Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.2
-
- 100p
- Od: 7 maja 2013, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.2
Adam miał narodziny w domu nowego członka rodziny...córka Esterka, więc rozumiecie ile mam wolnego czasu. Zapylone 7 i 8 lipca, zostawiam je na doświadczenie, niech sobie radzą.
Życzę rekordów
Na moje pocieszenie wyhodowałem pierwszy raz elefant garlic 336g
Życzę rekordów
Na moje pocieszenie wyhodowałem pierwszy raz elefant garlic 336g
pozdrawiam Adam
Gratulacje dla mamy,taty,a dla córeczki zdrowia i szczęścia w życiu. Joanna
Pani mod.niech życzenia ostaną jakiś czas. Dziękuje
Pani mod.niech życzenia ostaną jakiś czas. Dziękuje
To ja mam pytanie do Joanny, jak wygląda ten LITHOVIT ? Czy to naprawde taki pyłek, że przez skórę się przeciśnie? Ile się tego stosuje i czy są widoczne jakieś efekty?
KALI to nawóz dolistny więc nie wiem jak go zastosować doglebowo (no chyba że masz na myśli fertygację), jeśli ktoś celuje w 300kg to pewnie mógłby stosować ten nawóz dolistnie co 4 dni albo fertygację co 2 dni (jak pan Styra) przynajmniej podczas wzrostu jagody giganta. W sumie trudno powiedzieć to już jest zabawa nie dla mnie, przynajmniej w tym sezonie bo AG mam 15km od domu i odwiedzam je raz na dwa tygodnie.
Mimo wszystko dołączę się do zabawy i zamieszczę swój pomiar Bambino
Trudno powiedzieć czy to największy okaz bo nie do każdej mam taki dostęp żeby mierzyć obwód.
Wczoraj było 78cm więc nie jest jeszcze źle ale z wyścigu odpadnę na dniach jak przestanie rosnąć
KALI to nawóz dolistny więc nie wiem jak go zastosować doglebowo (no chyba że masz na myśli fertygację), jeśli ktoś celuje w 300kg to pewnie mógłby stosować ten nawóz dolistnie co 4 dni albo fertygację co 2 dni (jak pan Styra) przynajmniej podczas wzrostu jagody giganta. W sumie trudno powiedzieć to już jest zabawa nie dla mnie, przynajmniej w tym sezonie bo AG mam 15km od domu i odwiedzam je raz na dwa tygodnie.
Mimo wszystko dołączę się do zabawy i zamieszczę swój pomiar Bambino
Trudno powiedzieć czy to największy okaz bo nie do każdej mam taki dostęp żeby mierzyć obwód.
Wczoraj było 78cm więc nie jest jeszcze źle ale z wyścigu odpadnę na dniach jak przestanie rosnąć
Witam.Na zdjęciach dynia do dalszego chowu oraz usunięta.Chodziło mi o fertygację.300kg to pobożne życzenie,ucieszy mnie 150kg.Pryskałam wszystko co ma
liście ale oszczędnie jak na pierwszy raz.Zmiany w wybarwieniu,na warzywa tylko raz.Co do dyni 2 razy więc nie wiem czy to efekt LITHOWITU czy pokrzywówki.
Ocenę wystawię jak będą jakieś bardziej znaczące efekty. Patrz-fungicydy kwiecień.
liście ale oszczędnie jak na pierwszy raz.Zmiany w wybarwieniu,na warzywa tylko raz.Co do dyni 2 razy więc nie wiem czy to efekt LITHOWITU czy pokrzywówki.
Ocenę wystawię jak będą jakieś bardziej znaczące efekty. Patrz-fungicydy kwiecień.
Zobaczymy, ja w pierwszym roku przygody z odmianą Big Max przeczytałem na opakowaniu z nasionkami, że dorastają do 30kg moja miała 57 kg a o dyniach mało wiedziałem bo właściwie przez przypadek kupiłem nasionka. W następnym roku zaopatrzyłem się w Bambino na opakowaniu napisali że dorasta do 15kg moja miała 25kg. W tym roku postanowiłem poeksperymentować z AG na opakowaniu przeczytałem, że dorastają do 300kg.......
No to pan Styra zagrożony .... Czego Ci oczywiscie życzę:)!
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Pytanie znaczące ile miałeś dyń na krzaku. Bo tamte wagi są uśrednione do dużej ilości dyń
Mam jednak nadzieję, że uda się Tobie wyhodować prawdziwego giganta i szczerze Tobie tego życzę
A tak przy okazji wie ktoś co u Pana Jana? Jak w tym sezonie?
Mam jednak nadzieję, że uda się Tobie wyhodować prawdziwego giganta i szczerze Tobie tego życzę
A tak przy okazji wie ktoś co u Pana Jana? Jak w tym sezonie?
-
- 100p
- Od: 7 maja 2013, o 22:10
P.Jan prowadzi 4 dynie, w tym jedna pod folią, reszta to oczywiście tajemnica
pozdrawiam Adam
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Dziękuje. Za info
Jak dzisiaj nie będzie padać to muszę zrobić szczegółowy przegląd krzaków Bo trzy dni z rzędu gdy wracam z pracy ulewy i nie ma jak je skontrolować
Jak dzisiaj nie będzie padać to muszę zrobić szczegółowy przegląd krzaków Bo trzy dni z rzędu gdy wracam z pracy ulewy i nie ma jak je skontrolować
-
- 500p
- Od: 24 cze 2013, o 18:06
U mnie kwiatów niestety na razie męskich masa, pęd główny ma ze 3 metry a dyni nie widać za późno zacząłem sezon:(
- Jolek
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
vanyavala u mnie ten sam problem z BAMBINO. 4 krzaczki prawie na 2,50 m i same męskie kwiaty Dziś znów 2 oberwałam. Chyba będzie tylko dużo masy liściowej
2,5m to malutko chyba że masz ciężką gliniastą ziemię. Cierpliwości jest jeszcze wcześnie jak na Bambino, moje były wsadzane do doniczek 22 marca i dopiero mi jagody rosną a jak ktoś sadził 20 kwietnia to musi chyba troszke poczekac