Rabatki Konstantego część 4
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rabatki Konstantego część 4
Ewuś..mamy taką samą ławkę , tylko na mojej jeszcze nie siedziałam. . Kupiona i zapakowana w kartonie. Myślę czy by nie kupić , bądź uszyć takiej jednej długiej poduchy na siedzisko.
- teresat
- Od: 2 lip 2008, o 22:02
Ooooo, wiosna na całego
Nasionek sporo,
gdzie dostałaś powojnik mandżurski? Jakoś nigdzie do nie trafiłam.
Nasionek sporo,
gdzie dostałaś powojnik mandżurski? Jakoś nigdzie do nie trafiłam.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Drapanko dla Kostusia a dla Ciebie
Idę wiosny do ogrodu szukać bo ciepło i słonecznie dzisiaj.
Idę wiosny do ogrodu szukać bo ciepło i słonecznie dzisiaj.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ewciu no to jesteś w pełni przygotowana do wiosennych prac
Piękne Hipestrum ,ale ja również nie mam do nich ręki . U mojej mamy fajnie rosną a u mnie . Dobrze ,ze chociaż do róż mam rękę jako taką więc się nimi delektuję i pomnażam swoje zasoby
Piękne Hipestrum ,ale ja również nie mam do nich ręki . U mojej mamy fajnie rosną a u mnie . Dobrze ,ze chociaż do róż mam rękę jako taką więc się nimi delektuję i pomnażam swoje zasoby
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewko doczekaliśmy się....już wiosna puka do drzwi. Ty oczywiście jesteś przygotowana na jej przyjście.
Za niedługo będziemy przesiadywać na Twojej ławeczce.
Za niedługo będziemy przesiadywać na Twojej ławeczce.
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ewuś - Dobiorę materiał na dwie poduszeczki żeby były jednakowe.
Wszyscy piszą o wiośnie a o Ewki czerwonym Szewrolecie cisza.
Powiedzcie że bombowy kolorek bo dla mnie - tak.
Wszyscy piszą o wiośnie a o Ewki czerwonym Szewrolecie cisza.
Powiedzcie że bombowy kolorek bo dla mnie - tak.
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu prenumeruję Przepis na ogród i Mój Piękny Ogród .. bo płaciłam niewiele w prenumeracie ... a z zamiłowania od lat czytam działkowca i Twój Ogrodnik Czytałam juz a dziś dokupiłam wydanie specjalne MPO - o cięciu krzewów .
Moje przebiśniegi zwykłe jeszcze nie wyszły .. i nie wiem czy w ogóle wyjdą ..a za to pełne mam maleńka kępkę i dziś widziałam , widziałam je .. Nawet nie wiesz jaka radość
Marzy mi się jeszcze śnieżyca wiosenna - oj , dużo dałabym za nią i śnieżyca letnia - tą nawet miałam - ale nornice się poczęstowały
Dziś pracując w ogrodzie ( przycinałam krzewy ) myślałam , żeby Cię zapytać - czy te białe narcyzy ci już wschodzą .. bo u mnie żadne jeszcze nie pokazują kiełków
I mam nadzieję , że przetrwały ........
Nika i Netka codziennie składają nam nornicowe dary .. więc jest ich dużo mniej - ale i tak są ...
Felix uniknął zabiegu .. ale jeszcze tydzień będzie miał antybiotyki A dziś korzysta z wolności i jeszcze do domu nie wrócił ...
Moje przebiśniegi zwykłe jeszcze nie wyszły .. i nie wiem czy w ogóle wyjdą ..a za to pełne mam maleńka kępkę i dziś widziałam , widziałam je .. Nawet nie wiesz jaka radość
Marzy mi się jeszcze śnieżyca wiosenna - oj , dużo dałabym za nią i śnieżyca letnia - tą nawet miałam - ale nornice się poczęstowały
Dziś pracując w ogrodzie ( przycinałam krzewy ) myślałam , żeby Cię zapytać - czy te białe narcyzy ci już wschodzą .. bo u mnie żadne jeszcze nie pokazują kiełków
I mam nadzieję , że przetrwały ........
Nika i Netka codziennie składają nam nornicowe dary .. więc jest ich dużo mniej - ale i tak są ...
Felix uniknął zabiegu .. ale jeszcze tydzień będzie miał antybiotyki A dziś korzysta z wolności i jeszcze do domu nie wrócił ...
- kogra
- Przyjaciel Forum
Pewno panny po wsi szuka....
Woowww......tyle już zrobiłaś ?
Ja dopiero coś nieco zrobiłam na balkoniku, ale daleka droga do pełnej realizacji.
Cieszy mnie jednak dzisiejszy deszczyk przy 6 stopniach w plusie .......będzie się działo jak ziemia odmarznie.
Woowww......tyle już zrobiłaś ?
Ja dopiero coś nieco zrobiłam na balkoniku, ale daleka droga do pełnej realizacji.
Cieszy mnie jednak dzisiejszy deszczyk przy 6 stopniach w plusie .......będzie się działo jak ziemia odmarznie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Szuka szuka - bo się spod noża dziś wywinął .. i jeszcze ma kocura konkurenta .. który chce się zadomowić
Ja dziś trochę zaniedbanych krzaczków przycięłam jak wróciliśmy od weta z Felixem .. tak ciepło było i przyjemnie .. chociaż ziemia zamarznięta jeszcze i łopatki nie wbiłam
Mam trochę posadzonych w doniczkach wiosennych misz- maszów .. i chciałam do gruntu ...
Za to z mężem prześwietliliśmy jagodę kamczacką, pęcherznice i derenie ... a teraz będę czytać w nowej gazetce - czy dobrze to zrobiłam
I zmartwiła mnie jedna Forumowiczka pisząc , że słyszała pogodę i ma być susza w tym roku ... oby się nie sprawdziło.
ale deszczu u mnie dziś nie było .........
No wracam do sprzątania - jeszcze troszkę i już mam wolne
Ja dziś trochę zaniedbanych krzaczków przycięłam jak wróciliśmy od weta z Felixem .. tak ciepło było i przyjemnie .. chociaż ziemia zamarznięta jeszcze i łopatki nie wbiłam
Mam trochę posadzonych w doniczkach wiosennych misz- maszów .. i chciałam do gruntu ...
Za to z mężem prześwietliliśmy jagodę kamczacką, pęcherznice i derenie ... a teraz będę czytać w nowej gazetce - czy dobrze to zrobiłam
I zmartwiła mnie jedna Forumowiczka pisząc , że słyszała pogodę i ma być susza w tym roku ... oby się nie sprawdziło.
ale deszczu u mnie dziś nie było .........
No wracam do sprzątania - jeszcze troszkę i już mam wolne
- kogra
- Przyjaciel Forum
Też tak słyszałam.
Ale wiadomo, ze to tylko prognozy.
Na pewno nie będzie suszy abstrakcyjnej.
Ale lepiej żeby było trochę sucho niż całe zalane lato.
Ewka sorki, że pogodowe dywagacje uprawiam z Bernatką w twoim wątku.
Ale wiadomo, ze to tylko prognozy.
Na pewno nie będzie suszy abstrakcyjnej.
Ale lepiej żeby było trochę sucho niż całe zalane lato.
Ewka sorki, że pogodowe dywagacje uprawiam z Bernatką w twoim wątku.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Olu(Ogród Azy)-wysokich nasturcji są trzy opakowania dla Ciebie,dwa tych o liściach w biały marmurek(Tropoleum majus "Jewel of Africa") i jedno muzealne(Stanisława Wyspiańskiego-Oddział Muzeum Narodowego przy ul.Szczepańskiej) z liśćmi zielonymi(Tropoleum majus maximum),wszystkie "pełna gama barw",po 3 i 5 g,Polanu,przydatne do 12.2014 i 12.2016.A nasturcja Night and Day jest niska i 2 g.
Groszek pachnący(Lothyrus odoratus) wzięłam Ci jeden całkiem biały Spencer(5 g) i dwa Dzień i Noc czyli biały i bardzo ciemno wiśniowy(po 2 g),był jeszcze ciemno niebieski,a myślę,że lepiej by wyglądał jakiś różowy z nimi.Na to zwłaszcza w Twoich realiach masz jeszcze duuużo czasu,nasturcję sieje się końcem kwietnia,a groszek w maju.
Zeniu-ławkę trzeba zabejcować,nie jest porządnie zabezpieczona.Montaż jest prosty.
Kogro-w prognozach Ty jesteś najlepsza,wygląda mi na to,że wiosna się zbliża,z pewną nieśmiałością,ziemia jest głębiej zamarznięta a po wierzchu zimna,na ścieżkach straszne błocko.
Miiriam-kiełki są,znaczniki zwierzaki poprzewracały,narcyzy i żonkile będą.Przebiśniegi mam w trzech miejscach po małej kępce,wszystkie kwitną.Pełnych nie mam,ale może będą na Wystawie Ogrodniczej w kwietniu.
Zyto-a już się cieszę na te powłoczki na poduszki!To auto na parapecie to radio z budzikiem.Były tylko czerwone w Rossmanie.Wczoraj w końcu kupiłam 9 voltową baterie by nie trzeba było coraz to nastawiać zegara,muszę sprawdzić do kuchenki chyba jest płaska potrzebna,ostanie dwa tygodnie nie było dnia by sąsiad nie wywalił głównych stopek na klatce.
Elżbietko-czekamy na wiosnę,Tosia odlicza.Jak jestem w sklepie ogrodniczym szukam nasion,bo te ciekawsze zaraz znikają.Sama wiesz jak to jest.
Jadziu-okazało się,że hippeastrum znosi chłód,no to próby trwają.
Teresat-powojnik mandżurski trafił się w takiej budce na giełdzie kwiatowej w Bronowicach,Olga w niej zeszłego roku kupowała jakieś bardzo drogie hosty,jechała do Polanu i wysiadła w Bronowicach Małych ,kilka przystanków dalej zamiast przy Rydla.A ja szukałam tam dla Zyty nasion papryki fioletowej,niestety nie było.Mają mieć jeszcze hippeastra,to będę zaglądać.
Groszek pachnący(Lothyrus odoratus) wzięłam Ci jeden całkiem biały Spencer(5 g) i dwa Dzień i Noc czyli biały i bardzo ciemno wiśniowy(po 2 g),był jeszcze ciemno niebieski,a myślę,że lepiej by wyglądał jakiś różowy z nimi.Na to zwłaszcza w Twoich realiach masz jeszcze duuużo czasu,nasturcję sieje się końcem kwietnia,a groszek w maju.
Zeniu-ławkę trzeba zabejcować,nie jest porządnie zabezpieczona.Montaż jest prosty.
Kogro-w prognozach Ty jesteś najlepsza,wygląda mi na to,że wiosna się zbliża,z pewną nieśmiałością,ziemia jest głębiej zamarznięta a po wierzchu zimna,na ścieżkach straszne błocko.
Miiriam-kiełki są,znaczniki zwierzaki poprzewracały,narcyzy i żonkile będą.Przebiśniegi mam w trzech miejscach po małej kępce,wszystkie kwitną.Pełnych nie mam,ale może będą na Wystawie Ogrodniczej w kwietniu.
Zyto-a już się cieszę na te powłoczki na poduszki!To auto na parapecie to radio z budzikiem.Były tylko czerwone w Rossmanie.Wczoraj w końcu kupiłam 9 voltową baterie by nie trzeba było coraz to nastawiać zegara,muszę sprawdzić do kuchenki chyba jest płaska potrzebna,ostanie dwa tygodnie nie było dnia by sąsiad nie wywalił głównych stopek na klatce.
Elżbietko-czekamy na wiosnę,Tosia odlicza.Jak jestem w sklepie ogrodniczym szukam nasion,bo te ciekawsze zaraz znikają.Sama wiesz jak to jest.
Jadziu-okazało się,że hippeastrum znosi chłód,no to próby trwają.
Teresat-powojnik mandżurski trafił się w takiej budce na giełdzie kwiatowej w Bronowicach,Olga w niej zeszłego roku kupowała jakieś bardzo drogie hosty,jechała do Polanu i wysiadła w Bronowicach Małych ,kilka przystanków dalej zamiast przy Rydla.A ja szukałam tam dla Zyty nasion papryki fioletowej,niestety nie było.Mają mieć jeszcze hippeastra,to będę zaglądać.
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Olu(Ogród Azy)-dokupiłam Ci nasturcję pnącą mieszankę "duże kwiaty"PlantiCo,groszek pachnący Polanu ciemno niebieski i łosoś po 3 g.oraz PlantiCo mieszankę-biały,różowy,fioletowy jasny i ciemny -2 g.Co do nagietków wyboru dużego nie było,jest Tokaj taki złocisty ze zgęstnieniem pośrodku 5 g,Radio-ostry oranż jakby rurkowaty Polanu 3 g i PlantiCo lekarski mieszanka(żółte,pomarańczowe ,ze środkiem brązowym),2 g,przydatne do 2016 roku.Mogę na gg zamówić u Zeberki 4 mieszankę nagietków-chcesz?
Kogro- całkiem nad Wisłą chłodno,wracam z Urzędu Skarbowego,niestety przy remoncie ścięli pięknego pięcioklapowca,nie do samej ziemi,na wysokości metra,ale przecież nie odbije,stary był,zachwycił Empuzę jesienią.W kałużach woda zamarznięta.
Kogro- całkiem nad Wisłą chłodno,wracam z Urzędu Skarbowego,niestety przy remoncie ścięli pięknego pięcioklapowca,nie do samej ziemi,na wysokości metra,ale przecież nie odbije,stary był,zachwycił Empuzę jesienią.W kałużach woda zamarznięta.
- kogra
- Przyjaciel Forum
Ewka wielkie dzięki za zapowiedzianą niespodziankę.
Myślę, że odbije od korzenia i znów będzie się piął w górę.
To rośliny nie do zdarcia.
Myślę, że odbije od korzenia i znów będzie się piął w górę.
To rośliny nie do zdarcia.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki