Zieloni przyjaciele Kati
- zabcia_paula
- 500p
- Od: 24 sty 2009, o 10:34
Jestem pod ogromnym wrażeniem ilości i wyglądu Twoich kwiatów Kati. Są po prostu cudne.Skąd znajdujesz czas dla nich?? Ja, choć ciągle jestem na etapie zbierania nowych okazów, kombinuje jak znaleźć na nie miejsce, którego powoli zaczyna brakować. Zacznę chyba umieszczać je na ścianach.
Życzę powodzenia.
Życzę powodzenia.
Pozdrawiam, Paula
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ilonko, kłopot żaden. Już zapisuje Ginurki nie mam, bo niechcący zamordowałam ukorzenioną bidulkę. , więc jak mogłabyś kawałeczek swojej...to ja bardzo chętnie
Zabciu_paulo dziękuję . Jeśli chodzi o czas na zajmowanie się zieleninką, to nie ukrywam, że jest z tym kiepsko, ale choćby się walio i paliło to zawsze kilka minut dziennie dla nich wykrzesam :P. Miejsca natomiast zaczyna pomału brakować, niestety. No ale może w przyszłym roku ukończymy poddasze, więc znowu będę miała pole do popisu na razie podobnie jak Ty wykorzystuję ściany i zapełniam je wisiokami
Beciu, fajnie ,że i tu mnie odwiedziłaś Dzięki ogromne za miłe słowa
Zabciu_paulo dziękuję . Jeśli chodzi o czas na zajmowanie się zieleninką, to nie ukrywam, że jest z tym kiepsko, ale choćby się walio i paliło to zawsze kilka minut dziennie dla nich wykrzesam :P. Miejsca natomiast zaczyna pomału brakować, niestety. No ale może w przyszłym roku ukończymy poddasze, więc znowu będę miała pole do popisu na razie podobnie jak Ty wykorzystuję ściany i zapełniam je wisiokami
Beciu, fajnie ,że i tu mnie odwiedziłaś Dzięki ogromne za miłe słowa
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Kasiu ja to już nie wiem ile cissów zabiedziłam za każdym razem jak kupuje następnego to sobie mówię,* Teraz Ci się uda*i co po pewnym czasie jest po nim , liście schną opadają a kwiatek zamiera .
Ten to dopiero mnie lubi , nawet nie możemy ze sobą pobyć dłużej i się poznać
Kasieńko Twój zapowiada się bardzo ładnie
Ten to dopiero mnie lubi , nawet nie możemy ze sobą pobyć dłużej i się poznać
Kasieńko Twój zapowiada się bardzo ładnie
- kati-1976
Jadzieńko to ja podobny talent mam do paprotek. Zadna nie chce ze mną zostać . Powiedziałam sobie stop. Szkoda tych biednych roślinek dla mnie.U innych lepiej będą miały. Chociaż ich nie zamordują tak jak ja to robię
Ktosiu. Ja swoim cissusom staram się zapewnić stałą wilgotność. Tzn Podlewam, gdy ziemia lekko przeschnie, ale niezbyt mocno by ich nie przelać.
To że cissus żyje zawdzięczam naszemu Przemkowi. To on dał mi kilka cennych wskazówek. Najtrafniejsza była ta z obniżeniem doniczki o kilka centymetrów. Wcześniej wisiała prawie pod samym sufitem. Teraz tak w połowie wysokości między sufitem a podłogą.
Ktosiu. Ja swoim cissusom staram się zapewnić stałą wilgotność. Tzn Podlewam, gdy ziemia lekko przeschnie, ale niezbyt mocno by ich nie przelać.
To że cissus żyje zawdzięczam naszemu Przemkowi. To on dał mi kilka cennych wskazówek. Najtrafniejsza była ta z obniżeniem doniczki o kilka centymetrów. Wcześniej wisiała prawie pod samym sufitem. Teraz tak w połowie wysokości między sufitem a podłogą.
- kati-1976
Witaj Selmun. Mój M też już o maczecie wspomina Kiedyś jedna z forumek stwierdziła, że od maczety lepiej sprawdza się GPS
Co do lśniących listków, to nie wiem, czemu one się tak świecą. Może to przekłamanie zdjęcia. Ja nic im specjalnego nie serwuję. Kiedyś słyszałam od przyszłej teściowej mojej siostry, że ona wyciera listki piwem, aby się świeciły. Myślę jednak, że to się sprawdzić może w przypadku roślin z większymi liśćmi. Sama tego nie sprawdzalam
Co do lśniących listków, to nie wiem, czemu one się tak świecą. Może to przekłamanie zdjęcia. Ja nic im specjalnego nie serwuję. Kiedyś słyszałam od przyszłej teściowej mojej siostry, że ona wyciera listki piwem, aby się świeciły. Myślę jednak, że to się sprawdzić może w przypadku roślin z większymi liśćmi. Sama tego nie sprawdzalam
- rastharsis
- 200p
- Od: 20 sie 2008, o 22:56
- kati-1976
Wow, super sobie malenstwo radzi