Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sauromatum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2010, o 08:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Ranniki uwielbiam, dla mnie to chyba najbardziej urocze zwiastuny wiosny (na równi z przebiśniegami :wink:) Także super, że się Tobie rozsiewają - widocznie pasuje im u Ciebie.
Jeśli masz w dzień temperatury powyżej zera to piwonię wystawiaj choć na dzień. Najlepiej byłoby dać ją do jakiegoś tunelu lub szklarni żeby się nie wyciągnęła bardziej. Rzeczywiście rosnącym piwoniom nie straszne są kilkustopniowe mrozy - ale te Twoje są zbyt wyciągnięte. Moje piwonie w tunelu powoli rozkładają liście - a w nocy mam do -5 stopni, im to nie szkodzi. I chyba od razy zrobiłbym podpory dopóki te pędy się nie usztywnią. Ale z pozytywów widać, że kupiłaś ładne karpy, bardzo dużo pędów wypuściły :)
Współczuję kreta - oby udało się go przegnać.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Soniu, przede wszystkim gratuluję wnusi. ;:433 ;:433
Tak pięknie zakwitły Ci ranniki ;:215 A moje jeszcze czekają, tak raportuje M, ale on widzi tylko duże kwiaty z daleka widoczne. ;:306
Nie mogę jechać na działkę, bo mi żal Misię samą zostawić. ;:174
W Twoim ogrodzie już bardzo widoczne są zwiastuny wiosenne. Mam nadzieję, że nic już im nie zaszkodzi. Zapowiadają nawet dość duże nocne mrozy, u mnie nawet -9*. ;:218
A kretowiska podobno i moją działkę zdobią. ;:145

Pozdrawiam cieplutko. ;:3 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Sporo już krokusów u ciebie kwitnie. Na moich jeszcze nawet koloru nie widać. Hortensje przycinałam dotychczas w dniach, gdy kwitły krokusy, ale teraz podobnie jak Ty mam już przycięte. Ale i tak podchodzę do nich kilka razy i zawsze coś utnę - za każdym razem coraz grubsze pędy.
Obecności kreta współczuję, no ale z drugiej strony wyjada on opuchlaki z ziemi.
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Gratuluję zostania prawdziwą babcią, nie tylko żoną dziadka. Aż Ci zazdroszczę.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gratulacje ;:138 Mała różowa królewna ;:167 Niech się zdrowo chowa. Jakie rodzice wybrali imię?

Chociaż porodu w pandemii nie zazdroszczę.
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Będziesz nie tylko kupować lalki i sukienki, ale również pleść warkocze, pora zacząć się uczyć :tan Gratulacje ;:196
Żebym tylko nie zapeszyła, ale wysiana w poniedziałek rudbekia Cherry, właśnie wschodzi i jak na razie jest jej całkiem sporo. Zobaczymy ile się uchowa do pikowania. Tak ją lubię, że nawet kilka bardzo by mnie cieszyło. W tamtym roku jej nie siałam, ale dostałam od teścia kilka sadzonek i rosły niespodziewanie ładnie. Ranniki są super, u Ciebie to już rannikowa łączka zaczyna się robić. Już nie mogę się doczekać Twoich irysów żyłkowanych, pamiętam jak cudnie rosły w zeszłym roku ;:oj Mam zaledwie kilka sztuk, ale i tak jeszcze ich nawet nie widać.
Wcześnie wycinasz hortensje, ale teraz już rzeczywiście nic im raczej nie grozi. Lepiej teraz niż za późno, po co mają się wysilać na produkcję pąków, które zostaną wycięte. U mnie zrobiło się ponuro, dzisiaj wiał lodowaty wiatr, padał śnieg z deszczem i było bardzo zimno. Brrr, gdzie ta wiosna?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Soniu :wit . Super wiadomość ;:138 . Teraz będziesz prawdziwą babcią a nie żoną dziadka :wink: . Chłopcy na pewno się cieszą i cała rodzina też. W Twoim ogrodzie piękna wiosna, masz sporo koloru już ;:138 . U mnie cebulowe jeszcze tak nie szaleją :;230 . Dzisiaj powrót zimy ale na szczęście śnieg już się topi. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Witaj Soniu :wit I ja przyłączę się do gratulacji z okazji zostania prawdziwą Babcią ;:167 niech maleństwo zdrowo rośnie na pociechę dla Rodziców i Dziadków ;:138
Piwonie spokojnie mogły zimować w ogrodzie. Kiedyś mi się zdarzyło, ze wiosną znalazłam przy kompoście jakąś zapomnianą małą karpę, która przeleżała tam całą zimę niczym nie przykryta i wyglądała jakby tyle co wykopana z ziemi.

Pozdrawiam ciepło ;:168
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Soniu
Ja również przyłączam się do gratulacji zostania Babcią.
Już widzę oczyma wyobraźni jak z wnuczką chodzisz do ogródka i razem uprawiacie roślinki
albo jak w kuchni pieczecie ciasteczka.
Roślinki ładniutkie.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Wszystkim Paniom dużo zdrowia, miłości i radości z pracy w ogrodach. ;:167

Obrazek
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Dziękujemy bardzo i Tobie Soniu dużo zdrowia i radości ja też wspólnie z wnusią miłości ;:3 ;:167
Obrazek

mam nadzieję że nie zaśmiecę ci bardzo wątku tym zdjęciem to tak z czułości ;:168
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Soniu ..wspaniała nowina..gratulacje ;:138 ;:167 ja jeszcze nie mam wnusi.może i ja kiedyś się doczekam.. ;:108
mnie tez już zachciało się przycinać..i nie wytrzymałam dwie hortensję przycięłam z resztą czekam ..bo trochę te mrozy mnie wystraszyły...dzisiaj znowu -8..szkoda mi tych wiosennych bo tak ładnie już wychodziło wszystko..ranniki mam w pakach ale takie biedy dzisiaj zmarznięte :( odrobina ciepła i zacznie się:))
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Soniu, ja również gratuluję wnusi. Ogród jak zawsze mnie zachwycił.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”