Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
semirek
200p
200p
Od: 22 sty 2014, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)

Post »

Gratuluję nagrody. Piękne bukiety na cmentarz, Czemu nie pokazujesz swojego ocka wodnego?
Mędrzec to ten, kto na drodze pełnej kolców wyhodować potrafi różę.
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

Psiaki cudowne ,krajobrazy tez ,a ogród przecudowny :wit ;:63
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit W pięknej okolicy mieszkasz ;:108
Psiaki cudowne,
W ogrodzie jeszcze sporo kolorów :D
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Miłeczko, ja również bardzo się cieszę z naszego spotkanka i mam nadzieję, że kiedyś jeszcze to powtórzymy, dzięki za pięciornika (który dostał zaszczytne miejsce na rabacie) i inne ;:196, sorry, że dopiero dzisiaj odpisuję, ale wciąż coś jest do zrobienia, w niedziele było wędzenie, w poniedziałek cały dzień piekłam rogale, wczoraj miałam gości, a dzisiaj byłam u swojej mamy i tak na okrągło, w planie próba ukorzenienia róż, wyprawa po głóg albo dziką różę na wino, ale w przyszłym sezonie na pewno zrobię też cydr

Iwonko, dziękuję, miejsce w którym mieszkam wciąż mnie zachwyca i choć jestem z miasta nigdy już do niego bym nie wróciła, masz rację w Polsce jest wiele pięknych miejsc, które z chęcią bym zobaczyła ;:108, buziaczki a właściwie lizaczki ;:306 od psiaczków

Krysiu, a wiesz, że ja też wciąż ostatnio powtarzam, że ten czas kiedyś tak szybko nie uciekał jak teraz, fakt, że mam go w obecnej chwili znacznie więcej, więc staram się wszystko "nadrobić" za nim znów pójdę do pracy o ile ją znajdę ;:223. Z różyczkami spróbuję na pewno, właśnie jutro mam zamiar poeksperymentować, dzięki ;:196

Aurelko, chyba ściągnęłam Cię telepatycznie, byłam ostatnio u Ciebie (choć się nie wpisałam), ale widziałam, że sezon już zamknięty ;:108. Oczka wodnego nie miałam jak fotografować, gdyż nieopodal niego powstaje właśnie "drewutnia" o której pisałam wyżej i tam wciąż wielki bałagan, mam nadzieję, że w przyszłym sezonie będzie już znacznie lepiej

Marzenko, Ewuniu, dziękuję kochane za tyle miłych słów ;:196 w ogrodzie rzeczywiście jeszcze troszkę kolorków jest, róże nadal się nie dają, czasami, aż wierzyć się nie chce, że to prawie połowa listopada, szczerze mówiąc taka pogoda bardzo mi odpowiada. Czasami się zastanawiam czy nasz klimat zmienił się na stałe i już tak pozostanie czy też wrócą te mrozy sprzed kilkunastu lat, kiedy to 1 listopada nogi marzły w kozaczkach, a teraz jeszcze biegam w półbucikach ;:108

te wciąż jeszcze kwitną
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a to na prawdę króciutkie "sprawozdanie" z pieczenia rogali
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Oj pewnie się działo, wesoło miałaś. Jak ja lubię z dziewczynkami pichcić ;:306 . A cóż to za rogale zdradzisz?. Piękne róże, moje już nie chcą, pewnie jakbym miała w takiej ilości to któraś by jeszcze kwitła :;230 .
Buziaczki
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ILONKO.....co ja słyszę, bez pracy :?: a wydawało mi się, że Twoja praca nietykalna i stabilna.
Ilonka różyczki już śpią z butelkami na głowie teraz spróbuję inne liściaste ukorzenić a Twoje rogale to smacznie wyglądają i rumieńce złociste na nich, pomagiery się spisują - fajnie z tymi wnusiami tak p[opracować.
Sprawdzony masz przepis na rogale :?: może tez bym spróbowała.

;:196 ;:196
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Róże Ci jeszcze kwitną??!! Super!!

Ta micha olbrzymia jest!! Na ciastka zapraszacie sąsiadów??
Rogale wyglądają solidnie i smacznie... mniam, mniam!!
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Za wcześnie przyjechałam i nie załapałam się na rogale! ;:223
Nasionka wysiałam do donic, żeby mieć kontrolę. Mam nadzieję, ze zrobiłam to wystarczająco niedbale, żeby poczuły zew natury i wykiełkowały ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Masz niezwykle zdolnych pomocników. Rogale jak malowane :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ilonko :wit czytam, że Twój ogród ukazał się w gazetce. Serdeczne gratulacje. Rogaliki wyglądają bardzo apetycznie. Narobiłaś mi smaka :) Pracowite masz wnuki :)
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Kontakt:

Post »

Slicznie u Ciebie, róże, hortensje, a do tego wykorzystane kamienie , obrzeża, ścieżka , taras -super.
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Post »

MID2006 pisze:Ilonko :wit czytam, że Twój ogród ukazał się w gazetce. Serdeczne gratulacje. Rogaliki wyglądają bardzo apetycznie. Narobiłaś mi smaka :) Pracowite masz wnuki :)
O!! To Gratuluję!! Brawo Ilonka i jej ogród!! ;:138
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Zaglądam. Może jakieś nowe wspominki wstawiłaś, ale na razie nic nie widzę :(
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Ilonko psiaki jak pluszaki tylko przytulać ;:168
Okolica na spacery piękna ;:138
Kącik różany ze stoliczkiem na poranną kawę ;:215
Teraz mogę napisać, że spacerując po ogrodzie chowam wszelkie akcesoria do pisania aby już ani jednej zachcianki różanej nie zanotować ;:145 cudowne te Twoje róże a zapach ich unosi się wszędzie ;:138
Rogale pycha ;:173
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Dorotko, to słynne rogale marcińskie jak będziesz chciała przepis to podam Ci na pw, masz rację przy większej ilości róż trafiają się takie, które jeszcze chcą, niektóre nadal jeszcze kwitną, ale większość poszła już spać ;:108

Krysiu, ja też tak myślałam, ech szkoda gadać, za Twoim przykładem spróbowałam również ukorzenić róże, co prawda tylko 7 sztuk siedzi pod butelkami, ale byłabym szczęśliwa gdyby dała radę choć jedna, zobaczymy wiosną

Piotrek, sąsiadów nie, ale rodzinka obdarowana poza tym część zamrożona, będzie na następną uroczystość jak znalazł, są tak samo pyszne po rozmrożeniu jak świeże

Miłka, a proponowałam, żebyś przyjechała tydzień później na rogaliki, może w przyszłym roku :wink:, gdyż robię je w zasadzie tylko na święto Marcina

Aniu, Madziu, dziękuję kochane ;:196

Ewka, witam Cię serdecznie i zapraszam częściej, bardzo się cieszę, że mój ogród przypadł Ci do gustu, jeśli masz swój zielony zakątek to zakładaj wątek (ale mi się zrymowało ;:306 ), chętnie obejrzę ;:108

Piotrek, :oops: ;:196

Wandziu, zmotywowałaś mnie, myślałam, że mając więcej czasu częściej będę tu bywać, ale tak się jakoś składa, że wciąż coś, oprócz tego, że jeżdżę po lekarzach (nic się nie dzieje, ale muszę wykorzystać czas na porobienie zaległych badań), "przewracam dom do góry nogami", gdyż w poniedziałek mamy okrągłą (30) rocznicę i w przyszły weekend zjedzie się troszkę gości, więc w przyszłym tygodniu nie wyjdę chyba z kuchni, szukam pracy i w necie i rozwożąc CV, troszkę szydełkuję, to znów od kilku dni nie mamy prądu od 9.00 do 18.00 masakra (bo coś tam robią, niby planowane, ale oczywiście nic nie wiedzieliśmy) więc nettu również. Wspominkowych zdjęć jeszcze nie uszykowałam, ale kilka z działki i coś kwitnącego z domku i owszem

Marysiu, moje psiaki są nauczone przytulania i strasznie to lubią ;:108, a wiesz, że ja już dawno nie zapisuję zachcianek, ale strasznie to trudne ;:223 , więc jak czasem mi się zdarzy to na jakiejś luźnej kartce, którą zazwyczaj wywalę podczas sprzątania ;:306

zdążyły zakwitnąć :heja
Obrazek

Obrazek

tu eksperyment z różami
Obrazek

grudniki kwitną na całego
Obrazek

Obrazek

Obrazek

storczyk wciąż daje radę
Obrazek

zakwitła też ponownie azalia