Ogród Marty cz. V

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. V

Post »

Piękne dalie. Szkoda, że nie mam ich gdzie przechować
Chociaż ja wole te drobniejsze
No i cały czas marzy mi się dzielżan. Ale na razie nie mam go gdzie wsadzić
Może kiedyś uda mi sie stworzyc rabate trwiastą, gdzie rosłyby też dzielżany i jeżówki
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dalie cieszą oczy ,są takie kolorowe i długo kwitną , w moim ogrodzie też mają stałe miejsce :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

W ogrodzie zaczynają królować jesienne barwy, pięknie :D
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Martuś przepiękne są Twoje dalie-i tyle odmian. Śliczności. Mam nadzieję, że prognozy o ewentualnych nocnych przymrozkach się nie sprawdzą i dane nam będzie jeszcze pocieszyć się tymi kwiatami. Wszystko tak pięknie kwitnie, aż żal by było :lol: Chryzantemy też bardzo lubię, nie tylko za wygląd, ale i za zapach, muszę sobie sprawić takie zimujące u nas. Póki co-będę eksperymentować i spróbuję przezimować w domu te które mam. Może się uda :)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

witajcie wieczorową porą ,przyrzekałam sobie ,że dzisiaj wcześniej z wami pobędę ,ale oczywiście to się nie udało,trudno ;:162

Mati,dalie tak rozświetlają teraz ogród,że chcę ich więcej,pozdrawiam i zapraszam :wit ;:65

Stasiu,jakoś tak się składa,że dużo jest kwitnień w ogrodzie,a w zimie fajnie się wspomina ,kiedy i pracy mniej,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Dorotko,miło,że ciągle coś się podoba , fajnie jest podzielić się swoim ogrodem z Wami buziaki dla Ciebie ;:196 ;:196

Wandziu,karczoch do dzisiaj stoi na piecu i dosycha ,chciałabym ,aby zachował ten piękny kolor kwiatu,zobaczymy ;:168

Marysiu,Ty też nie zaglądasz ,chociaż Cię wyglądam,myślałam,że już o mnie zapomniałaś,a skąd weźmiesz karczochy jak ja przyjadę ,jak wszystkie pewnie zjecie :uszy ,kiedy siałaś te karczochy,one po prostu mnie oczarowały takie piękne,u mnie też wieje i leje ,a w nocy to była po prostu niebezpieczna ulewa i burza,Zuzia dzisiaj w szkole tak rąbła ręką na wf e w jakąś korbę ,że zagipsowali jej palec i musiałam ją myć wieczór,i Franuś też ma rękę w gipsie ,bo się przewrócił,sami inwalidzi,tylko dziadkowie na obrotach ;:306 ,na grzyby nie pojechałam jeszcze ,bo nie ma ,może po tych deszczach coś będzie,pozdrawiam serdecznie i buziaki posyłam ;:196

Grażynko,nie wiem u jakiego Jacka są dalie,zamówiłam u Grzegorza ,ale będą dopiero na drugi rok,lasek brzozowy zasadziłam sobie ,bo bardzo lubię brzozy ,w tej alei brzozowej jest super mikroklimat,pozdrawiam i pięknych snów życzę ;:19

Gosiu,jak się zdecydujesz na taką rabatę to dzielżany ode mnie dostaniesz,drobne też mam i już mogę Ci dać bo ja chcę duże ,pozdrawiam ;:168

Grażynko,gracha,nie wyobrażam sobie ogrodu bez dalii,przecież to są kwiaty mojej babci, ;:108

Aguś,ogród jesienny to takie aktorskie przedstawienie z najlepszymi aktorami w roli głównej ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś nie dość, że jeszcze rosną to jeden chyba zostawię na kwiat ;:306 siałam w lutym, bo tak trzeba jak mają zaowocować.
Jej co tym biednym dzieciakom się dzieje :?: życzę Wam zdrowia skoro tyle dodatkowych obowiązków. Rano mam zły dzień jak nie mam Twojego nocnego wpisu ;:196 ;:306
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Troszkę obrazów ogrodowych ,że by zrobiło się weselej ,bo ponuro i ciągle pada

Obrazek

Obrazek

Obrazek

lasek brzozowy z innej strony
Obrazek

Obrazek

Imperata cylindryczna Red Baron
Obrazek

Obrazek

Obrazek

moja winnica
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

hortensje od Marysi Maski dalej piękne we flakonie
Obrazek

Obrazek
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto a ile lat ma Twoja Winnica? też bym chciała, muszę tylko gdzieś znaleźć jej miejsce a to nie będzie łatwe zadanie i oczywiście odpowiedni gatunek.
viola123
200p
200p
Od: 29 wrz 2011, o 12:05

Post »

Wszystko piękne, ale na widok ratibidii szczęka opadła mi na klawiaturę. Już od bardzo dawna na nią choruję. W moich stronach nigdy nie spotkałam sadzonek, próby z wysiewem (2) skończyły się klapą. Gdybyś miała siewki, albo kiedyś będziesz dzieliła , to chętnie kupię.
Viola
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit
Jak zwykle w Twoim ogrodzie dużo pięknych kolorków ;:333
Kusisz tą Red Baron,oj mam na nia ochotę oj mam ;:7
A u mnie popadało,podlało,a wieczorkiem nawet słoneczko było,ale krótko, :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu brzozy zmieniają kolor... i znowu tak długo musimy czekać do piwonii ;:168
Jedna sympatyczna mama forumowego kolegi dostała na odjezdnym rok temu kwiaty hortensji i do dzisiaj nie straciły koloru :D
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Co robisz, że Twoja Imperata rośnie, tak gęsto ;:oj Moja wygląda, jak zarost u nastolatka :lol:
Nie wygląda to atrakcyjnie i chciałabym dorobić się takiej gęstwiny.
Czy to różowe to zawilec ? Wygląda niezwykle apetycznie ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Martuniu brzozy faktycznie mają nie powtarzalny klimat, jeszcze gdy rosną w nich grzybki i jak cały rok je uwielbiam, nawet zimą, to teraz te spadające drobne listki są wkurzające trochę.
Ratibida pięknie wygląda na fotce, w realu z pewnością także.
Moja nie przezimowała niestety, a Ty długo masz w swoim ogrodzie? Zawilec śliczny. ;:138
Miłego dnia. ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”