Ogród Pod Lasem
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Pod Lasem
No to postaram się zrobić sadzonkę od mojej , spróbuję, jak się zrobi trochę cieplej jakąś gałązkę jeszcze teraz zadołować
Trzeba coś smacznego rodzinie zrobić, bo ostatnio zaserwowałam bubla
Spróbuje tych delicji
Duże formy imponujące ale najbardziej ucieszyła mnie bujna pęcherznica, bo już mam
Wiciokrzew chodzi za mną od lat... Próbowałam metodą oszczędną ukorzenić patyki, ale nic z tego. Muszę kupić i tyle
Spróbuje tych delicji
Duże formy imponujące ale najbardziej ucieszyła mnie bujna pęcherznica, bo już mam
Wiciokrzew chodzi za mną od lat... Próbowałam metodą oszczędną ukorzenić patyki, ale nic z tego. Muszę kupić i tyle
-
Jutro sprawdzę czy są sadzonki Siberio, będziesz mogła skreślić z listy
A jednocześnie trochę niepokojące
Już tłumaczę: jak moje małe formy, kiedyś zaczną się przeradzać w wielkie... to wielokąty staną się dżunglą
Jedyna pociecha w tym, że moje piaski mało urodzajne, potencjał w sobie kryją mizerny
A ciasteczka proszę z umiarem dawkować... bo to grozi... większą formą
Już tłumaczę: jak moje małe formy, kiedyś zaczną się przeradzać w wielkie... to wielokąty staną się dżunglą
Jedyna pociecha w tym, że moje piaski mało urodzajne, potencjał w sobie kryją mizerny
A ciasteczka proszę z umiarem dawkować... bo to grozi... większą formą
Wszystko z czasem przybiera duże lub duuuże formy
Jolu, jak my spamiętamy te wszystkie obiecanki? ;-) Ja już zaczynam się gubić ;-)
Jolu, jak my spamiętamy te wszystkie obiecanki? ;-) Ja już zaczynam się gubić ;-)
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzięki... . Może coś u mnie upatrzysz..wal śmiało.jola z izer pisze:No to postaram się zrobić sadzonkę od mojej
-
Ewo , dzięki
Gorzato, mnie nie grozi zadżunglenie, bo - jak się pewnie zorientowałaś - przestrzeni do zagospodarowania mam jeszcze sporo
Ciasteczka tylko spróbowałam czy są zjadliwe, reszta ... zapudełkowana Formę skutecznie zmniejszyłam po wielu próbach ... i tak trzymam
Siberio, nie martw się ja zapisuję, ... w kajeciku mam taki rozdział "co, komu, kiedy"
Zeniu , dzięki za zachętę , nie omieszkam skorzystać jak coś wypatrzę
I słuchajcie Wczoraj wpadł mi do głowy pewien pomysł , po dyskusji o zwalczaniu ślimaków.
Mam takie osłonki przed muchami, składane jak parasolki. Pomyślałam, że z zepsutych parasoli można zrobić takie osłony przed ślimakami, przynajmniej na niewielkie młode, roślinki. Wypruć oryginalny materiał, szkielet obciągnąć np. gazą czy firanką. Trzeba trochę skrócić uchwyt, ale tylko trochę, żeby można było tę osłonę wbić w podłoże. Proszę o ocenę pomysłu.
No i jest to sposób wykorzystania "przydasiów" ... Gorzatko Więc nie wyrzucamy zepsutych parasoli (właściwie powinny się nazywać "parapluje" )
Gorzato, mnie nie grozi zadżunglenie, bo - jak się pewnie zorientowałaś - przestrzeni do zagospodarowania mam jeszcze sporo
Ciasteczka tylko spróbowałam czy są zjadliwe, reszta ... zapudełkowana Formę skutecznie zmniejszyłam po wielu próbach ... i tak trzymam
Siberio, nie martw się ja zapisuję, ... w kajeciku mam taki rozdział "co, komu, kiedy"
Zeniu , dzięki za zachętę , nie omieszkam skorzystać jak coś wypatrzę
I słuchajcie Wczoraj wpadł mi do głowy pewien pomysł , po dyskusji o zwalczaniu ślimaków.
Mam takie osłonki przed muchami, składane jak parasolki. Pomyślałam, że z zepsutych parasoli można zrobić takie osłony przed ślimakami, przynajmniej na niewielkie młode, roślinki. Wypruć oryginalny materiał, szkielet obciągnąć np. gazą czy firanką. Trzeba trochę skrócić uchwyt, ale tylko trochę, żeby można było tę osłonę wbić w podłoże. Proszę o ocenę pomysłu.
No i jest to sposób wykorzystania "przydasiów" ... Gorzatko Więc nie wyrzucamy zepsutych parasoli (właściwie powinny się nazywać "parapluje" )
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pomysł z parasolami świetny. Byłby jeszcze świetniejszy, gdyby były takiej wielkości aby od razu na całą rabatkę..
-
Zeniu jak się już zniszczy np.taki parasol ogrodowy, to też można w ten sposób wykorzystać i na większy kawałek rabatki
Też miałam jakiś pomysł racjonalizatorski, ale na widok parapluja uleciał mi i nie mogę sobie nic przypomnieć
-
No i dlaczego tak chichoczesz Siberio ... przecież to logiczne .. para sol .. kto dziś używa parasoli od słońca , a od deszczu jak najbardziej czyli parapluie (pluie - deszcz, franc.) ... po naszemu parapluj ... no nie
No tak
To te ogrodowe, które i tak rzucają cień poza stoliki, niech zostaną para sol, że niby chronią przed słońcem ;-)
To te ogrodowe, które i tak rzucają cień poza stoliki, niech zostaną para sol, że niby chronią przed słońcem ;-)