Moje oczko w głowie cz. 9
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje oczko w głowie cz. 9
Nadszedł czas chryzantemowy , trochę wcześnie, bo one zapowiadają taką porę roku, za którą nie przepadam.
Z wycinką drzew jest problem znowu, bo wymagane są zezwolenia i zdaje się, Tereniu, że będziesz zmuszona pogodzić się z tymi nieproszonymi żarłokami i pijusami na swojej ziemi.
Z wycinką drzew jest problem znowu, bo wymagane są zezwolenia i zdaje się, Tereniu, że będziesz zmuszona pogodzić się z tymi nieproszonymi żarłokami i pijusami na swojej ziemi.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Natalio !!!!
Gość fajny - czasami wychodził jak paliliśmy wieczorem ognisko ale teraz to się zakradł do wiaty gdzie mieszkamy jak jesteśmy na działce i spędził cała noc i cały dzień dopiero na drugi dzień wieczorkiem sobie poszedł Nie wiem czy n nie zimuje pod altanką .
Witaj Alu
Jeż to przyjaciel ogrodnika dlatego nie wiedziałam co z nim zrobić bo przecież wiatę na noc zamykamy i tam nie może zimować . Bardzo się cieszę że chce mi pomagać ze ślimakami robić porządek . On może zimować pod altanką albo pod beczką na wodę - ona jest trochę podniesiona trochę więc ma tam miejsce .
Alu mi tez sporo kwiatów wymarzło wiosną a teraz latem wyschły ale i tak trochę zostało
Bardzo dziękuję i wzajemnie
Marysiu jeże sa fajne i zjadają ślimaki i inne szkodniki czyli nam sprzyjają ja tylko jedną ropuchę widziałam w tym roku ale może dlatego ze było strasznie sucho .
Marysiu u mnie dalej sucho ( padało dwa razy) - już podlewam bo słoneczko grzeje i wiatr wysusza a tu zapowiadają upały do 30 stopni , a już tak się cieszyłam że będzie chłodniej i wilgotniej .
Dziękuję bardzo
Witaj Michał jak się cieszę że się ujawniłeś
A skąd Ty masz olchę ?? wykopałeś ta wielką ???
Michał u mnie dalej susza , już wczoraj i dzisiaj podlewałam padało tylko dwa razy i teraz grzeje , kwiatuszki więdną .
Podeślij trochę chmurek do mnie
Alu nic nie zrobię chciałam sobie tylko ponarzekać bo te drzewa mają dzisiaj takie duże korzenie i nie dość że deszcz nie pada to jeszcze one wysuszają , dzisiaj chciałam wysadzić hortensje bo miałam ukorzeniona w doniczce - kopałam dół całe do południa , cięłam siekierą korzeń i w końcu dałam sobie spokój bo nie wiem czy nie będzie obijać od korzenia jak przetnę - hortensja dalej stoi w doniczce .
Ja tez sadzę po granicy krzewy i kwiatki bo chcę się odsłonić od sąsiadów i też mam wyrzuty sumienia że tak nie powinnam .
Mariola witam !!
Jeżyki są wspaniałe i mimo wszystko bardzo szybko biegają
Szkoda że giną pod kołami samochodów .
Obiecuję zajrzeć do Ciebie i zobaczyć Twoje chryzantemy i nie tylko
Karolinko te kulki to jagoda goi .
Chryzantemy to zwiastuny jesieni ale sa tak piękne że im to wybaczymy
Jadziu coś ostatnio często mam niespodzianki dziękuję Ci bardzo
Myślę że jeżyk zamieszka na mojej działce .
Żółtki masz a filecik , róż też masz ?? Mnie bardzo się podobają te błyskotliwe masz ?
Lucynko chryzantemy są tak cudne że mimo że obwieszczają jesień to i tak warto ich mieć w ogrodzie
Drzewa są fajne , dają cień ale są też ogromne pijusy i nic na to nie poradzę
Gość fajny - czasami wychodził jak paliliśmy wieczorem ognisko ale teraz to się zakradł do wiaty gdzie mieszkamy jak jesteśmy na działce i spędził cała noc i cały dzień dopiero na drugi dzień wieczorkiem sobie poszedł Nie wiem czy n nie zimuje pod altanką .
Witaj Alu
Jeż to przyjaciel ogrodnika dlatego nie wiedziałam co z nim zrobić bo przecież wiatę na noc zamykamy i tam nie może zimować . Bardzo się cieszę że chce mi pomagać ze ślimakami robić porządek . On może zimować pod altanką albo pod beczką na wodę - ona jest trochę podniesiona trochę więc ma tam miejsce .
Alu mi tez sporo kwiatów wymarzło wiosną a teraz latem wyschły ale i tak trochę zostało
Bardzo dziękuję i wzajemnie
Marysiu jeże sa fajne i zjadają ślimaki i inne szkodniki czyli nam sprzyjają ja tylko jedną ropuchę widziałam w tym roku ale może dlatego ze było strasznie sucho .
Marysiu u mnie dalej sucho ( padało dwa razy) - już podlewam bo słoneczko grzeje i wiatr wysusza a tu zapowiadają upały do 30 stopni , a już tak się cieszyłam że będzie chłodniej i wilgotniej .
Dziękuję bardzo
Witaj Michał jak się cieszę że się ujawniłeś
A skąd Ty masz olchę ?? wykopałeś ta wielką ???
Michał u mnie dalej susza , już wczoraj i dzisiaj podlewałam padało tylko dwa razy i teraz grzeje , kwiatuszki więdną .
Podeślij trochę chmurek do mnie
Alu nic nie zrobię chciałam sobie tylko ponarzekać bo te drzewa mają dzisiaj takie duże korzenie i nie dość że deszcz nie pada to jeszcze one wysuszają , dzisiaj chciałam wysadzić hortensje bo miałam ukorzeniona w doniczce - kopałam dół całe do południa , cięłam siekierą korzeń i w końcu dałam sobie spokój bo nie wiem czy nie będzie obijać od korzenia jak przetnę - hortensja dalej stoi w doniczce .
Ja tez sadzę po granicy krzewy i kwiatki bo chcę się odsłonić od sąsiadów i też mam wyrzuty sumienia że tak nie powinnam .
Mariola witam !!
Jeżyki są wspaniałe i mimo wszystko bardzo szybko biegają
Szkoda że giną pod kołami samochodów .
Obiecuję zajrzeć do Ciebie i zobaczyć Twoje chryzantemy i nie tylko
Karolinko te kulki to jagoda goi .
Chryzantemy to zwiastuny jesieni ale sa tak piękne że im to wybaczymy
Jadziu coś ostatnio często mam niespodzianki dziękuję Ci bardzo
Myślę że jeżyk zamieszka na mojej działce .
Żółtki masz a filecik , róż też masz ?? Mnie bardzo się podobają te błyskotliwe masz ?
Lucynko chryzantemy są tak cudne że mimo że obwieszczają jesień to i tak warto ich mieć w ogrodzie
Drzewa są fajne , dają cień ale są też ogromne pijusy i nic na to nie poradzę
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ha ha ha ! ... uderz w stół a Michał się odezwie!
Tereniu u mnie mokro jest co ranek nie tyle z deszczu co z rosy! Podlewam już tylko pomidory i ogórki, a przez parę dni podlewałam to co przesadziłam, bo to duże kępy! Teraz już niech sobie przyroda radzi.
Kolorowo i radośnie u Ciebie, kępy ogromne jakie były takie są! z tego co pamiętam to masz żyzną glebę w tym ogrodzie. Tereniu Michał obiecał u mnie że niedługo mnie odwiedzicie
Pozdrawiam cieplutko
Tereniu u mnie mokro jest co ranek nie tyle z deszczu co z rosy! Podlewam już tylko pomidory i ogórki, a przez parę dni podlewałam to co przesadziłam, bo to duże kępy! Teraz już niech sobie przyroda radzi.
Kolorowo i radośnie u Ciebie, kępy ogromne jakie były takie są! z tego co pamiętam to masz żyzną glebę w tym ogrodzie. Tereniu Michał obiecał u mnie że niedługo mnie odwiedzicie
Pozdrawiam cieplutko
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Cudowna titonia
Mam ja też z nasionek od ciebie i zaczęła mi kwitnąć
Dobrze wiem co to za zakała drzewa sąsiada Nic z nimi nie zrobisz, ale ich korzenie z własnej działki możesz usuwać.
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Tereniu fajna przygoda z jeżykiem U mnie niestety odkąd skąd pieski żaden nie zawitał. Piękne floksy i chryzantemy. Też je lubię, bo dzięki nim mamy kolorki do samej zimy
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- TerDob
Witam kochani wieczorkiem
U mnie nadal gorąco , w dzień do 30 stopni dochodzi a przy tym susza straszna dalej tańczę z wężem .
Ma się zmienić zapowiadają ochłodzenie i deszcz , może popada .
Marysiu dobrze że masz mokro - ja dopiero w tamtym i w tym roku się dowiedziałam co to znaczy susza
ja praktycznie podlewam wszystko na dwa węże dokąd mi sił starcza i czasu .
Ziemia jest tutaj dobra tylko ta susza - dosłownie cztery razy popadało od wiosny i to nie za dużo
Marysiu pisz co mam Ci przywieść bo trzeba Michała przycisnąć bo znowu zniknie ja też sprawdzę swoje zapiski .
Dziękuję i też pozdrawiam
Ewuniu cieszę się że z nasionek wyrosły kwiatuszki
Titonia jest fajna tylko miejsca potrzebuje .
Małgosiu jeżyk jest i to cała rodzinka odwiedza mnie we wiacie ale już teraz nie nocuje , pospaceruje i idzie sobie dalej
Ja piesków nie mam ale kotów przychodzi kilku do wyboru do koloru .
Chryzantem trochę mam a floksy dopiero kilka wsadziłam jesienią i wiosną to są małe a jeszcze ta susza ich dobija , dobrze że w ogóle żyją .
U mnie nadal gorąco , w dzień do 30 stopni dochodzi a przy tym susza straszna dalej tańczę z wężem .
Ma się zmienić zapowiadają ochłodzenie i deszcz , może popada .
Marysiu dobrze że masz mokro - ja dopiero w tamtym i w tym roku się dowiedziałam co to znaczy susza
ja praktycznie podlewam wszystko na dwa węże dokąd mi sił starcza i czasu .
Ziemia jest tutaj dobra tylko ta susza - dosłownie cztery razy popadało od wiosny i to nie za dużo
Marysiu pisz co mam Ci przywieść bo trzeba Michała przycisnąć bo znowu zniknie ja też sprawdzę swoje zapiski .
Dziękuję i też pozdrawiam
Ewuniu cieszę się że z nasionek wyrosły kwiatuszki
Titonia jest fajna tylko miejsca potrzebuje .
Małgosiu jeżyk jest i to cała rodzinka odwiedza mnie we wiacie ale już teraz nie nocuje , pospaceruje i idzie sobie dalej
Ja piesków nie mam ale kotów przychodzi kilku do wyboru do koloru .
Chryzantem trochę mam a floksy dopiero kilka wsadziłam jesienią i wiosną to są małe a jeszcze ta susza ich dobija , dobrze że w ogóle żyją .
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Tereniu, jednak widać, że ogród sobie poradził i roślinki przetrwały suszę. Nawet jeśli nie wszystkie, to i tak kolorków nie brakuje.
Wiosną wszystkie pokażą, że są i że będzie pięknie.
Wiosną wszystkie pokażą, że są i że będzie pięknie.
Pozdrawiam. Lucyna
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ja najbardziej Tereniu cieszę się z Cleome, szkoda ,ze tylko ta różowa mogła mi zakwitnąć, biała dopiero w powijakach i z pewnością też zakwitnie.Gdyby nie też oslizle to dawno by wszystkie kwitły, a tak wciąż musiałam im zmieniać miejsce. Dobrze ,że sa w doniczkach to mogłam tak zrobić.Deszczyku Tereniu Ci zyczę, a po roślinkach nie widać braku wody
- TerDob
Witam w sobotnie przedpołudnie .
W nocy miałam burzę i ładnie popadało teraz jadę na działkę zobaczyć jak roślinki się z tego cieszą
Lucynko trochę roślinek przetrwało i teraz po tym ostatnim deszczu się zebrało . Zdjęcia robię tam gdzie coś kwitnie ale to marne kwitnienia .
Oby następny rok był lepszy od tego
Jadziu życzenia się spełniły deszczyk popadał - dziękuję bardzo
Moja Cleome też w tym roku marna te na zdjęciu najładniejsze , trochę zjadły ślimaki a trochę wyschło mimo podlewania , część jeszcze malutka może po tym deszczyku się pozbiera i zakwitnie .
Moje hortensje w końcu napiją się porządnie
Lucynko , Jadziu i wszyscy odwiedzający mnie - życzę Wam miłego weekendu
W nocy miałam burzę i ładnie popadało teraz jadę na działkę zobaczyć jak roślinki się z tego cieszą
Lucynko trochę roślinek przetrwało i teraz po tym ostatnim deszczu się zebrało . Zdjęcia robię tam gdzie coś kwitnie ale to marne kwitnienia .
Oby następny rok był lepszy od tego
Jadziu życzenia się spełniły deszczyk popadał - dziękuję bardzo
Moja Cleome też w tym roku marna te na zdjęciu najładniejsze , trochę zjadły ślimaki a trochę wyschło mimo podlewania , część jeszcze malutka może po tym deszczyku się pozbiera i zakwitnie .
Moje hortensje w końcu napiją się porządnie
Lucynko , Jadziu i wszyscy odwiedzający mnie - życzę Wam miłego weekendu
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Witaj Tereniu
Super, że podlało Ci działeczkę
To niebieskie cudo jak się nazywa? Do niebieskich kwiatów mama słabość
Wzajemnie miłego weekendu życzę
-
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tereniu chciałabym żeby moja działka wyglądała tak po suszy jak Twoja ,jakby rośliny nic sobie z niej nie robiły,kwitną wspaniale.Pozdrawiam serdecznie .
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Tereniu to bardzo sie cieszę ,ze masz wreszcie podlane jednak to i tak kropla w morzu.Tobie też podlewającego weekendu bo to wszystko malutko.U mnie o 3 w nocy znów zaczęło lać ,a w oddali było słychać grzmoty .Jednak do nas nie doszło, a teraz od czasu do czasu siąpi drobny deszczyk
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Tereniu nadrobiłam zaległości ... brak deszczu, upały u mnie objawia się tym, że kwiaty kwitną w przyspieszonym tempie... i już tylko pojedyncze sztuki są na krzaczkach Pięknie zaczynają Ci kwitnąc chryzantemy, ja ich nie mam, ale czekam na Michałki (Marcinki) wtedy zrobi się kolorowo
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa