Mammillarie i nie tylko - Gaga1960
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mammillarie i nie tylko - Gaga1960
Wspaniałe rośliny, wspaniałe kwiaty, wspaniałe kolory kwiatów i fotki... Dobrze że już jesteś!
-
- Od: 18 sie 2010, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki bardzo za przemiłe wpisy i cieszę się ,że ktoś chociaż troszeczkę przez chwilę za mną tęsknił
i co dziwne w moim przypadku strasznie mi się to leniuchowanie podoba (znajomi twierdzą że jam pracoholik)
Mimo dość sporego zbioru tych kaktusów sentyment do mammillarii został i jak to mówią pierwsza miłość nie rdzewieje.
Bardzo mi miło,że te" chwasty" jeszcze się komuś podobają.kospe pisze:Brakowało Twoich bardzo ładnych mammilarii!
Oj,żebyś wiedziała,że mo.......żna,tylko na to trzeba many,many many.piasek pustyni pisze: Ileż można siedzieć na wakacjach
piasek pustyni pisze:Trochę tylko mało, bo z pewnością masz więcej w zanadrzu, także pokazuj!
nyskadu pisze:teraz to już nie ma zmiłuj pańszczyznę na forum musisz odrobić
Pańszczyznę to ja chętnie odrobię a co do leniuchowania to w tym roku lenistwo mnie szczególne owładnęłohonorka22 pisze: bo ile można leniuchować
i co dziwne w moim przypadku strasznie mi się to leniuchowanie podoba (znajomi twierdzą że jam pracoholik)
Cieszę się ,że podobają ci się moje cierściuchy,a już jednego sezonu chciałam zmienić profil na gymno.honorka22 pisze: moje podejście do mammillarek całkowicie się zmieniło i to na korzyść dla tych roślinek
Mimo dość sporego zbioru tych kaktusów sentyment do mammillarii został i jak to mówią pierwsza miłość nie rdzewieje.
- annaoj
- Od: 3 sie 2012, o 21:29
Ło matko, tylko nie to.. Jak już to coś bardziej oryginalnego np mammillarie.. Niedługo to forum będzie się nazywać gymnolowe.Gaga1960 pisze: Cieszę się ,że podobają ci się moje cierściuchy,a już jednego sezonu chciałam zmienić profil na gymno.
Z całym szacunkiem dla wielbicieli i gymnoli (co nieco też mam)
Ta kwitnąca biało, to co za jedna? Piękna!
- sokolica
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
Kolorystycznie śliczne kwiatuszki Zwłaszcza te na ostatnich zdjęciach.
Takich prawdziwych fanów mamilarii, do Twojego i Marka pojawienia się, było aż 1 osoba (Paula ). Parę lat temu mamilarie prawie wiodły tu prym. A potem jakoś forumowicze poodchodzili. Także absolutnie nie zmieniaj profilu kolekcji, bo inaczej (przy tak rzadkim pojawianiu się i Marka i Pauli) ten rodzaj tu wyginie
Takich prawdziwych fanów mamilarii, do Twojego i Marka pojawienia się, było aż 1 osoba (Paula ). Parę lat temu mamilarie prawie wiodły tu prym. A potem jakoś forumowicze poodchodzili. Także absolutnie nie zmieniaj profilu kolekcji, bo inaczej (przy tak rzadkim pojawianiu się i Marka i Pauli) ten rodzaj tu wyginie
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Grażynko przepiękne
Ja jestem Gymnolkowo- Mamilariowa , takich okazów jednak nie posiadam...Nie mogę oczu oderwać od monitora
...przydały by się nazwy ,bo nie wiem czego szukać chociaż pewnie kupowane nie u nas
Nie rezygnuj z mammillarek ...nie wolno Ci
Ja jestem Gymnolkowo- Mamilariowa , takich okazów jednak nie posiadam...Nie mogę oczu oderwać od monitora
...przydały by się nazwy ,bo nie wiem czego szukać chociaż pewnie kupowane nie u nas
Nie rezygnuj z mammillarek ...nie wolno Ci
- banditoo
- Od: 23 lis 2008, o 01:33
Tak, bardzo dobry pomysłannaoj pisze:Niedługo to forum będzie się nazywać gymnolowe.
-
- Od: 18 sie 2010, o 21:53
Nie zamierzam rezygnować z głównego profilu kolekcji jakim są mammillarie,jedynie ponieważ miejsca mam jeszcze
pod dostatkiem to tylko poszerzam zainteresowania o inne rodzaje.
Nie wiem tylko czy znajdę jelenia,który będzie to wnosił i wynosił z piwnicy
Co do nazw ,to wszystkie zdjęcia są podpisane tylko trzeba na każde nacisnąć,ale jeżeli jest to niewygodne
to będę je od dzisiaj podpisywać.
ale każdy znajdzie dla siebie ciekawe okazy do podziwiania (a kaktusy wszystkie są piękne ,nie wspominając o cudnych sukulentach
niektórych forumowiczek)
Dzisiaj takie tam echinopsisy nie do zdarcia
pod dostatkiem to tylko poszerzam zainteresowania o inne rodzaje.
Nie wiem tylko czy znajdę jelenia,który będzie to wnosił i wynosił z piwnicy
Co do nazw ,to wszystkie zdjęcia są podpisane tylko trzeba na każde nacisnąć,ale jeżeli jest to niewygodne
to będę je od dzisiaj podpisywać.
annaoj pisze:Niedługo to forum będzie się nazywać gymnolowe.
Tak to już jest,że w zależności od pory to forum staje się albo rebucjowate albo gymnolowate albo jeszcze innebanditoo pisze:Tak, bardzo dobry pomysł
ale każdy znajdzie dla siebie ciekawe okazy do podziwiania (a kaktusy wszystkie są piękne ,nie wspominając o cudnych sukulentach
niektórych forumowiczek)
Dzisiaj takie tam echinopsisy nie do zdarcia
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
U Ciebie nie do zdarcia, a u mnie nie chce rozwinąć tego pąka. No cóż - warto popatrzeć na Twoje cuda
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
O! I żółciutki jest! Żółtego chyba jeszcze nikt nie pokazywał w tym roku
- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
Dla każdego coś miłego....i żółcitki i biały, a wszystkie taaakie duże
- gracesz
- 500p
- Od: 28 sie 2013, o 14:11
Piękne kwiaty pokazujesz jak zwykle Grażynko a ja po zapoznaniu się z Twoim wątkiem również zachorowałam na mammillarie, zwłaszcza wielkokwiatowe, i sobie obiecałam, że kupie nasiona i na wiosnę zacznę siać. To takie ekonomiczne rozwiązani.... Ciekawe, czy mi coś wyrośnie..... A nasion jeszcze nie kupiłam.... Czekam do zimy, może jakieś zbiorowy zakup uda się zorganizować....
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Bardzo lubię echinopsisy - Twoje piękne i doskonale pokazane wspaniale się prezentują.
- honorka22
- Od: 3 maja 2013, o 16:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne kwitnienia , a kaktusy nocą wyglądają ślicznie.