Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
Ja już zajadam te pomidorki.
Nie dość, że strasznie ich dużo na krzaczku to są bardzo smaczne z delikatną skórką.
Nie dość, że strasznie ich dużo na krzaczku to są bardzo smaczne z delikatną skórką.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- AgaNet
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dala, Ty zawsze wiesz czym mnie skusić
jak nie pyszne czereśnie, to ulubione pomidory
Do jesieni tez mi się nie spieszy

Do jesieni tez mi się nie spieszy

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Daluniu
wszystkie roślinki śliczne
... a ta jesień niech sobie jeszcze troszkę zaczeka 

Halinko, masz rację - jesień ma jeszcze dużo czasu, a my na razie cieszmy się latem
Chociaż na razie pogoda taka sobie, to w połowie tygodnia ma się już zrobić ładnie :P I tego się trzymajmy!
Aguś, to w takim razie teraz Cię pokuszę jak szatan Ewę w raju:

Grażynko, u mnie też już dojrzewają te małe, żółte, gruszeczkowate pomidorki i ...szybciutko zostaja skonsumowane, bo smakują prawie jak cukiereczki
Dzisiaj dzień znowu jest szary i ponury, więc dwa różowiaste portreciki:

Aguś, to w takim razie teraz Cię pokuszę jak szatan Ewę w raju:

Grażynko, u mnie też już dojrzewają te małe, żółte, gruszeczkowate pomidorki i ...szybciutko zostaja skonsumowane, bo smakują prawie jak cukiereczki

Dzisiaj dzień znowu jest szary i ponury, więc dwa różowiaste portreciki:

-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Ta pełna lilia cudna 

- elila
- 1000p
- Od: 24 kwie 2009, o 20:05
- Kontakt:
Jabłuszka mniam mniam.... Cudowna lilia!!!
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja już też pierwszą jabłonkę skonsumowałam.
Teraz na czasie pierwsze śliweczki i borówki amerykańskie.
Teraz na czasie pierwsze śliweczki i borówki amerykańskie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Urodzaj jabłkowy się szykuje, będzie jabłecznik?
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Dalu! Dzięki za "ziółkowe" rady. Wynika z tego,że mogę je suszyć nawet w pokoju.
Fajna rabata wrzosowa. Moja , niestety, padła tej zimy.
Przeczytałam Werandę - byłam dumna , jakbym czytała o swoim ogrodzie! Twój ogród wygląda na zdjęciach pięknie.
Fajna rabata wrzosowa. Moja , niestety, padła tej zimy.
Przeczytałam Werandę - byłam dumna , jakbym czytała o swoim ogrodzie! Twój ogród wygląda na zdjęciach pięknie.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj jabłuszka smakowicie wyglądają .
Piękna lilia , zamówiłam też sobie taką , tylko jaka będzie to okaże się za rok .
Genia
Piękna lilia , zamówiłam też sobie taką , tylko jaka będzie to okaże się za rok .
Genia
- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
Jak zwykle idealnie - -wszystko piękne zielone doniczki z kpelargoniami cudne.
Wzdrygnelo mnie tylko na widok nawłoci - walczylam z na bardzo długo - cała działka była m.in. nią obrośnięta. Więc sympatią do niej nie pałam
Miziaki dla psinki.
Wzdrygnelo mnie tylko na widok nawłoci - walczylam z na bardzo długo - cała działka była m.in. nią obrośnięta. Więc sympatią do niej nie pałam

Miziaki dla psinki.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Daluś jakie piękne jabłuszka, okazałe i zdrowiutkie i jak ich dużo
U mnie niestety zaczynają pojawiać się na nich plamki
Hibiskusem wciąż się zachwycam, jest przepiękny
Pełna lilia przepiękna , moje niestety pomalutku kończą kwitnienie.....niesamowicie szybko w tym roku....

Hibiskusem wciąż się zachwycam, jest przepiękny

Pełna lilia przepiękna , moje niestety pomalutku kończą kwitnienie.....niesamowicie szybko w tym roku....
Agnieszko, w tym roku jest niesamowity urodzaj jabłek, a i gruszek całkiem sporo
Niekoniecznie mnie to cieszy, bo mam trzy wielkie jabłonki i nie jestem w stanie przerobić tego dobrodziejstwa, a zbierać trzeba
Edytko, ja się nie boję nawłoci, bo u mnie rośnie na wąskiej rabatce z jednej strony ograniczonej kamiennym murkiem, a z drugiej często koszonym trawnikiem, więc zostawiłam ją tam, bo lubię o tej porze roku taki swojski, żółty parawan, który ładnie wygląda na tle mojego wiejskiego domku
Geniu, smakowicie wyglądają i rzeczywiście są bardzo dobre - nie znam nazwy odmiany, ale we wrześniu się nimi zajadamy. Są pyszne i zdrowe - nie wiedzą co to chemia i jakiekolwiek opryski :P
Tamaryszku, z mojej kwaśnej rabaty jestem bardzo dumna, bo uważam, że wyszła mi całkiem dobrze. Robiłam ją od zera na miejscu trawnika etapami, a zaczęłam jakieś trzy lata temu. Teraz zaczyna już mi się podobać, bo osiągnęła etap, kiedy właściwie nie widać już kory - tak jak lubię
Wrzosy zaczynają juz kwitnąć i za jakis czas zrobi się tam bardzo kolorowo

Zdjęcia do Wyrandy robił profesjonalny fotograf i to widać i czuć
Małgosiu, jabłek jest tyle, że będzie jabłecznik, kompociki, cydr, a i tak setki kilogramów wyląduje na kompoście i w śmietniku
Nie do przerobienia... Może ktoś ma jakiś pomysł, co zrobić z taka ilością jabłek???
Grażynko, u nas aktualnie 'na tapecie' sa gruszki - zajadamy się nimi od kilku dni i częstujemy wszystkich chętnych...Borówka amerykańska też już dojrzewa, ale owocków ma malutko.
Ewelinko, Dawidzie,
Dzisiaj pogoda bez zmian - ok. 20 stopni, niebo zachmurzone, ale nie pada i właściwie jest przyjemnie. Po ostatnich deszczach rośliny są w świetnej kondycji, rosną i kwitną na wyścigi. I znowu w ogrodzie zrobiło się tak pięknie, że wczoraj do późnego wieczora szkoda mi było wracać do domu. Spro popracowałam, a potem po prostu siedziałam, upajając się ciszą, spokojem i dojrzałą urodą letniego ogrodu

Edytko, ja się nie boję nawłoci, bo u mnie rośnie na wąskiej rabatce z jednej strony ograniczonej kamiennym murkiem, a z drugiej często koszonym trawnikiem, więc zostawiłam ją tam, bo lubię o tej porze roku taki swojski, żółty parawan, który ładnie wygląda na tle mojego wiejskiego domku

Geniu, smakowicie wyglądają i rzeczywiście są bardzo dobre - nie znam nazwy odmiany, ale we wrześniu się nimi zajadamy. Są pyszne i zdrowe - nie wiedzą co to chemia i jakiekolwiek opryski :P
Tamaryszku, z mojej kwaśnej rabaty jestem bardzo dumna, bo uważam, że wyszła mi całkiem dobrze. Robiłam ją od zera na miejscu trawnika etapami, a zaczęłam jakieś trzy lata temu. Teraz zaczyna już mi się podobać, bo osiągnęła etap, kiedy właściwie nie widać już kory - tak jak lubię

Zdjęcia do Wyrandy robił profesjonalny fotograf i to widać i czuć

Małgosiu, jabłek jest tyle, że będzie jabłecznik, kompociki, cydr, a i tak setki kilogramów wyląduje na kompoście i w śmietniku

Grażynko, u nas aktualnie 'na tapecie' sa gruszki - zajadamy się nimi od kilku dni i częstujemy wszystkich chętnych...Borówka amerykańska też już dojrzewa, ale owocków ma malutko.
Ewelinko, Dawidzie,

Dzisiaj pogoda bez zmian - ok. 20 stopni, niebo zachmurzone, ale nie pada i właściwie jest przyjemnie. Po ostatnich deszczach rośliny są w świetnej kondycji, rosną i kwitną na wyścigi. I znowu w ogrodzie zrobiło się tak pięknie, że wczoraj do późnego wieczora szkoda mi było wracać do domu. Spro popracowałam, a potem po prostu siedziałam, upajając się ciszą, spokojem i dojrzałą urodą letniego ogrodu

Witaj Dalu
od dawna skrycie
obserwuję Twój ogród.
Robię to z przyjemnością nie tylko ze względu na obecne w nim rośliny, kompozycję, ale również na sposób jego prezentacji.
Z radością zobaczyłam w ostatnim numerze W.(nie wiem czy mogę napisać ten tytuł) artykuł o Twoim ogrodzie.
Jakbym czytała o czymś co dobrze znam.
Jakbym dobrze znała tę opisaną Celebrytkę i jej ogród
Gratulacje
od dawna skrycie

Robię to z przyjemnością nie tylko ze względu na obecne w nim rośliny, kompozycję, ale również na sposób jego prezentacji.
Z radością zobaczyłam w ostatnim numerze W.(nie wiem czy mogę napisać ten tytuł) artykuł o Twoim ogrodzie.
Jakbym czytała o czymś co dobrze znam.
Jakbym dobrze znała tę opisaną Celebrytkę i jej ogród

Gratulacje

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Daluś a ta modrzewnica spod Igiełki to ci przeżyła ?
Bo moja natychmiast odmówiła współpracy i padła.
Za to moja stara, choć trochę ucierpiała w zimie - żyje :P
Bo moja natychmiast odmówiła współpracy i padła.
Za to moja stara, choć trochę ucierpiała w zimie - żyje :P