Ogród kocicy cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kocicy_Lwisko
50p
50p
Od: 12 wrz 2008, o 08:57

Post »

to może z drutu.....?? :-) A po środku zębatka ze skrzyni biegów..... :twisted:

Nie mogłem się powstrzymać.... :lol:
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

wiem wiem u ciebie zawsze jakieś kwiaty kwitną u mnie nawet chryzantemy zmarzły ale nie wiem kiedy bo przez pewien czas mnie nie było ;:33
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

kocicy_Lwisko pisze:to może z drutu.....?? :-) A po środku zębatka ze skrzyni biegów..... :twisted:

Nie mogłem się powstrzymać.... :lol:
Chacha, muszę go spytać, czy taką chętniej by zrobił! :lol:
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

No chatte, ubawiliśmy się nieźle:-).

Witaj Zosiu, nie było Ciebie w ogródku, ale za to byłaś w pięknych miejscach i widziałaś mnóstwo ciekawych rzeczy.

A tak wygląda rusztowanie na studni dla wiciokrzewu japońskiego, dzieło Lwiska. Lwisko to tak cichaczem robi te różne rzeczy. Wymyśla sobie, potem znika w ogrodzie i robi nie pytając się mnie o zdanie, ale mi się zawsze podobają jego pomysły:D .

Obrazek Obrazek
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Ta ostróżka z czarnym oczkiem - rewelacja :!: I dość długo kwitnie, jak na ostróżki. W moim starym ogrodzie ostróżki rosną wolno i szybko przekwitają (zasychają). Ja bardzo lubię te kwiaty, więc to mnie martwiło. Chcę tutaj zacząć kolekcjonować ostróżki z większym szczęściem, dlatego ta Twoja przyciągnęła moją uwagę. Świetnie pasują do nasadzeń wiejskich a takie zamierzam zrobić w części ogrodu od strony ulicy.
A gailardia Twoja prawie czerwona :?: Takiej jeszcze nie widziałem :shock:
Bardzo stylowa ta podpora pod wiciokrzew :)
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Jacku:-).
Rzeczywiście długo kwitnie ta ostróżka i to jest jej drugie kwitnienie w tym roku, tylko jest niska bo ciągle mam ją w doniczce, jej docelowa wysokość ma wynieść 90 cm, chcę z ostróżek zrobić całą rabatę bo kupiłam ich kilka takich dziwnych, np. mam białą pełną, ale już nie kwitnie. Jakie jeszcze mam w doniczkach okaże się za rok:-). A gailardia to odmiana Burgunder. Podpora tania i pasuje do reszty wyrobów Lwiska. Po co mają się marnować gałęzie orzecha skoro można je tak fajnie wykorzystać.

Jeszcze troszkę kolorów z ogródka

Obrazek Obrazek
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

muszę przyznać że i mnie się ten pomysł podoba, musze mojemu powiedzieć żeby tu zerknął to może by na naszą studnie też coś wymyślił ;:1
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Ewuniu muszę przyznać ,że pomysły Lwiska też mi się podobają :lol:
Kochanie chcę Ci powiedzieć ,że orzech są pyszne zajadamy się nimi oboje . Wiesz te co kupiłam na allegro poszły w odstawkę jak spróbowaliśmy waszych :lol:
Ewuniu pieniążki dziś zostały wysłane . Ja jeszcze muszę coś wydumać aby Wam się odwdzięczyć. Dziękujemy raz jeszcze .
Moja córcia bardzo Ci dziękuję za prezenty , Ty wiesz ,że ona miała kupić rękawiczki i buciki ale Ty ją ubiegłaś . Wszystko bardzo się podobało .
Pozdrawiam :lol:
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jadziu, pieniążki wpłynęły za co dziękuję. Orzechy nasze są dość smaczne, ale trafiają się też między nimi jakieś odpadki niezjadalne:-). Proszę Cię abyś nie myslała o żadnym odwdzięczaniu się bo tu nie o to chodzi. A co do drobiazgów dla maleństwa to jak już wspomniałam u mnie te rzeczy leżą i nie miałabym komu ich dać - w rodzinie urodziły się rok temu dwa chłopaki bliźniaki i raczej na więcej dzieci się zanosi. Potem jeszcze się pojawię bo teraz uciekam na badania - jutro wracam do pracy.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witam Ewuniu. Zawitałam do ciebie podpatrzeć jak tam u ciebie jesień teraz wygląda. Przyznaję że pomimo opadających liści..coraz mniej kwitnących.u ciebie wciąż bardzo ładnie. Masz dużo tych nasadzeń. Podobają mi się zwłaszcza te o pstrokatych liściach, jak kloniki. Zauważyłam tez u ciebie ostróżkę z czarnym oczkiem. Bardzo lubię ostróżki..ale mam tylko niebieską. Czy nie znalazła by się u ciebie jakaś sadzoneczka?. Wybacz moją śmiałość. :D
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Zeniu, niestety ostróżki kupiłam w tym roku latem i mam je posadzone w doniczkach, są to w tej chwili pojedyncze kwiaty. Nie ma co rozsadzać bo jeszcze się nie rozrosły. Myślę, że dopiero w przyszłym roku będzie można coś podzielić o ile się rozrosną. Muszę im wiosną znaleźć jakieś dobre miejsce:-) bo są piękne.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Ewuniu.......można i z nasion. Ale ponoć dość ciężko...i długi okres do kwitnienia. Ja mam już dorosłe krzaczki, to wręcz usuwam bo za dużo.
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Zenia pisze:... usuwam bo za dużo.
Ech, jak ja bym chciała mieć za dużo ostróżek :!: One się rozsiewają, fakt, ale ślimaki są szybsze i wprost uwielbiają młode pędy i siewki ostróżek! Chyba nawet bardziej niż siewki aksamitek :shock:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”