Matii wiosna dotrze do każdego u mnie jest zawsze wcześniej bo pod blokiem jest cieplej a zwłaszcza że mój ogródek jest od południowej strony.
Jadziu ciesze się że patyczki żyją

,kiedy ich mam odebrać tak w maju czy czerwcu bo nie wiem.Myślę ze kawke w tym roku zaliczymy u ciebie. Jadziu ta trawa to "Ince Dance" zimozielona jak chcesz to ci przywiozę bo będe zmniejszać kępę szybko się rozrasta lubię ją bo jest niska i ma taki ciemnozielony kolor i ładna w kępie i jest nie zawodna .Na zime ją związuje.
Tosiu cieszą pierwsze kwiatki wiosenne co ?. Ja to co chwilę wychodzę do ogródka zobaczyć co nowego wyłazi z ziemi. M mówi co ty tak latasz do ogródka jak ze s......ą..chyba sobie nie zdaje sprawy co to dla mnie znaczy podglądanie roślin.
Tosiu też miałam wsadzone te małe żonkile ale jakoś ich nie widze dobrze ze mi przypomniałaś zaraz idę zrobić oględziny.Te niskie są trochę pózniejsze.
Ewa te niskie iryski mam pierwszy rok widzę ze sa nie zawodne tyle ile wsadziłam to wylazło, muszę dokupić jeszcz inne kolorki bo widziałam u Jadzi Jakuch i u Tosi.
Aniu możesz tej piwoni zrobić ten drenarz będzie miała super.To ty masz fajną ziemie dla roślin ,powinny ci ładnie rosnąć piwonie, clematisy , miłki . ciemierniki.
Ja to miałam zbitą gline ile ja piasku przytargałam aile worków kory przegniło to szkoda gadać ale teraz jest super tylko pod płotem mam taką gliniastą bo tam mało przerabiałam. Taka ziemia ma też zalety bo dlugo trzyma wilgoć , ale jak wyschnie to bez siekiery nie podchoć
Aniu piwonie dla ciebie