Moja działka -Moje królestwo...Iwcia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka -Moje królestwo...Iwcia

Post »

Iwciu jak masz kilku chłopów :wink: to mocno podkopać, wsunąć matę pod korzenie, żeby jak najmniej uszkodzić (no i lepiej przenieść) i posadzić w nowym miejscu, ale do tej operacji trzeba będzie kilka silnych osób. Czy się przyjmie to zależy od wielu czynników, ale przecież przesadzają wielkie drzewa i się udaję, wiec myślę, że warto spróbować, bo gdybyś sprzedawała działkę to można go doliczyć do ceny, ale z tego co pamiętam to u Ciebie inne sprawy wynikły z tą zmianą działki i warto go zabrać na nową działkę.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Iwciu..myślę że u ciebie już nie ma śladu po śniegu. :uszy . U mnie także już bez śniegu ale i bez większych oznak wiosny :wink: jak na razie byle jak. ;:222 Tak przy okazji zapytam, co roku podpisujecie umowę o działkę :?: Tego krzaka RH bała bym się przenosić, spory już..ale zaryzykować możesz. ;:224 Pozdrawiam i ;:3 życzę.
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Zuziu, na starą działkę miałam podpisaną umowę na 3 lata. Do końca grudnia . Teraz czekam na nową , muszę jeszcze podpisać bo wszystkiego nie zabrałam. Co teraz właściciel wymyśli nie wiem, od 3 miesięcy jestem bez umowy. Mam nadzieję, e czegoś nie kombinuje.
Co do rh , to jakbym miała przesadzić z miejsca na miejsce to bym się za bardzo nie zastanawiała . Ale wykopanie , zapakowanie do samochodu , przewiezienie i przeniesienie .... Dlatego się zastanawiam.

Aniu, za dużo zabawy z wykopywaniem. Trzeba by go było przewieźć spory kawałek a wynik operacji niepewny. Lepiej kupić nowy ;:224
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Iwciu ale takiego duzego nie kupisz :wink:
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu to kupię mniejszego i będę patrzeć jak rośnie. W biedronce do wyboru do koloru ;:306
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mniejszy prędzej na nowym miejscu się zaaklimatyzuje i wsadzisz bez kłopotu. ;:oj
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwciu, ja bym wykopała, zapakowała w jakiejś skrzynce do samochodu i przewiozła na nowe miejsce. Ten rodek już w pełni zaaklimatyzowany, a jaki Ci się trafi nowy... tego nie przewidzisz. ;:108
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko , tylko do przewozu musiałabym mieć samochód z przyczepą bo do zwykłego nie wlazie ;:224 . Chyba żeby go porządnie przyciąć .
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niech tegoroczna Wielkanoc przyniesie Wam chwilę wytchnienia, czas do życiowych podsumowań, beztroskie momenty spędzone w gronie najbliższych oraz optymizm na poświąteczny czas.

Obrazek
Awatar użytkownika
gosia_lublin
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 12 mar 2018, o 10:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej i Tobie Iwciu - może spóźnione ale szczere życzenia świąteczne - ciepła rodzinnego wypoczynku i dużo sił w realizowaniu swoich fantazji. Przyznam się że dopiero dzisiaj przeczytałam cały twój wątek od początku tworzenia i powiem wielkie "?a?" widać że uparcie dążysz do wyznaczonego celu i tego ci życzę - oby tak dalej- marz spełniaj A co najważniejsze zarazaj innych swoim optymizmem i chęcią do działania.
Gosia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Iwonko Za życzenia ;:180 ;:180 Święta udane, ;:333 jeszcze trwają u mnie, aż do niedzieli. :tan
No i ciepełko się zbliża. ;:3 Tylko się cieszyć! :tan :tan
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nareszcie wyrwałam się z domu , bo syn znowu chory i całe święta były przechlapane. Dopiero co miał zapalenie zatok i oskrzeli a tuż przed świętami złapał anginę. I siedź kobieto w domu jak tu coraz ładniej. I dzisiaj zostawiłam syna z dziadkami i pojechałam na działkę. Popracowałam trochę , oplewiłam część rabatek, truskawki i maliny. W sobotę planuję pojechać na dłużej, mąż ma mi przekopać grządki i założyć pompę. A ja muszę wysiać wszystko co sobie zaplanowałam . Mam nadzieję że nic mi nie wypadnie , bo jak sobie coś zaplanuję to często nie wypala ;:223
Porobiłam parę zdjęć , ale nie za bardzo wyszły , a już się spieszyłam na autobus
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj iwcia :wit U mnie podobnie jak u Ciebie też w sobotę idę na działkę popracować trochu. Życzę ci dużo słoneczka w weekend i przyjemnej pracy ;:196 Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko, zdjęcia nie są złe, a co najważniejsze pokazują piękne kolorowe wiosenne kwiatuszki. ;:138 ;:138
Też dzisiaj dane mi było wybyć na działeczkę, ;:303 gdzie zarejestrowałam duże straty ;:222 i już wiem, że będę miała duuużo miejsca na nowe rośliny. :tan Najbardziej ucierpiały różyczki i żurawki. ;:174
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko. jak miło popatrzeć na piękną kolorową wiosnę, krokusiki ;:215 . Moim zdjęć dziś nie zrobiłam bo tak się zapracowałam a kiedy sobie przypomniałam to się pozamykały. ;:oj . Pogoda dopisuje , nareszcie można się wyżyć ogrodowo. Ja dwa dni z rzędu aż za dużo, wszystkie kości bolą. ;:306. Życzę ci na sobotę pięknej pogody abyś wszystkie plany zrealizowała. ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”