Pomidorki koktajlowe - 1cz.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Pomidorki koktajlowe ! - 1cz.(06.07- ....
Nie jest konieczne,możesz je nawozić np,gnojówką z pokrzyw, albo razem z ziemią wymieszać obornik granulowany...
Asia
Asia
- AniaL25
- 10p - Początkujący
- Od: 1 kwie 2011, o 08:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam czytam was od pewnego czasu dowiedziałam się baaardzo wielu ciekawych rzeczy,dopiero zaczynam przygodę z ogrodnictwem i w związku z tym mam pierwsze pytanie czy mogę teraz wysiać nasiona pomidorków czy może za późno i lepie kupić gotową rozsadę ?Ps:pomidorki trafią do nieogrzewanego tunelu
Jak nie masz doświadczenia z rozsada pomidorów, to lepiej bedzie dla Ciebie i pomidorów jak kupisz gotowa rozsadę. A wysiac sobie troche też mozesz, tak dla nabrania doswiadczenia. Te wysiane, jak Ci cos z nich wyjdzie,wsadzisz do otwartego gruntu ok 20 maja.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- AniaL25
- 10p - Początkujący
Dzięki forumowicz doświadczenie maleńkie mam (kilka przepikowanych sadzonek pomidorków koktailowych siałam początkiem marca a pytam o te nasionka ponieważ dziś dostałam bardzo spóźnioną przesyłkę i zastanawiam się wysiać czy zostawić na przyszły rok...
Jak tylko masz miejsce to pewno , że sobie wysiej , jak stracisz to tylko pare złotych , a frajda z wyhodowania własnych sadzonek nieoceniona :)
Kupić zawsze możesz.
Kupić zawsze możesz.
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Przepraszam za off topic , ale weteran ... masz ciekawy podpis....
@AniaL25 Jak śledzisz to forum, to widzisz i czytasz ,jakie problemy maja forumowicze ze swoimi pomidorami. Ty dodatkowo nie masz dwóch rzeczy. Doświadczenia i czasu. Jeżeli te nasiona , które dostałaś ,to jakaś cenna dla Ciebie odmiana , to raczej zostaw je na rok przyszły .
- AniaL25
- 10p - Początkujący
Dzięki bardzo za porady skorzystam z obu, nasionka posieie a do tunelu w razie czego zakupie kilka sadzonek .forumowicz brak mi tylko 1 rzeczy :doświadczenia na brak czasu nie narzekam a doświadczenie hmm to przy()dzie z czasem wszyscy kiedyś zaczynali
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nasionka mogą tak długo leżeć?
myślałam że jak nie wysieje się w tym roku to już na przyszły nie wzejdą.
myślałam że jak nie wysieje się w tym roku to już na przyszły nie wzejdą.
- AniaL25
- 10p - Początkujący
Nie wiem dokładnie dopiero zaczynam ale myślę że można dla pewności trzeba poczekać aż bardzie() doświadczeni się wypowiedzą
Mówiąc o braku czasu miałem oczywiście na myśli czas potrzebny na wyprodukowanie rozsady .Kalendarz jest nieubłagany.AniaL25 pisze:brak mi tylko 1 rzeczy :doświadczenia na brak czasu nie narzekam
Pozdrawiam
Nasiona mogą sobie leżeć parę lat, tylko, że co roku mniej skiełkuje
AniaL25 masz racje zdobywaj doświadczenie , na forum to są skondensowane problemy tu większość pisze tylko problemach , bo po to jest to forum, więc tymi problemami nie ma się co zrażać , tylko uczyć się trzeba na nich,
Kasencja tez się mi podoba .
p.s
AniaL25 postaw nasiona w ciepłym, na kaloryferze, to szybko będą wschodzić, możesz nawet włożyć do wody na 24h
AniaL25 masz racje zdobywaj doświadczenie , na forum to są skondensowane problemy tu większość pisze tylko problemach , bo po to jest to forum, więc tymi problemami nie ma się co zrażać , tylko uczyć się trzeba na nich,
Kasencja tez się mi podoba .
p.s
AniaL25 postaw nasiona w ciepłym, na kaloryferze, to szybko będą wschodzić, możesz nawet włożyć do wody na 24h
Paweł _____________________________________________________________________________
weteran pisze:Kasencja też się mi podoba .