Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.6
-
- 200p
- Od: 24 sty 2011, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.6
paszeko Błażej napisał gdzie będą dostępne nasiona , oprócz tego jest jeszcze AWN oraz alleg... 

- mdabr
- 200p
- Od: 12 paź 2014, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Mam pytanie odnośnie wyników konkursów w Krapkowicach oraz Grzybnie, a właściwie odnośnie wag, które były tam używane. Czy na takich konkursach wagi nie powinny posiadać legalizacji, a co za tym idzie nie powinny pokazać przybliżonych wyników - różnice w wagach tych samych dyni na obu konkursach były dość znaczne (ok 4 i 9kg różnicy co znacznie przekracza dopuszczalny błąd pomiaru nawet w 3 klasie dokładności)? W Krapkowicach już podczas konkursu kilka osób coś sugerowało, że waga nie waży dokładnie.
Czy pomiędzy Krapkowicami a Wrocławiem też były podobne różnice (nie mogę znaleźć wyników z Wrocławia, żeby porównać)?
Czy pomiędzy Krapkowicami a Wrocławiem też były podobne różnice (nie mogę znaleźć wyników z Wrocławia, żeby porównać)?
Pozdrawiam, Mateusz
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko mało prawdopodobne.
- dorota514
- 200p
- Od: 23 lut 2014, o 18:55
Myślę, że na Krapkowice dynie były prawie zaraz po zerwaniu czyli dzień dwa, a grzybno i wrocław były chyba odpowiednio tydzień i dwa później a jak wiadomo dynia na wadze traci.
Warzywnik na pustkowiu, giganty i inne dorota514 <---klik
Ogród i inne hobby dorota514 <---- klik
Pozdrawiam
Ogród i inne hobby dorota514 <---- klik
Pozdrawiam
- mdabr
- 200p
- Od: 12 paź 2014, o 17:06
- Kontakt:
W zasadzie to tak właśnie powinno być, że tracą na wadze. A było wręcz przeciwnie: w Grzybnie dynie ważyły więcej niż wcześniej w Krapkowicach.
Pozdrawiam, Mateusz
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Też się nad tym zastanawiałem i nie wiem jak do tego odnieść. Np u mnie liderka w Krapkowicach ważyła 413.8kg, a ta sama dynia tydzień później w Grzybnie ważyła 417.5kg. Są to 4kg różnicy. Pytanie czy te 4kg to waga pasów czy co, bo dyni nie dokarmiałem w żaden sposób. Co prawda pogoda też nie była zbyt upalna. W Grzybnie do ważenia była firma zajmująca się sprzedażą wag i to oni byli ze swoją certyfikowaną wagą i dynie były ważone same bez pasów.
Kolejna część wątku jest tu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 49&start=0
Kolejna część wątku jest tu