Datura-wszystko o niej,praktyczne porady cz.1(11.2008-06.2011)
- raistand
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Datura-- podsumowanie mojej wiedzy
Jak już przedmówczynie napisały jest trująca. ( A robactwu to nie przeszkadza...)
To jakaś mania... Co ktoś przyjdzie w odwiedziny do żony lub teściowej to zaraz dowiaduję się, że to TRUCIZNA!!!
A obok rosną clematisy, piwonie, orliki. Stoi sobie oleander i jakoś nie przeszkadza. Tylko te datury...
To jakaś mania... Co ktoś przyjdzie w odwiedziny do żony lub teściowej to zaraz dowiaduję się, że to TRUCIZNA!!!
A obok rosną clematisy, piwonie, orliki. Stoi sobie oleander i jakoś nie przeszkadza. Tylko te datury...
- meluzyna
- Od: 8 sie 2009, o 10:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
... bo one cieszą się najgorszą sławą obok wilczej jagody, blekotu.
- mariola37
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 16 lut 2010, o 15:25
witam was:) ja mam daturke i każdy tylko o tym ze trzeba koło niej duzo latac z konewka nawozem i opryskami- tak twierdza ci ktorzy usłysza o daturkach pierwszy rok sie zajmuje tym cudem i cieszy mnie wszystko w tym kwiatku najbardziej jednak czekam na kwiaty zastanawia mnie jedno jak widze , wasze datury w duzej ilosci czym wy je karmicie jakimi nawozami itd bo to jednak droga w utrzymaniu jest roslinka , pozdrowionka
Moją największą dature próbuje doprowadzić do porządku od 2 tygodni,nie było mnie tydzień i zmizerniała
a dzisiaj wracam do domu wieczorkiem a tu 50 % liści popalone przez słońce
ktoś niedawno napisał na forum że liście przyzwyczajają się do słońca-niestety nie na mojej
zdaje się że na moim balkonie jest zbyt gorąco-a cieszyłam się że będę miała piękne kwiaty -niestety nie
a dzisiaj wracam do domu wieczorkiem a tu 50 % liści popalone przez słońce
ktoś niedawno napisał na forum że liście przyzwyczajają się do słońca-niestety nie na mojej
zdaje się że na moim balkonie jest zbyt gorąco-a cieszyłam się że będę miała piękne kwiaty -niestety nie
Pozdrawiam Iwona
- meluzyna
- Od: 8 sie 2009, o 10:43
Iwa, z moją największą(ok. 170 cm) jest tak samo, natomiast mniejsze mają się całkiem nieźle. Też się nad tym zastanawiam.
Słońce praży niemiłosiernie, balkon zachodni.
Słońce praży niemiłosiernie, balkon zachodni.
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
sadzonki datury z liści polska pomysłowość znajdzie sposób na wszystko , super
ja datury w tym roku podsypuje azofoską , bo ona mi została po podsypkach wiosennych , sypię około łyżeczki na donicę co tydzień , a ponieważ dolewam wodę z węża strumień delikatnie wpłukuje nawóz w ziemię , potem tylko same wodne dolewki.
ja datury w tym roku podsypuje azofoską , bo ona mi została po podsypkach wiosennych , sypię około łyżeczki na donicę co tydzień , a ponieważ dolewam wodę z węża strumień delikatnie wpłukuje nawóz w ziemię , potem tylko same wodne dolewki.
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
Ta ostatnia wręcz cudowna , pilnuj jej mocno , ja pożegnałem juz fioletową , spłonęła wczoraj na stosie
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
[quote="pamelka"]Moje
to naprawdę tegoroczne czy mierzyłaś może długość kwiatka wyglądają na olbrzymie
to naprawdę tegoroczne czy mierzyłaś może długość kwiatka wyglądają na olbrzymie
- raistand
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
Moja taka tegoroczna (z badylka) ma na razie dwa kwiaty... I miała być morelowa...
- Agii
- Od: 2 lip 2008, o 20:59
Daturki wybarwiają się po drugiej nocy od całkowitego otwarcia kwiatka Jeszcze nic starconego ,może się wybarwi.Chybaże dwie nocki już minęłoraistand pisze:Moja taka tegoroczna (z badylka) ma na razie dwa kwiaty... I miała być morelowa...
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Drugie kwitnienie mniej obfite jak pierwsze
piękna po prostu piękna
też bym taką chciała mieć
też bym taką chciała mieć
Pozdrawiam Iwona