Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

JOASIU mówisz i masz na specjalne życzenie dalia Fercliff ilusion W realu jest cudowna zresztą sama zobacz

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

BASIU papużki to Trojeść amerykańska super wyglądają, lecz to roślina idąca rozłogami .Mam nawet jej kłącza dostałam od Irenki razem z papużkami.Niestety posadziłam za ogródkiem
MARIOLKO dalia zbyt późno zebrała sie do kwitnienia ,bo wciąż dopadały ja ślimaki .Jednak dała radę tak jak języczka pomarańczowa.Mogę sobie pozwolić na rośliny w donicach są one na podstawkach więc rano zawsze najpierw podlewane są donice potem reszta.Jednak donice to bałagan ale inaczej nie miałabym niektórych roślin .To samo z jeżówkami one też rosną w donicach i stoją na podstawkach, bo w glebie dawno by mi padły .Tak leje na podstawkę lub bezpośrednio do donic

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ferncliff Illusion cudo ,piękny kwiat,takie sreberka bardzo lubię. Dziękuje za fotkę. ;:180 Mogę zapytać o źródło zakupu dalii?
Co to za motyl?Ależ ubarwienie .
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jadziu piękna ta dalia, ale motylek to ciekawy bardzo ;:215
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Jadziu , dziękuję i ja za zdjęcia Fercliff ilusion .:)
Też byłam jej ciekawa jej rozkwitu .
Jestem piękna .Warta szukania i zaproszenia jej do swojego ogrodu :D
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Jadziu dalie śliczne :) ale różyczki widzę jeszcze się starają żebyś oczy mogła nacieszyć ;:63 u mnie już wszystko ku schyłkowi jesiennemu :)
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A no tak Jadziu, róże się rozrosły i były w tym roku wyjątkowo brzydkie. marcinki i inne byliny zrobiły tłok, więc całą rabatę przebudowują. Ładniejsze róże rozsadzam gdzieś po bokach, resztę rozdaje, byliny podobnie. Znajomi co mieszkają blisko , wpadają i wyjeżdżają z pełnymi bagażnikami. Tam będzie trawa i krzewy które już czekają . Ale jeszcze dużo roboty , bo tam masa roślin, a nie mam sumienia wykopywać jak leci i wywalać :?
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Jadziu, ja też już unikam tych ekspansywnych roślin, a jak jeszcze rozłogami się plątają... oj unikam, unikam...
Dalie, róże i rutewki... pięknie ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BASIU uwielbiam dalie szkoda ,ze trzeba je wykopywać i rosną wielgachne, a czy zakwitła Ci Ferncliff ????Też nie lubię takich ekspansywnych roślin szczególnie u mnie na piaskach
KAROLCIA marcinki z różami nie bardzo idą w parze, bo róże potrzebują mniej ekspansywnych roślin ,żeby ich nie zdominowały.Sama narobiłaś sobie dodatkowej roboty a obdarowani z pewnością się cieszą :wink:
MARIUSZU dawno nie zaglądałeś moje niektóre różane krzewy dopiero dostały powera i wyglądają jakby w maju takie mają listki urodziwe ;:167 aż radość bierze jak na nie patrzę nie muszą nawet mieć kwiatów
ANIU Ferncliff rzeczywiście piękna urzekła mnie na fotce lecz i w realu jest cudna i warta pożądania
IWONKO motylek to Cytrynek lakolistek
JOASIU nie pamiętam gdzie kupowałam dalię, ale wydaje mi się ,że w Lilypolu jednak głowy nie dam, a wiem ,ze kupowałam razem z liliami .Motyl to jak już napisałam Iwonce to Cytrynek lakolistek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jeszcze masz sporo kolorków w ogródku i jaka radość z rozkwitniętej dalii, tuż przed końcem sezonu ;:oj Aż szkoda, że ślimaki w tym roku tak obficie sobie folgowały. U mnie dalie też podżerały, ale nie były szczególnie żarłoczne. Co jakiś czas sypnęłam granulkami i mocno je ograniczałam. Ale ogólnie, to ślimaków było zatrzęsienie i wiele roślin zniszczyły zupełnie lub znacznie ograniczyły ich wzrost. Różyczki też jeszcze się nie poddają i ciągle kwitną. O tej porze każdy kwiat cieszy. Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jadziu, te dalie masz zjawiskowe. ;:167
I nie wiem czy to taka odmiana, czy Twój ogród sprawia, że rosną aż takie wysokie. Ja rzadko aż tak okazałe widuję. ;:180 Śliczne!
No i wiesz.... , no i bardzo dziękuję! ;:196
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Jadziu zaglądać to ja zaglądałem, tylko jakoś nie mogłem się zebrać na kilka słów :oops: jakoś ten okres taki był wyciszony u mnie :? ale tak to na bieżąco podziwiam Twoje kwiaty i nie tylko je ;:63
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jadziu, wiązówka, ta z wiosny teraz super ruszyła, ma bardzo ładne liście. Więc zostawiam ją w tym samym miejscu. Pozostałe są gdzie indziej.
Wszystko udało mi się posadzić, dobrze, że i dzisiaj pogoda dopisała. ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BEATKO, ależ te rośliny potrzebują długiego okresu na porządne ruszenie wegetacji.Oczywiście jak ruszyła to ja zostaw w tym miejscu.Biel komponuje się ze wszystkimi roślinami. No to sadzenia trochę miałaś a ja dalej sprzątałam swoje królestwo i obserwowałam motyle raczące sie śliwkami ,które specjalnie dla nich dałam na talerz :D Wszystkie jeżówki zadołowałam wraz z doniczkami pozostały jeszcze doniczki z patyczkami też muszę je zadołować .Obcięłam też parę patyczków Eyes for you i nakryłam akwarium ,żeby miały ciepło :wink: Dalie sa takie wysokie wiedziałam już o tym gdy je kupowałam jednak to mnie nie zniechęciło do ich kupna.To ja dziękuję za przemiłe popołudnie ;:196
MARIUSZU też czasem tak mam ,ze tylko czytam i nie chce mi sie pisać ;:180
IWONKO kolorów rzeczywiście jest sporo tym bardziej ,że zakwitły astry [marcinki] U mnie każdego roku jest ślimaków mnóstwo taki urok mojego ogródka.Cóż za siatka tylko rdest i trawa a u mnie różnorodność roślin które im smakują
Dzisiaj trochę z innej beczki byłam szukać jesiennych widoków w naszym parku oczywiście w doborowym towarzystwie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”