Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.6
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.6
Wielkie dzięki Jacku za uznanie. Sam wiesz jak to motywuje do działania. A nowy sezon już tuż, tuż.
Poszperam w necie za tymi pięciornikami. Dziękuję za podpowiedź. Może akurat uda mi się je zidentyfikować.
Coś na przywołanie wiosny by nie kazała długo na siebie czekać:
Poszperam w necie za tymi pięciornikami. Dziękuję za podpowiedź. Może akurat uda mi się je zidentyfikować.
Coś na przywołanie wiosny by nie kazała długo na siebie czekać:
Piękne okazy Izuniu na przywołanie wiosny.
Ranniki w ubiegłym roku u mnie przemarzły. Szkoda, że jesienią nie kupiłam ich, ta zima jest łagodna.
Podbiał wiosną też bardzo cieszy.
Ranniki w ubiegłym roku u mnie przemarzły. Szkoda, że jesienią nie kupiłam ich, ta zima jest łagodna.
Podbiał wiosną też bardzo cieszy.
Pozdrawiam Krystyna
śliczne wiosenne zdjęcia
tylko wyglądać kiedy znowu zawita
jesienią sadziłam ranniki i psi ząb i na ich kwiatki czekam najbardziej
jestem ciekawa jak wyglądają w realu mam nadzieje że niedługo się przekonam
tylko wyglądać kiedy znowu zawita
jesienią sadziłam ranniki i psi ząb i na ich kwiatki czekam najbardziej
jestem ciekawa jak wyglądają w realu mam nadzieje że niedługo się przekonam
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izuś piękne wiosenne drobinki, już lada chwila pojawią się w ogrodach
Hortensje..... wiadomo..... cudo
Hortensje..... wiadomo..... cudo
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A u mnie już koty harcują mimo śniegu.
Wrony zbijają się w grupy i sikory śpiewają swoje wiosenne pieśni.
A od 1 marca ma już być nawet do 10 nad zerem.
Wrony zbijają się w grupy i sikory śpiewają swoje wiosenne pieśni.
A od 1 marca ma już być nawet do 10 nad zerem.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Żółte kwiaty ma pięciornik klinolistny
Koty miały tylko chwilowe załamanie nastroju. Od pewnego czasu wybierają raczej spędzanie czasu na podwórku
Koty miały tylko chwilowe załamanie nastroju. Od pewnego czasu wybierają raczej spędzanie czasu na podwórku
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
TAK Choćby podbiał i stokrotki, byleby już coś kwitło w ogródku Ranniki, o ile dobrze pamiętam, to masz takie późniejsze o brązowobordowych łodyżkach?
Krysiu, ranniki często wysychają. Chyba nawet częściej niż przemarzają.
Krysiu, ranniki często wysychają. Chyba nawet częściej niż przemarzają.
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Jakie ładne krokusiki.
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Witaj Krysiu! Widzę, że nie tylko wiosnę przywołałam tymi zdjęciami Miło Cię znów widzieć na FO. O ile dobrze pamiętam to jesteśmy umówione na "skalniaczki" wiosną...
Dziękuję Asiu! Moje ranniki to "znajdy", ale ładnie rozsiewają się i cieszą oczy wiosną. Niestety z psizębem nie mam dobrych doświadczeń. Trzy razy sadziłam i ani razu nie widziałam kwiatów
Agness cieszę się, że podzielasz moją słabość do ogrodowych maluszków. Obecność hortensji bukietowych na działce zawdzięczam FO. Wcześniej nie miałam pojęcia o ich istnieniu.
Grażynko też zauważyłam zwiększoną aktywność ptaków. Są dni, że moje osiedle wygląda jak z "Ptaków" Hitchocka Takie wysokie temp. to może będą, ale w ok. Wrocławia. U mnie chyba nie...Ale wiosna się już skrada powolutku
Dzięki Ewo! Sprawdzę tego pięciornika. Kajtek o dziwo też coraz chętniej i dłużej przebywa na balkonie. Nigdy nie miał oporów przed wychodzeniem na dwór
Jacku ja uwielbiam podbiał i stokrotki. To właśnie podbiał w czasach dzieciństwa był dla mnie oznaką wiosny. Sporo go rosło w przydrożnych rowach. Na pamiątkę tych wspomnień przyniosłam kawałek podbiału na działkę i teraz staram się by nie rozpanoszył się bez miary. Masz rację - moje ranniki ciut inne, późniejsze. A może to efekt klimatu? U mnie wszystko ciut później...
Cieszę się Krystianie, że Ci się podobają. Jest dużo różnych odmian. Nie są takie drogie, więc co roku dokupuję trochę cebulek.
Od kilku a może nawet kilkunastu (czas leci jak szalony) tygodni mój M zajmuje się produkcją betonowych obrzeży w piwnicy. Narobił tych kostek już ze dwie setki Będziemy ograniczać nimi rabaty pod drzewami. Ma to ułatwić Mu koszenie i ukrócić moje zapędy do powiększania rabat Wygląda to tak:
Zaglądam tu i ówdzie - pokazują się nasiona. Mam ich pokaźną kolekcję, więc na razie dzielnie bronię się przed kupowaniem kolejnych. Jednak na przedwiośniu nie da się nic nie kupić zielonego...Nie mogłam się oprzeć i kupiłam:
- za całe 2,99 w B.
- podobnego mam na skalniaku, ale za mało i słabo go widać
Dziękuję Asiu! Moje ranniki to "znajdy", ale ładnie rozsiewają się i cieszą oczy wiosną. Niestety z psizębem nie mam dobrych doświadczeń. Trzy razy sadziłam i ani razu nie widziałam kwiatów
Agness cieszę się, że podzielasz moją słabość do ogrodowych maluszków. Obecność hortensji bukietowych na działce zawdzięczam FO. Wcześniej nie miałam pojęcia o ich istnieniu.
Grażynko też zauważyłam zwiększoną aktywność ptaków. Są dni, że moje osiedle wygląda jak z "Ptaków" Hitchocka Takie wysokie temp. to może będą, ale w ok. Wrocławia. U mnie chyba nie...Ale wiosna się już skrada powolutku
Dzięki Ewo! Sprawdzę tego pięciornika. Kajtek o dziwo też coraz chętniej i dłużej przebywa na balkonie. Nigdy nie miał oporów przed wychodzeniem na dwór
Jacku ja uwielbiam podbiał i stokrotki. To właśnie podbiał w czasach dzieciństwa był dla mnie oznaką wiosny. Sporo go rosło w przydrożnych rowach. Na pamiątkę tych wspomnień przyniosłam kawałek podbiału na działkę i teraz staram się by nie rozpanoszył się bez miary. Masz rację - moje ranniki ciut inne, późniejsze. A może to efekt klimatu? U mnie wszystko ciut później...
Cieszę się Krystianie, że Ci się podobają. Jest dużo różnych odmian. Nie są takie drogie, więc co roku dokupuję trochę cebulek.
Od kilku a może nawet kilkunastu (czas leci jak szalony) tygodni mój M zajmuje się produkcją betonowych obrzeży w piwnicy. Narobił tych kostek już ze dwie setki Będziemy ograniczać nimi rabaty pod drzewami. Ma to ułatwić Mu koszenie i ukrócić moje zapędy do powiększania rabat Wygląda to tak:
Zaglądam tu i ówdzie - pokazują się nasiona. Mam ich pokaźną kolekcję, więc na razie dzielnie bronię się przed kupowaniem kolejnych. Jednak na przedwiośniu nie da się nic nie kupić zielonego...Nie mogłam się oprzeć i kupiłam:
- za całe 2,99 w B.
- podobnego mam na skalniaku, ale za mało i słabo go widać
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
"podobnego mam na skalniaku, ale za mało i słabo go widać" Nie ma to jak dobra wymówka.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Powiedz mi szybko jak Twój zdolny Mąż robi te kostki. Swojemu właśnie pokazałam te cudeneczka i wygląda na zainteresowanego Mam kilka miejsc, gdzie świetnie by pasowały takie obrzeża. Wreszcie byłby porządek.
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Izuniu ja również pokazałam mojemu mężowi zdjęcia kostki wykonanej przez Twojego małżonka. Jesteśmy oboje pod wrażeniem. Kostka idealna . Podpowiedz jaką metodą Twój mąż ją wykonał.
Pozdrawiam Hala
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Sama też chciałabym poznać tą technikę.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki