Różyczka i inne choroby ogrodowe
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Różyczka i inne choroby ogrodowe
Ewo, Previcur kup. Też planuję. On jest odpowiedni nawet do młodych siewek. Oglądałam o tym w którejś Mai w ogrodzie. Też polecała.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Na pleśń jest dobry olejek goździkowy. 10 kropli do pół litra wody. Tym należy spryskać ziemię. Roślinom nie zaszkodzi. Pleśni owszem. Potem można profilatycznie 4 krople na tą samą ilość wody Z chemią nie ma się co spieszyć...
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Ewo zaznacze sobie Tówj wątek, żeby pochodzic po nim w wolnej chwili.
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Co zaglądam do jakiegoś wątku to wysiewy wyglądają jakby za chwilę miały być wysadzone do ogrodu
Ja aksamitki będę dopiero wysiewała a Twoje to olbrzymy
Potwierdzam sposób Ani z olejkiem goździkowym, fajnie się sprawdza
Ja aksamitki będę dopiero wysiewała a Twoje to olbrzymy
Potwierdzam sposób Ani z olejkiem goździkowym, fajnie się sprawdza
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Ilonka, wiem - przesadziłam z tymi wysiewami...prawdę mówiąc w tej dziedzinie jestem zdecydowanie początkująca i jeszcze nie bardzo wiem, co i kiedy... No cóż - będę wysadzała już kwitnące
Aniu - cieszę się, że do mnie zajrzałaś i zapraszam!
Aniu - sweety - dziękuję za przepis z użyciem olejku goździkowego...muszę koniecznie nabyć
Ale zakup Previcuru, Jolu, zleciłam M-owi swoją drogą, może warto go mieć
Mirka...no zbieram się do tego pikowania, zbieram...mam nadzieję, że niedługo będzie można rośliny wywieźć na wieś, tam mam w pomieszczeniach więcej miejsca, więc jakoś może poradzę
A tymczasem jestem w drodze...aktualnie w okolicach Poznania...tu prawie wcale nie ma śniegu!
Aniu - cieszę się, że do mnie zajrzałaś i zapraszam!
Aniu - sweety - dziękuję za przepis z użyciem olejku goździkowego...muszę koniecznie nabyć
Ale zakup Previcuru, Jolu, zleciłam M-owi swoją drogą, może warto go mieć
Mirka...no zbieram się do tego pikowania, zbieram...mam nadzieję, że niedługo będzie można rośliny wywieźć na wieś, tam mam w pomieszczeniach więcej miejsca, więc jakoś może poradzę
A tymczasem jestem w drodze...aktualnie w okolicach Poznania...tu prawie wcale nie ma śniegu!
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Swoje siewki też mam zamiar wreszcie przepikować, tylko od kilku dni nic mi się nie chce robić Co wyjrzę przez okno, zaraz mnie widok zniechęci. Ale do kwitnienia to moim jeszcze daleko Jedno, co już załatwione, to zniesienie wielodoniczek ze strychu.
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Przepikowałam ponad 230 pomidorów....mogę pomóc Ewie
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Ha, jestem w Wielkopolsce...i tu nie ma śniegu! Aż trudno uwierzyć To jednak jakaś nadzieja, ze taki stan jest w ogóle możliwy, bo już zwątpiłam...
Ewciu - to ja mam tak samo...pogoda za oknem zdecydowanie mnie demobilizuje...
Aniu...to ja też poproszę o pomoc w pikowaniu
A tak na serio - planuję pikowanie po powrocie; zleciłam telefonicznie M-owi zakup wielodoniczek, zadanie wykonał, więc nie mam już wymówki.
Ewciu - to ja mam tak samo...pogoda za oknem zdecydowanie mnie demobilizuje...
Aniu...to ja też poproszę o pomoc w pikowaniu
A tak na serio - planuję pikowanie po powrocie; zleciłam telefonicznie M-owi zakup wielodoniczek, zadanie wykonał, więc nie mam już wymówki.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Witaj Ewka! Z pleśnią często też walczę, nigdy chemią. Zbieram sukcesywnie wierzchnią warstwę, pomaga też kawałek czosnku położonego na powierzchni. Z czasem znika. O olejku goździkowym też nie miałam pojęcia.
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Ewcia, spoko, ja tam lubię patrzeć na wysiłek siewno - pikowalniczy, bo na pomoc w pikowaniuto za daleko ode mnie
Dlatego do większości wysiewów używam takich tam sobie szklarenek, co nie oznacze , że brak u mnie np. niskich pojemników po lodach
Ja tak miałam w zeszłym roku, że wcześniej wysiewałam a później nie wiedziałam co z tymi doniczkami robić. W tym roku już trochę spokojniej w tym zakresie
A u mnie pada piękny, biały śnieżek
Dlatego do większości wysiewów używam takich tam sobie szklarenek, co nie oznacze , że brak u mnie np. niskich pojemników po lodach
Ja tak miałam w zeszłym roku, że wcześniej wysiewałam a później nie wiedziałam co z tymi doniczkami robić. W tym roku już trochę spokojniej w tym zakresie
A u mnie pada piękny, biały śnieżek
Pozdrawiam - Ilona
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
To ja się mogę śniegiem podzielić z Wielkopolską Miałam dziś problem żeby wyjechać autkiem z posesji
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
No u nas w sumie też śniegu już mało co...tak niezauważalnie dla gołego oka, ale jednak topnieje Dojdzie i do Was ...kiedyś, w końcu...
- ra_barbara
- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
W mojej części szkieletczyzny wczoraj topniało, dziś jakoś nie kapie, ale Banderasa ciągnie w łydkach....więc...zmiana pogody idzie...na bank tylko na jaką zmianę? Dowiem się wieczorem gdy Ba..... siędzie z 2 pilotami i z normalnej odległości od TV...
-a nie mówiłem że moje łydki i kark i kręgosłup i....to najlepsze barometry
-a nie mówiłem że moje łydki i kark i kręgosłup i....to najlepsze barometry
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię