Alinko-dzięki za odwiedziny i miłe słowa o cattlejastej- jest to bardzo wdzięczna w uprawie roślinka- traktuję ją jak Phal i Paph., miejsca wiele nie zabiera, a kwitnie niezawodnie.
Alinko-dzięki za odwiedziny i miłe słowa o cattlejastej- jest to bardzo wdzięczna w uprawie roślinka- traktuję ją jak Phal i Paph., miejsca wiele nie zabiera, a kwitnie niezawodnie.
Śniezko, śliczne kwiaty i jeszcze roslina wdzięcznie kwitnąca - gratuluję
Basia, Agnieszka, Alinka, Dorotka- dzięki za odwiedziny i pochwałę kattlejastej.
Alinko- życzę Ci więc dużo cudnych nabytków z jesiennych zakupów.
Dorotko- u tej mojej kattlejastej ważne jest to, że bez problemów kwitnie dwa razy w roku. Raz mi się zdarzyło, że pochewki zbrązowiały zanim wyszyły z liści- zgniły-chyba miały zbyt mokro.
Ryszardzie, Dusia, Justynka- dzięki za słowa uznania dla moich ulubieńców. Pocieszyciel rzeczywiście uroczy i na szczęście łątwy w uprawie. Mam nadzieję, że będzie długo cieszł oczy swoim kwiatkiem.
Dusia- na wystawie w sprzedaży było dużo różnych storczyków. Mnie zachwyciły mini Phal botaniczne, było ich sporo różnych. Było kilka Vand i jak na wystawowe ceny stosunkowo tanich- np.139zł za sporą, różowo-fioletową, kwitnącą. Było ,Liodoro' i kilka innych Phal.hybryd, bardzo drogich.
Było dużo Cymbidium na ekspozycji wystawy, ale nie było ich w sprzedaży, a szkoda.