Słoneczne rabaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Słoneczne rabaty

Post »

Sabinko widzę, że się pojawiłaś w innych wątkach :D Pokaż co tam u Ciebie w ogrodzie ;:65
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Sabinko pewnie odpoczywasz po wakacjach w ogrodzie. :) Mam nadzieję, że wszystkie rośliny przetrwały w dobrej kondycji. Mary Rose z białą lilią i różowa :?: z ostróżką jednoroczną pięknie pokazana. ;:215 Szkoda, że Astrid Graafin tak szybko w upał przekwita, jest wyjątkowo śliczna. ;:oj Moje Pink Peace podobnie się zachowują. Bonica to taka niepozorna róża, ale w pierwszej fazie kwitnienia jest ładniejsza od niejednej wielkokwiatowej. Lawenda zwieszająca się kamiennego murku cudna, ;:31 a ja posadziłam w takim miejscu kocimiętkę. Muszę to zmienić. ;:180 Nie przepracowuj się w ogrodzie, bo znowu gorąco. :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Witaj Sabinko. Pośród róż i różyczek, które tak radują oczy, zauważyłam fajnie powiązane w snopki liście... tylko właśnie od czego te liście? To irysy czy liliowce? Też będę musiala tak zrobić, bo jedne rośliny zagłuszają drugie o tej porze roku.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Skarbie napisz mi o First Lady - u Ciebie cudo, moja od deszczu klapnęła, teraz słońce i nic z niej nie będzie, nie ma efektu - powiem jeszcze pierwsze jej kwitnienie u mnie niestety muszę spisywać na straty dopiero jesienne maja urok, działa tu pogoda. Na jakim stanowisku u Ciebie rośnie?
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Sabinko,odpoczynek jak najbardziej wskazany i jeszcze taki z przytupem :heja trzeba trochę poszaleć,mam nadzieję że się dobrze bawiliście,
na pewno krzyk róż nie był taki tragiczny i mają się dobrze,lilie też sobie poradziły :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Sabinko,róże masz śliczne ,gdzieś czytałam ,że zastałaś w ogrodzie po powrocie miszmasz ,nie miej żadnych wyrzutów sumienia ,że Cię trochę nie było,ja byłam ,a huragan ,który mnie nawiedził,tak zniszczył niektóre rabaty,że do dzisiaj nie ogarnęłam ,połamał drzewa,ogród wyglądał tragicznie ,a nasza obecność w takiej chwili nic nie daje ,bo w ogóle nie mamy na to wpływu,pozdrawiam i miłego dnia życzę ,wszystko sie pozbiera i znowu będzie najpiękniej ;:196
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Sabinko, Twoja Comte de Chambord uwodzi ;:215 A wiesz, że moja po przesadzeniu zakwitła kilkoma kwiatami? I na dodatek wypuściła trzy, nowe pędy ;:224 Co prawda nadal jest mała, ale zaczyna już lepiej wyglądać ;:108 Może jeszcze nie pójdzie na kompost i będzie mnie cieszyć.
First Lady piękna jest ;:167 Ciekawa jestem jak znosi te wysokie temperatury i mocne ;:3 ?
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Hej, ja już po 10-dniowym urlopie i mój ogród "przeżył" beze mnie ten czas nie najgorzej ;:108
A jak u Ciebie?
Urzekła mnie pokazana przez Ciebie First Lady i Queen of Sweden. Oj coś czuję, że będzie polowanko... ;:224 ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Kochani :wit . Na sam początek napiszę tak: Dziękuję wam za pamięć i to, że jesteście i odwiedzacie mój wątek, mimo, że ja go ostatnio zaniedbuję do kwadratu...
Wszystko przez to, że zagrzebałam się po uszy, a może nawet po czubek głowy w pracy ogrodowo-domowo-przetworowej ;:306 . Najpierw ogarniałam ogród po nieobecności.. Wydawać się może, że tydzień to niewiele, ale tydzień upału plus dwa dni nawałnic zrobiły swoje. Wycięłam większość przekwitłych róż, pousuwałam połamane lilie (sztuk 3 ;:145 ) i wyplewiłam wszelką biedę, która zrobiła sobie używanie między tym co cieszy oczy ;:224 Kiedy większość spraw była ogarnięta i wydawało się, że można wrócić do starych przyzwyczajeń dostałam ciężką przesyłkę z ogórkami i czereśniami. Moja mama zadbała żebym się nie nudziła :;230 W międzyczasie zamówienia na dwa torty "na już" ;:223 i tak jestem dopiero dzisiaj, ale nie ma tego złego.. Zebrałam wszelkie zaległe zdjęcia i z racji otwarcia sezonu liliowego otworzyłam nowy wątek.. ooo TUTAJ
Zapraszam serdecznie i darujcie nieobecność ;:131
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”