Rabatka w pełnym słońcu
- justyna_gl
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rabatka w pełnym słońcu
Kasiu, Twoja Bonica przecudna...
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Justynka ma rację, Bonica cudna
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
- maria.k55
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 16:06
Witaj Kasiu - chcę ci powiedzieć, że moja róża "Cambrigde" rozrosła się w duży krzaczor, pięknie powtórzyła drugie kwitnienie i wypuściła pięć długich prawie 3m pędy. Nie wiedziałam, że z niej będzie taki krzaczor i posadziłam dla zapachu w pierwszym rzędzie, ale juz trudno niech sobie rośnie, po prostu jest za wielka z ogromnymi kolcami do przesadzania. Przykro mi, ale nie robię zdjęć więc tylko słownie mogę ją opisać. A te 3m pędy to chyba o połowę skrócę, bo i tak juz nie zakwitną.
- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
i ja odwiedzam moją "sąsiadeczkę bo jeśli z kawą macie blisko z Kasia to i ze mną nie daleko i tez kawke możemy pic razem zapraszam
piekne rózyczki ,u mnie jakoś sie nie trzymaja tylko jedna pienna czerwona rooooooooośnie że hej
piekne rózyczki ,u mnie jakoś sie nie trzymaja tylko jedna pienna czerwona rooooooooośnie że hej
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Justynko, Monisiu
Dziękuję w imieniu Bonici , to super odmiana, szczerze polecam, akurat na nasz mroźny klimat
Zapraszam do zobaczenia jej w realu
Witaj Marysiu
Cieszę się ,że Twoja Cambridge tak pięknie kwitnie i rośnie , 3 metrowe pędy mówisz, niesamowite Moja dorosła tylko do 1,2 m
Też ją bardzo lubię Ma piękny kolor kwiatów, szczególnie późniejsze kwitnienie, prawda?
Może zostaw na zimę te pędy, jeśli nie przeszkadzają, mam złe doświadczenie z jesiennym cięciem, może przyczynić się do przemarznięcia róży
A wiosną przytniesz całą krócej i może przesadzisz, skoro taki z niej olbrzym Różyczki dobrze znoszą przesadzanie
Witaj Marzenko
Dziękuję za odwiedzinki i za zaproszenie na kawkę
I zapraszam również do siebie
Skoro masz już jedna różyczkę i świetnie rośnie, to masz już początek Przyjdzie czas na kolejne
To jeszcze raz wszystkich pomęczę Bonicą
I Cambridge (czyli Braithwaite)
Dziękuję w imieniu Bonici , to super odmiana, szczerze polecam, akurat na nasz mroźny klimat
Zapraszam do zobaczenia jej w realu
Witaj Marysiu
Cieszę się ,że Twoja Cambridge tak pięknie kwitnie i rośnie , 3 metrowe pędy mówisz, niesamowite Moja dorosła tylko do 1,2 m
Też ją bardzo lubię Ma piękny kolor kwiatów, szczególnie późniejsze kwitnienie, prawda?
Może zostaw na zimę te pędy, jeśli nie przeszkadzają, mam złe doświadczenie z jesiennym cięciem, może przyczynić się do przemarznięcia róży
A wiosną przytniesz całą krócej i może przesadzisz, skoro taki z niej olbrzym Różyczki dobrze znoszą przesadzanie
Witaj Marzenko
Dziękuję za odwiedzinki i za zaproszenie na kawkę
I zapraszam również do siebie
Skoro masz już jedna różyczkę i świetnie rośnie, to masz już początek Przyjdzie czas na kolejne
To jeszcze raz wszystkich pomęczę Bonicą
I Cambridge (czyli Braithwaite)
- monimg
- 500p
- Od: 13 lut 2012, o 13:16
Witam
Ja na Braithwaita ostrzyłam pazurki od jakiegoś czasu. Szkoda, że taki drapowaty.
Na pochwałę zasługuje Bonica. No, no jak moja ma być taka to już się cieszę.
A jaśmin jaki wypasiony. Dodam, że ja mam posadzone 5 krzaków obok siebie. Chciałam stworzyć pachnącą ścianę. Obok dałam dla kontrastu diabolo. Jak widać mamy coś wspólnego. A niech pachną...
Ja na Braithwaita ostrzyłam pazurki od jakiegoś czasu. Szkoda, że taki drapowaty.
Na pochwałę zasługuje Bonica. No, no jak moja ma być taka to już się cieszę.
A jaśmin jaki wypasiony. Dodam, że ja mam posadzone 5 krzaków obok siebie. Chciałam stworzyć pachnącą ścianę. Obok dałam dla kontrastu diabolo. Jak widać mamy coś wspólnego. A niech pachną...
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
No i znowu Kasiu dałaś po oczach Bonicą . Czy ona w ogóle kiedykolwiek przekwita ?
- kasia_rom
Witaj Monimg
Widzę ,że lubimy te same roślinki
Też mam ścianę z jaśminów, tam rośnie ich 9 , i Diabolo strasznie lubię
Posadź Braithwaite, to świetna różą, tylko w tym roku jest drapakowata i słabo rośnie, wypuściła tylko dwa wysokie pędy i jeden wyłamał wiatr, i tak sobie stoi. Ale ten jeden pęd ciągle kwitnie
Można posadzić dwa krzewy razem, wtedy efekt gwarantowany, tak jest u Ewy-Rozanki.
Widziałam Twoją Bonicę, bardzo ładny krzaczek , trzeba dać jej czas, z roku na rok będzie ładniej kwitła
Kaniu, ,chyba nie, może styczeń-luty zrobi sobie przerwę
A na serio, to miała przerwę, jakieś 10 dni, prawie niezauważalną
Widzę ,że lubimy te same roślinki
Też mam ścianę z jaśminów, tam rośnie ich 9 , i Diabolo strasznie lubię
Posadź Braithwaite, to świetna różą, tylko w tym roku jest drapakowata i słabo rośnie, wypuściła tylko dwa wysokie pędy i jeden wyłamał wiatr, i tak sobie stoi. Ale ten jeden pęd ciągle kwitnie
Można posadzić dwa krzewy razem, wtedy efekt gwarantowany, tak jest u Ewy-Rozanki.
Widziałam Twoją Bonicę, bardzo ładny krzaczek , trzeba dać jej czas, z roku na rok będzie ładniej kwitła
Kaniu, ,chyba nie, może styczeń-luty zrobi sobie przerwę
A na serio, to miała przerwę, jakieś 10 dni, prawie niezauważalną
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dążysz Kasiu do tego, że Twoja Bonica będzie mi się śniła po nocach
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Kasiu to dla Ciebie
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- kasia_rom
Anuś, właśnie do tego zmierzam
Kupuj Bonicę, na pewno będziesz z niej zadowolona, ona ciągle kwitnie i nie marznie,pewniak
Ilonko, dziękuję
Ale piękna To aktualne zdjęcie? Jaki ładny kolor
Byłam zameldować się w Twoim nowym wątku, śliczne masz wszystkie różyczki
Kupuj Bonicę, na pewno będziesz z niej zadowolona, ona ciągle kwitnie i nie marznie,pewniak
Ilonko, dziękuję
Ale piękna To aktualne zdjęcie? Jaki ładny kolor
Byłam zameldować się w Twoim nowym wątku, śliczne masz wszystkie różyczki
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Kasiu to był jej pierwszy kwiatek w 2012. Niestety nie znam nazwy. Kupowałam opisaną jako "róża jak piwonia"
Pozdrawiam - Ilona
- kasia_rom
Tak właśnie myślałam ,że to ona
Naprawdę śliczna
Naprawdę śliczna