Moja działka -Moje królestwo...Iwcia
- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka -Moje królestwo...Iwcia
Iwciu jak masz kilku chłopów
to mocno podkopać, wsunąć matę pod korzenie, żeby jak najmniej uszkodzić (no i lepiej przenieść) i posadzić w nowym miejscu, ale do tej operacji trzeba będzie kilka silnych osób. Czy się przyjmie to zależy od wielu czynników, ale przecież przesadzają wielkie drzewa i się udaję, wiec myślę, że warto spróbować, bo gdybyś sprzedawała działkę to można go doliczyć do ceny, ale z tego co pamiętam to u Ciebie inne sprawy wynikły z tą zmianą działki i warto go zabrać na nową działkę.

Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
- Zuzia111
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Iwciu..myślę że u ciebie już nie ma śladu po śniegu.
. U mnie także już bez śniegu ale i bez większych oznak wiosny
jak na razie byle jak.
Tak przy okazji zapytam, co roku podpisujecie umowę o działkę
Tego krzaka RH bała bym się przenosić, spory już..ale zaryzykować możesz.
Pozdrawiam i
życzę.

Zuziu, na starą działkę miałam podpisaną umowę na 3 lata. Do końca grudnia . Teraz czekam na nową , muszę jeszcze podpisać bo wszystkiego nie zabrałam. Co teraz właściciel wymyśli nie wiem, od 3 miesięcy jestem bez umowy. Mam nadzieję, e czegoś nie kombinuje.
Co do rh , to jakbym miała przesadzić z miejsca na miejsce to bym się za bardzo nie zastanawiała . Ale wykopanie , zapakowanie do samochodu , przewiezienie i przeniesienie .... Dlatego się zastanawiam.
Aniu, za dużo zabawy z wykopywaniem. Trzeba by go było przewieźć spory kawałek a wynik operacji niepewny. Lepiej kupić nowy
Co do rh , to jakbym miała przesadzić z miejsca na miejsce to bym się za bardzo nie zastanawiała . Ale wykopanie , zapakowanie do samochodu , przewiezienie i przeniesienie .... Dlatego się zastanawiam.
Aniu, za dużo zabawy z wykopywaniem. Trzeba by go było przewieźć spory kawałek a wynik operacji niepewny. Lepiej kupić nowy

- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Iwciu ale takiego duzego nie kupisz 

Pozdrawiam Ania
Aniu to kupię mniejszego i będę patrzeć jak rośnie. W biedronce do wyboru do koloru 

- Zuzia111
Mniejszy prędzej na nowym miejscu się zaaklimatyzuje i wsadzisz bez kłopotu. 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwciu, ja bym wykopała, zapakowała w jakiejś skrzynce do samochodu i przewiozła na nowe miejsce. Ten rodek już w pełni zaaklimatyzowany, a jaki Ci się trafi nowy... tego nie przewidzisz. 

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Lucynko , tylko do przewozu musiałabym mieć samochód z przyczepą bo do zwykłego nie wlazie
. Chyba żeby go porządnie przyciąć .

- gosia_lublin
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 12 mar 2018, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hej i Tobie Iwciu - może spóźnione ale szczere życzenia świąteczne - ciepła rodzinnego wypoczynku i dużo sił w realizowaniu swoich fantazji. Przyznam się że dopiero dzisiaj przeczytałam cały twój wątek od początku tworzenia i powiem wielkie "?a?" widać że uparcie dążysz do wyznaczonego celu i tego ci życzę - oby tak dalej- marz spełniaj A co najważniejsze zarazaj innych swoim optymizmem i chęcią do działania.
Gosia
-

No i ciepełko się zbliża.

Pozdrawiam. Lucyna
Nareszcie wyrwałam się z domu , bo syn znowu chory i całe święta były przechlapane. Dopiero co miał zapalenie zatok i oskrzeli a tuż przed świętami złapał anginę. I siedź kobieto w domu jak tu coraz ładniej. I dzisiaj zostawiłam syna z dziadkami i pojechałam na działkę. Popracowałam trochę , oplewiłam część rabatek, truskawki i maliny. W sobotę planuję pojechać na dłużej, mąż ma mi przekopać grządki i założyć pompę. A ja muszę wysiać wszystko co sobie zaplanowałam . Mam nadzieję że nic mi nie wypadnie , bo jak sobie coś zaplanuję to często nie wypala
Porobiłam parę zdjęć , ale nie za bardzo wyszły , a już się spieszyłam na autobus

Porobiłam parę zdjęć , ale nie za bardzo wyszły , a już się spieszyłam na autobus

- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj iwcia
U mnie podobnie jak u Ciebie też w sobotę idę na działkę popracować trochu. Życzę ci dużo słoneczka w weekend i przyjemnej pracy
Pozdrawiam

Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
-
Iwonko, zdjęcia nie są złe, a co najważniejsze pokazują piękne kolorowe wiosenne kwiatuszki.
Też dzisiaj dane mi było wybyć na działeczkę,
gdzie zarejestrowałam duże straty
i już wiem, że będę miała duuużo miejsca na nowe rośliny.
Najbardziej ucierpiały różyczki i żurawki. 

Też dzisiaj dane mi było wybyć na działeczkę,

Pozdrawiam. Lucyna
- Zuzia111
Iwonko. jak miło popatrzeć na piękną kolorową wiosnę, krokusiki
. Moim zdjęć dziś nie zrobiłam bo tak się zapracowałam a kiedy sobie przypomniałam to się pozamykały.
. Pogoda dopisuje , nareszcie można się wyżyć ogrodowo. Ja dwa dni z rzędu aż za dużo, wszystkie kości bolą.
. Życzę ci na sobotę pięknej pogody abyś wszystkie plany zrealizowała.