Phalaenopsis henrykus cz.2

Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Re: Phalaenopsis henrykus cz.2

Post »

Fajnie Henryku, że napisałeś jak się aktualnie mają storczyki. Najpierw zachwyty :) - SUPER pierwsze zdjęcie nakrapianej piękności ;:215
Jeden kwiat, ale JAKI ! :)
Ciemny kwiatuszek i ten bordowy liść - wyjątkowe. W ogóle cała roślina prezentuje się ciekawie i dawkuje w czasie swoje kwitnienie.
W ten sposób nie możesz narzekać na brak kwitnienia :wink:

Entuzjazm storczykowy osłabł... hm ;:24 Mój zapał jeszcze się nie wyczerpał, ale też jest pod znakiem zapytania.
Jeśli te przebrzydłe przędziorki mnie nie wykończą. Po oprysku kolejnym (ponoć skutecznym środkiem) znów zaczynam je zauważać :evil:
One chyba są niezniszczalne !
Awatar użytkownika
Anno
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Takiego ciapanego też mam ;:333
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Henryk i jak się mają twoi podopieczni? Prosimy o relację. A jak już będziesz wiedział , że zaraza pokonana to przypomnij mi się na PW mam dla ciebie coś przygotowanego;) :wit
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Mówicie,że coś by wypadało napisać? Hmm,nie za bardzo mam co. :(

Walczę,ciągle walczę.Te intensywnie potraktowane chemią i obcięte do "kikutów" zaczynają z samego wierzchu coś wypuszczać.Pierwsze zrobiła się mała szparka a teraz wystają już maleńkie zaczątki liści /phale/.
Cambrie,oncidium wypuszczają nowe psb ale ciągle i ciągle nie maja ani jednego korzenia.Od paru dni,po wycięciu wszystkich korzeni,siedzą w sph.

Powiem tak:wszystkie te po mocnej chemii praktycznie stoją w miejscu,może jest przyhamowana choroba ale absolutnie przyhamowany jest również ich wzrost.
Że to nie koniec nieszcześć widzę po MM i Tetraspisie.Ten pierwszy to już prawie bezlistny trzon. :cry:

Asiu,dziękuję za pocieszenie.Wiem,że Ty sobie poradzisz.

Justynko,oczywiście że chwalę ale ciągle tylko inkognito. :D Mam nadzieję,że na więcej przyjdzie pora.

Patrycjo,to "przez Ciebie" piszę dzisiaj. :D No bo jak nie zareagować na tak miły wpis. :oops:
Kochana jesteś.Wszyscy tacy mili jesteście.Bardzo trudno i niezręcznie jest korzystać z takich propozycji ale jakie to jest piękne ;:167 ;:167 ;:167

Żeby nie było że
Zdecydowanie osłabł mój storczykowy entuzjazm
aż tak zdecydowanie,kupiłem sobie coś. :D

Może skromnie,może nic specjalnego ale nie pora na większe ryzyko.

Jeszcze kwitnąca przecena,nr !. . .

. . . . .Obrazek

. . . . .Obrazek

. . . . .Obrazek

. . . i j/w nr 2

. . . . .Obrazek marniutko ale z nadzieją na jeszcze jeden :D

. . . . .Obrazek

. . . . .Obrazek

Tak więc trochę optymizmu.Chociaż takiego. :(
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Henryku, bardzo ładne Twoje nowości. A jak przyjdzie kolej na Twoje kwitnienia, to będziemy skakać z radości razem z Tobą :D
Co do MM i Tetraspisa, nie dołowałabym się. Po tym jak tak dużo osób straciło te storczyki
przypuszczam, że mają one ogólnie jakiś słaby punkt w swojej kondycji i długości życia. Dlatego po stracie swojego MM
nie mam ochoty na zakup ani kolejnego MM, ani żadnej jego nawet najpiękniejszej odmiany.
Ciekawa jestem, czy Twoje chore Phal. dadzą radę wyjść z tej 'zapaści'. Te zaczątki mini listeczków to nadzieja :uszy
A moje przędziorki póki co przestały wyłazić, ale może być jeszcze druga fala dziadów. A tak nie chce mi się bawić w następną chemię... :roll:
Ha, też sobie sprawiłam dwie (niekwitnące) pocieszki, ale kompletnie nie mam czasu wstawiać fotek. Teraz piszę i zasypiam...Dobranoc ;:205
Awatar użytkownika
Merghen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2010, o 09:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Henryku, czekałam na Twój wpis i wiadomości o Twoje i storczyków walce. Myślę,że na pełny optymizm jeszcze za wcześnie ale jest nadzieja. Jeśli chodzi o MM to mam podobne zdanie jak Asia i choć mój jeszcze nawet dycha ale jakiś taki pokurcz się z niego zrobił, to jak padnie to już na pewno nie kupię drugiego. Szkoda pieniędzy i nerwów choć urok tych maleńkich kwiatuszków przyciąga. Moja bratowa nawet je zauważyła bez okularów.

A takie przecenowe też bym kupiła bo Twoje są cudne. Nie dość,że woskowe to jeszcze niezwykłe połączenie kolorów płatków i wrażki. Będą takim samym hitem podobnie jak Twój 'czarny'. I pewnie mąż musiałby mnie długo przekonywać,że nie mam miejsca na następne gdybym takie spotkała.
{Tak w zaufaniu napiszę,że przez ostatnie 3-4 miesiące nie kupiłam żadnego storczyka do domu (umowa z rodziną) bo pleione i bletilla się przecież nie liczą - są niby ogrodowe :wink: Jak na razie wyżywam się na ogrodowych i kupuję prawie bez opamiętania ;:131 }

I jak stwierdzisz,że masz pogrom opanowany bedę miała coś dla Ciebie :D
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny,dzięki wielkie.Wy nawet gdy o smutnych rzeczach piszecie,to tyle jest w tym i w Was optymizmu,że nawet w największym smutku umiecie pocieszyć,wywołać uśmiech.

Walczę dalej . . .a pokazany wyżej paczek już prawie się otworzył. :D

Małgoś,dziękuję za propozycję ale ja to z tych dziwacznie nieśmiałych /?/;takich co to tego typu odwagę uważają już za przesadę i niestosowność. :oops:

Jesteście wszyscy tak mili,że aż mnie to krępuje.Dzięki wielkie za wszystko. ;:180
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Henryku fajne pocieszki sobie zafundowałeś :) ;:138 Długo nie zaglądałam, ale gdzieś mi umknęła większość wątków ;:110 może dlatego, że rzadziej zaglądam? Ale nadrobię wszystko z nawiązką hi hi ;:112
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko witam ... no i zaglądaj częściej.A gdybyś tak jeszcze zechciała coś pokazać? ;:180

A ja mam kolejne nowości,no i ciągle tylko z przeceny. :oops: Nie miałem takich kolorków.

Ten całkiem zdrowiutki:

. . . . .Obrazek

. . . . .Obrazek

. . . . .Obrazek :heja

No i drugi,niestety już nie taki świeży:

. . . . .Obrazek

. . . . .Obrazek :D
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Henryku ależ piękne nowości ;:224
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Henryku ten pomarańczowy wprost urzekający :)
Awatar użytkownika
dzika
500p
500p
Od: 17 lut 2012, o 21:43

Post »

Henryku piękne te Twoje nowości! :D
Szkoda tych chorych storczyków :cry: Życzę powodzenia w ratowaniu podopiecznych i szybkiego odbudowania kolekcji. :D
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Henryku pocieszycielki bardzo przystojne :)

A co do MM to zgadzam się dokładnie z Asią - Art. Mój też się zbiesił i strajkuje. Roślina jest jakaś skarlała, na starszych liściach jakieś zmiany. Ponieważ różne niepochlebne i podobne opinie czytam tu i ówdzie dlatego jeżeli ta moja roślina umrze to już nowego MM nie kupię. Mimo mojej wielkiej miłości do piegusków.

Tetraspis za to u mnie rośnie, miał moment 'zawahania', ale wyszedł na prostą, za to nic nie wskazuje na to, żeby miał ochotę na kwitnienie.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”