Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Re: Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija cz.2

Post »

Jak Ci się to udało w sensie odzwyczajanie z pampka,Miki mój walczy ze mną i za chiny nie chce.

A mnie się marzy hoja retusa bardzo mi się te kostkowe listki podobają
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Deissy, pierwszy dzien i pol drugiego to byl horror. Karol mial problem z golym tylkiem - plakal o pampersa, probowal sobie go sam zakladac, posadzony na nocnik sila zrywal sie z niego, sikal po nogach, wstrzymywal ile mogl, wysikiwal tylko troche, reszte trzymal. Widzac, ze popuszcza, trzymalam na sile na nocniku. Raz, drugi sie wysikal, wiec wszelkie przejawy radosci, przytulania, chwalenie, procesja do toalety i uroczyste spuszczanie wody, "papa, siki". Na drugi dzien jeszcze rano byl problem z siadaniem na nocnik, ale i do pampersa nie chcial nasikac. Po poludniowej drzemce plakal, pokazujac ze chce siku, wysadzony wysikal sie. I juz bylo z gorki. W nocy obudzil sie o 3, kazal sie wysadzic. Wczoraj juz zadnych wpadek. Owszem, pojawiaja sie "probne alarmy" - wola, ale nie zalatwia sie. W sumie 2 dni i zaskoczyl, ale pierwszy dzien to byla straszna wojna.
Retusa kostkowe listki?? Ona wyglada jak kawalek sosnowej galezi. Mam, rosnie mi.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

Kurde to chyba coś pokickałam.

Mój Miki pójdzie na wc pięknie siada bo ma nakładkę ,na nocnik nie chce.Jak go wysadzam to sika ale sam nie zawoła.Już nawet w łazience żelki mam i za każde jak się wysika dostaje misia,niestety też go to nie mobilizuje do wołania
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie panikuj - moze jeszcze nie dojrzal do tego. Przyjdzie czas to zalapie, a poki co probuj lapac i nagradzac. Wzmacniaj dobre zachowanie po prostu. A! I puszczaj bez pieluchy - niech sika w majtki, po nogach, niech czuje co sie dzieje. ;:224
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ten wątek widzę, żyje swoim "życiem".
O pieluchach się nie wypowiadam, bo dzieci brak "na stanie" ;:224

Ale za to hoje panienki nowe, jakie dopieszczone. Nawet prysznic mają często.
Nie to, co moje "od święta" zażywają kąpieli wodnych...
Ja też uwielbiam rozgryzać pochodzenie hoi, krzyżówki i...powstaje nowy "gatunek"... odmiana.
O taka np.: h. mathilde...cudna hoja, a krzyżówka zwykłej h. carnosa z maleńką h. serpens.
Mając wszystkie trzy obok siebie, widać, które cechy odziedziczyła po którym z rodziców...genetyka potrafi zaskakiwać ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O, popatrz... Tego nie wiedzialam, ale kiedy napisalas ze to krzyzowka carnosy z serpens, to nawet nie musze stawiac obok siebie. Bardzo fajna krzyzowka!
A prysznic moje maja praktycznie co dzien. Psikam ze spryskiwacza po parapetach, zeby im troszke dogodzic. Jeden minus - kiepsko sie szyby myja, jak na nich woda zasycha.
Kinga
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 09:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

crazydaisy pisze:Dasyantha - grunt to dobra opieka.
Obrazek
:wit
Pod tak czujną opieką hoye będą pięknie rosły :lol:
Pozdrowienia Hania
Zapraszam do mojego wątku: Cz. 1 i Część 2
Awatar użytkownika
nowapasja
1000p
1000p
Od: 28 sty 2011, o 10:25

Post »

Tak :D nawet kotek obserwuje i pilnuje żeby każdej dostało się tyle samo psiknięć ;:31
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karol mi sie do spryskiwacza dorwal i on tez "psik tatuski", no to psik! :;230 W ogole dziecko mi dziwaczeje. Dzis na gieldzie glaskal co popadlo - pies to psa, kamelia to kamelie... Cudne widzialam - zewnetrzne platki rozowe, a im blizej srodka kwiatu tym bielsze. Wiekszosc calkiem biala. Cudne!

Witaj, nowapasjo! Koty lubia wiedziec co im sie do domu przywloklo. Tak juz maja. Mam nadzieje, ze hoje beda rosly niezaleznie od opieki Zimorosla i kotow... Lepiej, zeby sie jeszcze nie mieszali do roslin.

Z ostatniej chwili... Co robi pies kiedy sie nudzi, to wszyscy wiemy, a co robi Kinga? Laduje sie w gips, jak to mawia moj ukochany mezczyzna - kupilam nasiona epiphyllum. Bo skoro pomidory wschodza, to trzeba na czym innym pocwiczyc. ;:224
Kinga
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O proszę: nasiona epikaktusów kupiłaś... Jakie?
Jestem zainteresowany bo mam tych roślin dużo ale... wciąż mało. ;:204
Właśnie pierwszy w tym roku mi zakwitł (pokazałem na wątku, pewnie widziałaś) więc pasja odżywa na nowo... :wink:
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Henryku, jedne to mix, drugie opisane sa jako angulier i wszystko co wiem. Po prostu chce sprobowac siewu. Jest duzy wybor ukorzenionych sadzonek, ale to juz od 2 funtow + przesylka w gore.
Kinga
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ceny przystępne, rzekłbym nawet że to tanio. Za dużo większe pieniądze sprowadzałem niektóre swoje sadzonki.

Cryptocereus anguliger to piękna roślina, stosunkowo rzadko spotykana. Często pod tą nazwą jest spotykany bliski kuzyn Cryptocereus anthonyanus. W każdym razie to roślina dekoracyjna nawet bez kwiatów których to za szybko nie należy się spodziewać bo kwitnie dopiero kiedy dorośnie do dużych rozmiarów. A potrafi być naprawdę duży! :)

Ja osobiście lubię zdecydowanie bardziej "klasyczne" epikaktusy. :)
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 09:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Konieczne zrób foto-relację z wysiewu ;:215