U Oliwki
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: U Oliwki
dziękuję Oliwko
jeżeli tak to wygląda z jej przyrostem to sie na nia zdecyduję . W takim tempie niech sobie rośnie . Nie wiem czy ona będzie do kupienia u Zurka wiosną

- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Krysiu - a mnie nadmorskie okolice zawsze kojarzyły się z mniejszymi mrozami zimą

Moja też jest źle posadzona, bo na typowym wygwizdowie. Gdyby może była zasłonięta jakąś ścianą od wschodu, to może byłoby lepiej. Ale teraz za późno na przesadzanie.
Majka - moja gdzieś u dołu na takiej liście

Grażyna - może u Ciebie będzie lepiej się sprawować, bo jak widać niektórym się udała

Jadziu - mam właśnie stamtąd

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Majka - moja gdzieś u dołu na takiej liście Pomijając fakt, że nie przypomina siebie, to ma drapakowaty pokrój, mało kwiatów i ogólnie jestem raczej rozczarowana.
Oliwko,

Ja swoją A Shropshire Lad pokazywałam całe lato, a ostatnie zdjęcia i jej kwiat był tuż przed tym dużym mrozem.
Urosła mi bardzo, rozpychając się na kratki obok. Moja jest ze szkółki Pana Pruchniaka.

- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Wielkie kwitnące magnolie dają niezapomiane piękno, ale Oliwko Twoja Lykkefund jest również niesamowicie piękna,
Myślę o niej, chyba miałabym miejsce na działce od strony leśnej tylko się zastanawiam czy lubi wapień i czy faktycznie nie ma kolców jak czytałam gdzieś?

Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- majka411
Oliwko,
mam do Ciebie prośbę, Załączę link do Zabeczki ze stroną na której jest duży raczej pnący krzew róży i dodatkowo poprosiłam o zbliżenie na kwiaty. http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 0#p2649470
Zerknij proszę i napisz co sądzisz o niej. Czy to jest Mary Rose, czy może są jakieś wątpliwości.
Trochę dziwne, że ona jest pnąca.

Zerknij proszę i napisz co sądzisz o niej. Czy to jest Mary Rose, czy może są jakieś wątpliwości.
Trochę dziwne, że ona jest pnąca.
Oliwko, dziękuję za pocieszające wieści
Nie rozłażą się, chwała im za to..A rabatówki to mam, ale w zupełnie innej części ogrodu...Tam mają być tylko historyczne i rugosy. A po ilu latach z takiej sadzonki zamówionej zrobi się taki okazały krzak? Definiuję pojęcie "okazały"
Metr szerokości, tak bym chciała i już bym była zadowolona 

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Walentynko,
mnie do tych nadmorskich okolic trochę daleko.
Mam klimat bardziej kaszubski, czyli surowy. Często zimą temperatura bardziej zbliżona do temperatury w Suwałkach niż w Gdańsku, chociaż do Gdańska jakieś 10 km.

Mam klimat bardziej kaszubski, czyli surowy. Często zimą temperatura bardziej zbliżona do temperatury w Suwałkach niż w Gdańsku, chociaż do Gdańska jakieś 10 km.

- oliwka
Majka - o tej róży chyba już tyle się napisałam złego, że wystarczy
Zaraz popatrzę na tę różę.
Mario Tereso -u mnie rośnie w gliniastym, wapienny podłożu. Ale z kolcami to nie jest tak, bo ma kolce.
W sumie to jest niewiele całkiem bezkolcowych odmian.
Ale niech kolce Cię nie zniechęcają
Marto - bardzo szybko rośnie mi Stanwell Perpetual, a także r. gallica. Rugosy na moje oko dużo wolniej, tak jakby potrzebowały czasu na rozkręcenie się. Charles de Milles, który Ci sie podobał, rosnie wolno i po kilku latach nie ma jeszcze tego metra.
Krysiu - to mnie zaskoczyłaś
, myślałam, że u Ciebie ciepło, a tu może i gorzej niż u mnie.

Mario Tereso -u mnie rośnie w gliniastym, wapienny podłożu. Ale z kolcami to nie jest tak, bo ma kolce.
W sumie to jest niewiele całkiem bezkolcowych odmian.
Ale niech kolce Cię nie zniechęcają

Marto - bardzo szybko rośnie mi Stanwell Perpetual, a także r. gallica. Rugosy na moje oko dużo wolniej, tak jakby potrzebowały czasu na rozkręcenie się. Charles de Milles, który Ci sie podobał, rosnie wolno i po kilku latach nie ma jeszcze tego metra.
Krysiu - to mnie zaskoczyłaś

- majka411
Oliwko,oliwka pisze:Majka - o tej róży chyba już tyle się napisałam złego, że wystarczy![]()

Czemu Twoja na nie zasługuje. Wiem, że wspominasz, że tyle się już napisałaś, chociaż krótko.

- oliwka
To chyba nieporozumienie
, miałam na myśli A Shopire L. a nie Mary Rose
I przepraszam, że zaniedbuję forum, ale sporo mam ostatnio na głowie i ciągle mi brak czasu

I przepraszam, że zaniedbuję forum, ale sporo mam ostatnio na głowie i ciągle mi brak czasu

- majka411
Oliwko,
ale się zakręciło, nic tam dobrze, że Mary Rose ta uwaga nie dotyczy. 

- oliwka

Moi drodzy, chciałam się pożegnać w tym wątku, bo już się rozrósł

I do następnego wiosną!