Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5

Post »

Aniu! Nadgoniłam troszkę i poczułam się lepiej, bo nie tylko ja stroję ogródek ;:224 Jakoś nas tak wciągnęło, że tydzień bez ,,polowania" to tydzień stracony. ;:108
I nawet u Ciebie Sabinkę namierzyłam, bo pukałam do niej,a tam zamknięte. :wit
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Koniecznie pokaż coś ty tam na zamawiała ;:oj też jestem bardzo ciekawa :lol:
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

aneczka1979 pisze:...I muszę zapytać, czy byłaś grzeczną dziewczynką i Mikołaj przyniósł Ci aparat? ;:183
A jakże, w końcu byłam baaardzo grzeczna... ;:183 ;:198 ;:183
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Aniu ja właśnie szaleję z różyczkami :wink: w sklepie u Ewy, czy masz może sprawdzoną niską, zdrową i obficie kwitnącą rożyczkę?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, ależ wiosna zawitała do Ciebie ;:180 Moje ulubione hiacynty ;:167 Pewnie zapach nieziemski... Jeszcze słówko o nawozach:
ten do pomidorów ma właśnie dużo potasu, o którym pisała Reniak, myślę, że dlatego daje takie oszałamiające efekty :D
Uśmiałam się z perypetii, o jakich pisałaś w wątku Dorotki :;230 Widzę, że w ramach zadośćuczynienia za straty moralne z tytułu Amber Cover, fundujesz sobie coraz to nowe zakupy :wink: Jestem bardzo ciekawa Twoich ogrodowych ozdób ;:65
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ależ energia cię rozpiera ;:oj Próbowałam nadrobić zaległości ale w pewnym momencie przeleciałam już tylko obrazkowo, no nie sposób inaczej. Natrzaskałaś tyle stron...
Rewelacyjny opis powojników. Napracowałaś się bardzo ;:180 Do tego spisu z pewnością wrócę, mimo że z powojnikami u mnie problem przez kwaśną ziemię. No bo kto mądry sadzi powojniki w lesie sosnowym ;:223 Ale niektórych trudno sobie odmówić, sama wiesz najlepiej :wink:

pozdrawiam
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, biżuteria ogrodowa.. ach.. ja również uwielbiam takie dodatki, ale niestety muszę najpierw doprowadzić rabaty do stanu "wyględnego" i dopiero potem połaszę się na ozdoby. Dobrze zrozumiałam: kurier przyjechał z biżuterią??
Popękane lustrzane ozdoby były obiektem mojego ślinotoku w ubiegłym roku.. Będą świetnie wyglądać w otoczeniu kwiatów ;:108
Awatar użytkownika
elusia723
100p
100p
Od: 14 kwie 2015, o 15:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ozdoby ogrodowe sa przepiękne, jak idę na zakupy do sklepów ogrodniczych to aż buzia sama sie usmiecha ;:oj , ale warto tez samemu co nieco zrobić , odnowić , zmodernizować - myslę że znacznie więcej radości przynoszą takie własnoręcznie wykonane różności ;:333
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu rośliny się spieszą do życia. ;:oj U mnie też, ale chyba nie jestem z tego powodu szczęśliwa. ;:218 Domowe kolorki cudne, zapach hiacyntów przez ekran czuję. ;:215 Biżuterii nie pokazuj, :wink: na rabatach najlepiej wyeksponujesz, niech nam trochę mózgi popracują, jakie to cudowności masz. ;:306 Z powojnikami się spiesz, bo ja nie zamówiłam dwu kolorów kompaktowych szałwii i już są niedostępne. ;:145
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Soniu aleś mnie nastraszyła! ;:202 Na szczęście wybrane przeze mnie powojniki są dostępne. :wink:
Też mi się wydaje, że najlepszym "WOW" będzie jak biżuteria ukaże się między moją roślinnością. ;:215 Coś tam jednak pokażę, bo obiecałam Ani. :wink:

Elu gotowe ozdoby są piękne, wykonane samemu bądź stiuningowane przez nas też są śliczne ale na pewno bliższe naszemu sercu. :wink: Będę ozdabiać karmniki metodą decoupage. To będzie mój debiut. Chyba będę mieć do nich sentyment. ;:131 ...albo koszmary za każdym razem jak na nie spojrzę. ;:306

Sabinko moje rabatki zdecydowanie nie są doprowadzone do stanu "wyględnego" a jednak się pokusiłam. ;:224 A co tam!

Jolu doskonale Cię rozumiem, też nie umiem odmówić sobie powojników. :wink: Może musisz im więcej wapna dawać? Mieszać je z ziemią przy sadzeniu.
Dużo natrzaskałam stron?! ;:oj Ja?! To nie ja! To oni! To moi forumowi towarzysze doli i niedoli, wpadają do mnie (co jest niezwykle dla mnie miłe) i tak tu sobie gadulimy na tematy głównie ogrodowe. Obrazek

Elwi życie jest za krótkie! Trzeba jakoś się pocieszać prawda? ;:183 No to skoro nie dane mi było wydać na Amber Cover to czemu nie wydać na trochę stroidełek dla moich kwiatuchów? Obrazek
No wiesz... może i te moje perypetie u Dorotki to dobrze się czytało, mnie jednak do śmiechu nie było. No ale nic to. Wszak Amber Cover nie zając... nie ucieknie... ;:306

Aniu -Lady-r zależy co dla Ciebie oznacza "niska". Z czystym sumieniem mogę polecić Pastellę, Larissę I The Fairy (ta to dopiero obficie kwitnie!) Wszystkie są zdrowymi pięknymi krzaczkami. Może inne dziewczyny z większym doświadczeniem w różach jeszcze coś Ci podpowiedzą?
Teraz zamówiłam Mariętheresię i Baronesse te dwie też dziewczyny bardzo chwalą. ;:333

Zuzka no to czemu się jeszcze nie pochwaliłaś?! Obrazek Gadaj szybko jakieś konkrety!

Filemonku coś pokażę a coś zostawię dopiero na wiosnę. :wink:

A ja myślałam, że nasza forumowa renzal to głównie za drobną zwierzyną po swoim ogrodzie gania. :lol: No ale skoro masz jeszcze czas na ganianie za "świecibołkami" to znaczy, że nornic nie masz aż tak dużo. :wink: Witaj u mnie Kochana! Rozgość się i zostań. ;:168

Agnieszko -Aguja a to ja się chwaliłam tu na forum, że się odchudzam? Heh. No może i tak. Skoro pytasz to odpowiadam: w połowie listopada postanowiłam zmienić nawyki żywieniowe i solennie wziąć się za bieganie. Efekt? Przez 2 miesiące schudłam 7 kilo! Obrazek
Dawno temu, czyli jakieś trzy lata temu, przed operacją biegałam sporo i potrafiłam biegać po 10 km. Teraz po dość długiej przerwie, z nabytymi dodatkowymi kilogramami, w połowie listopada ledwo dychając dobiegałam 6 km (ale wtedy to co najmniej dwa razy podczas biegu myślałam, że umieram. Obrazek ). Dziś po 2,5 miesiąca biegam od 10 do 12 km, trzy razy w tygodniu. Czasem więcej. Dziś na przykład pobiłam swoją życiówkę i przebiegłam 16,25 km. Obrazek
Jeszcze z pięć kilo i znów będę jak dawniej. Obrazek
Agnieszko ja z tym dzbanem to miałam niezły zmysł, że go w tych starociach wygrzebałam! :tan Od razu wiedziałam, że będzie na moim skalniaku. Obrazek

Jeszcze pochwalę się, że w styczniu dzięki samemu bieganiu spaliłam mniej więcej 15,500 kalorii. Brawo ja! ;:138
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Aniu szacun wielki ;:180 16 km. Czyś ty oszalała.... Matko, do mamy swojej bym doleciała a na drugi dzień z powrotem. Nie to nie dla mnie. Przebiegnę trochę do autobusu i oddechu złapać nie mogę...
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Olu doskonale Cię rozumiem. Jak zaczynałam przygodę z bieganiem, parę lat temu, też nie byłam w stanie ubiec 500m bez wyzionięcia ducha. Naprawdę. Początki są trudne. Nawet bardzo trudne. Z czasem każdy jest w stanie się rozbiegać. Trzeba tylko chcieć. I powoli dążyć do celu. Nie ma co się zrywać od razu, bo skończy się to albo urazem fizycznym albo psychicznym. :wink:
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Matko jedyna 16 km :!: musze uważać zeby mój M tego nie przeczytał, bo jeszcze wpadłby na pomysł jak mogłabym zaoszczędzić na czestych jazdach ze wsi do miasta ,odbijając sobie moje wydatki ogrodowe ;:306 ;:306 , nie mówiąc o cudownie wysmuklonej sylwetce. :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”