Działka Pestki - 2009 zapraszam
- pestka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka Pestki - 2009 zapraszam
Witajcie tyle roślinek już kwitnie i zielsko rośnie że chyba nie nadążę z tym pieleniem trzeba mieć zdrowie w takie upały pracować na działce niby relaks łapki świerzbią ale trzeba popatrzeć z przymrużeniem oka jeśli nie ma siły a i tak pięknie wszystko zakwita po koleji moje hosty wyglądają tak
tyle host mam ich
sztuk w cieniu pod drzewem
a to na bieżąco co kwitnie
[IMG]http:
//images50.fotosik.pl/883/e0eebcca75519aedmed.jpg[/IMG]
pa
tyle host mam ich
sztuk w cieniu pod drzewem
a to na bieżąco co kwitnie
[IMG]http:
//images50.fotosik.pl/883/e0eebcca75519aedmed.jpg[/IMG]
pa
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
kalina pięknie ci oplata płotek ... irysy i u mnie zaczynają kwitnąć a hosty tez zaczynają się ładnie rozrastać ...
- pestka
Maniusiu to nie kalina tylko, Rdes Auberta , ale dzięki wiesz nawet chryzantemy mi pomarzły nie ma znaku że były trudno bywa i tak
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Tereniu ja tez tak myślałam, że to nie kalina ale widoczek super, widzę choroba hostowa dopadła Ciebie też,
- pestka
Witaj Taro tak host chyba mam około 7 karpek już są naprawdę duże ale rosną pod drzewem w pół cieniu tu im jest dobrze nawet wychodzą mi na ścieżki
- pestka
Po wczorajszym pobycie na działce szok pięknie kwitnące roślinki ptaszki spiewają oj fajnie gdyby można było posiedzieć po obserwować co kwitnie ale się nie da bo są zaległości w ogrodzie cały czas jest coś do roboty ale za to są efekty pielęgnacji np.
dzisiaj będzie pogoda więc dalej na działkę trzeba iść upiększać ogród
dzisiaj będzie pogoda więc dalej na działkę trzeba iść upiększać ogród
- maniusika
piękny i wczesny liliowiec , mam trochę późniejszy ale jeszcze nie ma pąków a może po przesadzeniu w tym roku nie będzie kwitł .. piwonie i u mnie mają popękane pąki zielsko tez rośnie a najgorzej gdy chce się odpocząć i popatrzeć na kwiaty wtedy komary chmarami wypędzają do domu ..
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tereniu ślicznie masz w ogrodzie a chwasty wszystkim rosną , nie potrzebują do tego deszczu ja u siebie to już nie nadążam , rosną jak wściekłe
Ale cieszmy się pięknymi kwiatami , teraz tak pachnie , aż się nie chce do domu wracać
Ale cieszmy się pięknymi kwiatami , teraz tak pachnie , aż się nie chce do domu wracać
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Pesteczko - skończył się już najpiękniejszy miesiąc maj, ale kwiatki będą kwitnąć całe lato.
Bardzo dużo masz pięknych roślin. A taki liliowiec jak u Ciebie na drugim zdjęciu - u mnie też ma dużo pączków. Może jak przyjadę w sobotę to już zobaczę jego kwiat. Dawno nie było zdjęcia wnusi... a dzisiaj Dzień Dziecka - ucałuj swoje wnuki od koleżanki z Forum
Bardzo dużo masz pięknych roślin. A taki liliowiec jak u Ciebie na drugim zdjęciu - u mnie też ma dużo pączków. Może jak przyjadę w sobotę to już zobaczę jego kwiat. Dawno nie było zdjęcia wnusi... a dzisiaj Dzień Dziecka - ucałuj swoje wnuki od koleżanki z Forum
- pestka
Witam Maniusika wiesz wczoraj zrobiłam przegląd chryzantem i okazało się że albo wymarzły bo były suche karpy wszystko wyrwałam te korzenie a przy okazji usunęłam podagrycznik i od nowa zrobiłam rabatę okazało się że nic nie mam od ciebie chodzi mi o tę wysoką białą chryzantemę co miałaś przy szklarence aha i mam tylko jedną z tej rabatki różową wysoką z moich jaka się uchroniła od mrozów był sam popiół a nie ziemia
nie dziwne kilka lat nie skopywane było w tym miejscu
Ambo zawitałaś do mnie nie widziałam wnusiów moja chodzi do żłobka w tym roku od września do przedszkola zobaczę ją w niedzielę przyjedzie do mnie a to ostatnie jak była u mnie byłyśmy na spacerku
a to moje piwonie zapach a jaśmin w wazonie jak pachnie
//images39.fotosik.pl/893/8c660328617cd268med.jpg[/img][/ur
nie dziwne kilka lat nie skopywane było w tym miejscu
Ambo zawitałaś do mnie nie widziałam wnusiów moja chodzi do żłobka w tym roku od września do przedszkola zobaczę ją w niedzielę przyjedzie do mnie a to ostatnie jak była u mnie byłyśmy na spacerku
a to moje piwonie zapach a jaśmin w wazonie jak pachnie
//images39.fotosik.pl/893/8c660328617cd268med.jpg[/img][/ur
- maniusika
Przy szklarni mam białego Marcinka , a chryzantemy i u mnie dużo wypadło tylko te bordowe i ciemno czerwone przetrwały , mogę ci ukorzenić a na jesieni jak ładnie podrosną to ci wyślę i chryzantemy i marcinki .. te nie boją się niczego jak się zadomowią to trudno się ich pozbyć ,,,
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Jaka już duża dziewczynka!
Ach te białe piwonie! Cudne, muszę pomyśleć, może sobie takie sprawię. Tylko u mnie nie za specjalnie kwitną
Ach te białe piwonie! Cudne, muszę pomyśleć, może sobie takie sprawię. Tylko u mnie nie za specjalnie kwitną
Śliczne czasneczki i piwonie - do zakochania