Rabatki Konstantego część 4
- Aza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rabatki Konstantego część 4
Ewo u mnie teraz rano -17, ale będzie słońce.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
Ewa
moja gwiazda odeszła....sama 4 marca - ale mi smutno
moja gwiazda odeszła....sama 4 marca - ale mi smutno
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo pięknie mi wykiełkowały astry i aksamitki z Polanu, a te z Carefoura dopiero zbierają się do startu
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja posiałam astry w poniedziałek też z Polanu a Ty kiedy siałaś
- amba19
Grażynko - astry 29 lutego, a aksamitki 1 marca. Wykiełkowały piorunem. Zwłaszcza aksamitki
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Witam serdecznie!
Tosiu-nie skacz do sadzawki!Wiosna przyjdzie w swoim czasie.
Evluk-zarażasz amaryliozą.....
Jadziu-no na razie ziemia skuta lodem,nawet liście ze ścieżki trudno odchodziły,ale za to to co po psie sąsiadów z łatwością i nie obrzydliwie.
Ambo i Księgowa-cieszę się z Waszych wschodów ogrodowych,ja także jestem przygotowana do sezonu.Podwórkowy zamarzł po nocce,ale ocieplenie przewidziane od jutra.
Wczoraj posadziłam dwa hippeastra,powinny zacząć kwitnienie na święta.Przygotowane nasiona bazylii-Kogro skoro radzisz zaczekać-czekam.Mam też nasiona wiciokrzewu mandżurskiego,który lubi cień i powinien się udać.
Tess-szkoda Maksi....
Tosiu-nie skacz do sadzawki!Wiosna przyjdzie w swoim czasie.
Evluk-zarażasz amaryliozą.....
Jadziu-no na razie ziemia skuta lodem,nawet liście ze ścieżki trudno odchodziły,ale za to to co po psie sąsiadów z łatwością i nie obrzydliwie.
Ambo i Księgowa-cieszę się z Waszych wschodów ogrodowych,ja także jestem przygotowana do sezonu.Podwórkowy zamarzł po nocce,ale ocieplenie przewidziane od jutra.
Wczoraj posadziłam dwa hippeastra,powinny zacząć kwitnienie na święta.Przygotowane nasiona bazylii-Kogro skoro radzisz zaczekać-czekam.Mam też nasiona wiciokrzewu mandżurskiego,który lubi cień i powinien się udać.
Tess-szkoda Maksi....
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ja mam bazylię cytrynową i też czekam z wysianiem.
To samo z rukolą, którą mam od Ciebie.
Udała się w zeszłym roku wyśmienicie i mam własne nasiona dzięki Tobie.
Narzędzia już ustawione, sekator też.......tylko pogody brakuje.
Dzisiaj u mnie już aż 6 stopni w plusie czyli idzie ocieplenie.
Najpierw ma być deszczyk a potem już tylko słońce i 16 stopni.
Przebieram więc już nogami z niecierpliwości, żeby wystartować.
To samo z rukolą, którą mam od Ciebie.
Udała się w zeszłym roku wyśmienicie i mam własne nasiona dzięki Tobie.
Narzędzia już ustawione, sekator też.......tylko pogody brakuje.
Dzisiaj u mnie już aż 6 stopni w plusie czyli idzie ocieplenie.
Najpierw ma być deszczyk a potem już tylko słońce i 16 stopni.
Przebieram więc już nogami z niecierpliwości, żeby wystartować.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Pogoda przyjdzie ..
Już za chwileczkę , już za momencik ... a teraz czas na odpoczynek i zbieranie sił
Już za chwileczkę , już za momencik ... a teraz czas na odpoczynek i zbieranie sił
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Ewuś...widzę że przygotowana do nowego sezonu jesteś na medal. . Narzędzia ogrodnicze są, nawozy także. A i nowe roślinki. . Powojnik mandżurski bardzo ładny. Osobiście go nie mam ale widzę u sąsiada. Nie ma dużych kwiatków, ale za to jest ich całe mnóstwo. Bardzo pięknie wygląda kiedy kwitnie. Ja nic na razie w domu nie sieję i pewnie nie będę. Parapety mam zapełnione cebulami i kłączami podpędzanymi w domu. Czekam więc z niecierpliwością na ocieplenie..może część tych parapetowych doniczek wywiozła bym do domku na działce. Póki co dalej u mnie zimno.
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ewka nie wiem jakich ukłonów użyć w podzięce i w jaki sposób określić częsty nalot na mój dom listonosza z wypasionymi od Ciebie kopertami.
Nic nie siałam. Terminy gonią. Zdrowie szwankuje.
Widziałam u nas w Biedronce Amaryllisy podpędzone nie takie ładne jak Twoje - pełne. Ja nie mam do nich ręki.
Dostałam kiedyś od siostry trzy cebul podpędzonych, kwitły pięknie a teraz co roku w same liście mnie obdarowują.
Ewka nowy sprzęt ogrodowy - ten stary wysyłasz na emeryturę?
Jeśli masz zdjęcie ławeczki z poduchą to wklej proszę... albo chociaż poduchę.
Nic nie siałam. Terminy gonią. Zdrowie szwankuje.
Widziałam u nas w Biedronce Amaryllisy podpędzone nie takie ładne jak Twoje - pełne. Ja nie mam do nich ręki.
Dostałam kiedyś od siostry trzy cebul podpędzonych, kwitły pięknie a teraz co roku w same liście mnie obdarowują.
Ewka nowy sprzęt ogrodowy - ten stary wysyłasz na emeryturę?
Jeśli masz zdjęcie ławeczki z poduchą to wklej proszę... albo chociaż poduchę.
- EwkaEs
Witam serdecznie,ze słonkiem za lekką mgłą.Ten sprzęt ogrodniczy jest jak widać na parapecie mini -do pracy przy doniczkach,narzędzia mieszczą się w dłoni,nawet i mojej,chociaż do grabienia w doniczkach chętna była ręka męska.Widziałam w katalogu Weltbildu "dozownik do przesadzania kwiatów"(nr 1138 8980) jest to rurka jak końcówka odkurzacza,ostro ścięta z jednej strony,rzeczywiście się ziemi nie rozsypuje.Najpierw planowałam piłką przyciąć rurę od starego odkurzacza,ale okazała się być nadal potrzebna,no to zamówię.
Zyto-Dla mnie polowanie na te ciekawostki było równie emocjonujące.Kukurydze ozdobne mieszaną i truskawkową użyjesz pewno do wieńców dożynkowych?A buraki liściowe powinny się udać,skoro cukrowe rosną?Skorzonera jest smaczna,jadłam u kolegi we Lwowie,dawniej miał działkę,ale zbyt często ktoś ubiegał go w zbieraniu płodów.
Wczoraj z Biedronki przyniosłam agrowłókninę wiosenną.Była też ziemia.Był i ostatni mocno ususzony amarylis ze złamanym liściem,kolor nieokreślony.Instrukcja Evluk była jasna-"cebula jak największa,o ile ma liście to brać tego który ma ich najwięcej".Jej też nie wszystkie okazy kwitną.
Zeniu-Powojnika mandżurskiego nie widziałam rosnącego,może widziałam w Ogrodzie Botanicznym?Chcę spróbować.
Miiriam-na początku semestru więcej czasu,słońce teraz jak już jest to takie ostre,naoglądam się wspomnień po ogródkach,naczytam i chciałaby się działać już.W "Twoim Ogrodniku" marcowym na przykład przebiśnieg pełnokwiatowy,śnieżnik biały,zimowit wiosenny,narcyz łuskowaty....
Kogro-z tego oczekiwania to mam kolejne nasiona bazylii:
grecką,drobnolistną,bardzo pachnąca ma być.Cieszę się,że rukola była udana i obdarzyła nasionami,ja biorę sadzonkę corocznie od braci,wyszukują dorodny"chwast",a i taki który poszedłby pod ostrze kosiarki.Trochę trudno mi pisać bo na kolanach mam nie drobniutką Misię a Kostka.
Zyto-Dla mnie polowanie na te ciekawostki było równie emocjonujące.Kukurydze ozdobne mieszaną i truskawkową użyjesz pewno do wieńców dożynkowych?A buraki liściowe powinny się udać,skoro cukrowe rosną?Skorzonera jest smaczna,jadłam u kolegi we Lwowie,dawniej miał działkę,ale zbyt często ktoś ubiegał go w zbieraniu płodów.
Wczoraj z Biedronki przyniosłam agrowłókninę wiosenną.Była też ziemia.Był i ostatni mocno ususzony amarylis ze złamanym liściem,kolor nieokreślony.Instrukcja Evluk była jasna-"cebula jak największa,o ile ma liście to brać tego który ma ich najwięcej".Jej też nie wszystkie okazy kwitną.
Zeniu-Powojnika mandżurskiego nie widziałam rosnącego,może widziałam w Ogrodzie Botanicznym?Chcę spróbować.
Miiriam-na początku semestru więcej czasu,słońce teraz jak już jest to takie ostre,naoglądam się wspomnień po ogródkach,naczytam i chciałaby się działać już.W "Twoim Ogrodniku" marcowym na przykład przebiśnieg pełnokwiatowy,śnieżnik biały,zimowit wiosenny,narcyz łuskowaty....
Kogro-z tego oczekiwania to mam kolejne nasiona bazylii:
grecką,drobnolistną,bardzo pachnąca ma być.Cieszę się,że rukola była udana i obdarzyła nasionami,ja biorę sadzonkę corocznie od braci,wyszukują dorodny"chwast",a i taki który poszedłby pod ostrze kosiarki.Trochę trudno mi pisać bo na kolanach mam nie drobniutką Misię a Kostka.
- amba19
O matko - nie wiedziałam że jest włóknina wiosenna
Zawsze myślałam, że włóknina to...włóknina. Tylko bywa cieńsza i grubsza. Człowiek się uczy...nawet na emeryturze
Ciekawe czy jeszcze dopadnę jak wrócę do Gdańska bo to się zawsze przydaje!
Zawsze myślałam, że włóknina to...włóknina. Tylko bywa cieńsza i grubsza. Człowiek się uczy...nawet na emeryturze
Ciekawe czy jeszcze dopadnę jak wrócę do Gdańska bo to się zawsze przydaje!
- EwkaEs
Ambo-Agrowłóknina wiosenna 17 g/m kwadr.,zabezpiecza przed przymrozkami,porywistym wiatrem,gradobiciem i insektami.Do stosowania na sadzonkach,wysianych nasionach warzyw i kwiatów,wystarczy luźno ułożyć na roślinach,a brzegi obsypać ziemią.Elastyczność umożliwia swobodny wzrost roślin pod okrywą.Posiada stabilizację UV.16 m kwadr-rozmiar 1,6 m na 10 m.Właśnie jestem wysyłana do Biedronki po mleko,wody,serki,ziemniaki,cebulę.....kupię drugą.