Ogród, który maluję
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 sie 2013, o 08:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród, który maluję
[quote="irminka"]Przepiękny jesienny dzień. Najładniej kwitną teraz rudbekie, dzielżany i języczki
Piękne fotki znajome roślinki, które uwielbiam. Najbardziej ujęło mnie jednak to pierwsze zdjęcie. My kochamy kwiaty, a ten Pan swojego zwierzaczka. Mieszkam na wsi, ale konia spotkać u nas, to graniczy z cudem. Jeszcze gdzieś jakaś krówka, ale też rarytas.To już nie ta wieś z dzieciństwa i młodości. Nawet przy tych nowych domach które powstają, to floksa nie uswiadczysz, ani dzielżanu
Miłego wieczoru
Piękne fotki znajome roślinki, które uwielbiam. Najbardziej ujęło mnie jednak to pierwsze zdjęcie. My kochamy kwiaty, a ten Pan swojego zwierzaczka. Mieszkam na wsi, ale konia spotkać u nas, to graniczy z cudem. Jeszcze gdzieś jakaś krówka, ale też rarytas.To już nie ta wieś z dzieciństwa i młodości. Nawet przy tych nowych domach które powstają, to floksa nie uswiadczysz, ani dzielżanu
Miłego wieczoru
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Czyli to był kosmos?
U mnie też wszystkie liście z drzew wywiało.
Zostały jeszcze niektóre na krzewach
U mnie też wszystkie liście z drzew wywiało.
Zostały jeszcze niektóre na krzewach
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Irminko, koty zwinęły się jak ślimaki.
Dlaczego włożyłaś ptaszka pod klosz? Dla ciepła? Bezpieczeństwa? Bałabym się, że się udusi. Pytam, bo zdarza się, że ptaki u mnie uderzają o okna, może będę próbowała je ratować.
A trawnik z ciętymi obrzeżami wygląda ładnie. Ale zawsze bałam się, że to ciężka praca utrzymać je w takim stanie.
Dlaczego włożyłaś ptaszka pod klosz? Dla ciepła? Bezpieczeństwa? Bałabym się, że się udusi. Pytam, bo zdarza się, że ptaki u mnie uderzają o okna, może będę próbowała je ratować.
A trawnik z ciętymi obrzeżami wygląda ładnie. Ale zawsze bałam się, że to ciężka praca utrzymać je w takim stanie.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Twój wątek stale przyprawia mnie o wspomnienia z dzieciństwa.
Konie, krówki, owce, drób.....ileż wtedy tego na wsi było.
Dzisiaj to jak w zoo, dzieciaki napatrzeć się nie mogą, jak zobaczą jakieś zwierzę.
Ileż wtedy na każdej miedzy rosło pieczarek, gołąbków, rydzów, ileż to grzybów można było nazbierać w każdym zagajniku a dzisiaj to nawet zagajnika nie ma, tylko albo trawa, albo zasiewy.
Zwierzaki skulone w ciasnych pomieszczeniach, ledwo żywe od braku powietrza i sztucznych pasz, które muszą zjadać.....masakra.
Do czego żeśmy doszli po tylu latach niby rozwoju cywilizacji.
Niszczymy wszystko wokół siebie i siebie na końcu też zniszczymy.
Więc dzięki za dawne wspomnienia, kiedy byłam dzieckiem i wszystko było cudne co dookoła się działo.
Konie, krówki, owce, drób.....ileż wtedy tego na wsi było.
Dzisiaj to jak w zoo, dzieciaki napatrzeć się nie mogą, jak zobaczą jakieś zwierzę.
Ileż wtedy na każdej miedzy rosło pieczarek, gołąbków, rydzów, ileż to grzybów można było nazbierać w każdym zagajniku a dzisiaj to nawet zagajnika nie ma, tylko albo trawa, albo zasiewy.
Zwierzaki skulone w ciasnych pomieszczeniach, ledwo żywe od braku powietrza i sztucznych pasz, które muszą zjadać.....masakra.
Do czego żeśmy doszli po tylu latach niby rozwoju cywilizacji.
Niszczymy wszystko wokół siebie i siebie na końcu też zniszczymy.
Więc dzięki za dawne wspomnienia, kiedy byłam dzieckiem i wszystko było cudne co dookoła się działo.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Irminko,kilka stron Twojego cudnego wątku kolejny raz obejrzałam.....Lubię i to się czuje,kiedy ktoś sercem coś robi.To,takie autentyczne i szczere
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Irminko kochana, co tam u Ciebie słychać?
Już najwyższy czas na pokazanie cudnych maczków, tak bardzo mi ich brakuje.
Serdecznie pozdrawiam
Już najwyższy czas na pokazanie cudnych maczków, tak bardzo mi ich brakuje.
Serdecznie pozdrawiam
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O tak maczki u Ciebie cudowne i te przy płocie i widok z okna. Pamiętasz miałaś fotografować w miarę zmian za oknem. Wracaj.
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Irinko, gdzie się podziewasz? Pokazuj ogród bo pewnie to już piękna paleta barw.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja też chciałabym znowu zobaczyć Twoje cudowne rabaty
Odezwij się
Odezwij się