Ogródek pod dębami część 4
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek pod dębami część 4
Małgosiu, oczywiście, że ci doradzę, jeśli tylko będę potrafiła. Ja jadę tam głównie po trawy i jedną hortensję. Już kilka sobie wytypowałam z ich katalogu.
Moniko, pewnie, że tak. Zgadamy się jeszcze na wiosnę. Tylko musimy o tym pamiętać.
To może jeszcze kilka portrecików...
Moniko, pewnie, że tak. Zgadamy się jeszcze na wiosnę. Tylko musimy o tym pamiętać.
To może jeszcze kilka portrecików...
- zwkwiat
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wandziu masz piękne irysy. Jak Ty to wszystko mieścisz? Tak dużo roślinek.
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Ale sliczniutkie Irysy tylko to sa wlasnie jedne z tych chabazi, ktore powinny dluuuugo kwitnac, bo sa tego warte a niestety tak nie jest. Dobrze ze chociaz liscie maja tez bardzo dekoracyjne.
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
cudne
będę się przypominać
będę się przypominać
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Wandziu widzę u ciebie to i zimową pora wszystko kwitnie .Irysy warte uwagi ciekawe czy moje zakwitną .Najładniejsze sa te brązowe i niebieskawe
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Wandziu..u ciebie tyle pięknych irysów, na bank nie mam już wątpliwości że u mnie to zero. Jak by było mało, pokazujesz coraz piękniejsze a ja...popadam w irysową depresję . Oby do wiosny, a z nią irysowe zakupy...
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Wandeczko, one są przecudne, a Ty kusisz nimi....... Ja nie mam miejsca na takie śliczności
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Wandziu irysy - POEZJA !!!
Będę wpadać do Ciebie, żeby się nimi nacieszyć, bo u mnie nie chcą rosnąć
Irysy nie lubią za mokro w nóżkach mieć, a ja uwielbiam podlewać, nooo i ziemia u mnie bardzo gliniasta i długo trzyma wilgoć, tak więc nie mają szans w moim ogrodzie
Będę wpadać do Ciebie, żeby się nimi nacieszyć, bo u mnie nie chcą rosnąć
Irysy nie lubią za mokro w nóżkach mieć, a ja uwielbiam podlewać, nooo i ziemia u mnie bardzo gliniasta i długo trzyma wilgoć, tak więc nie mają szans w moim ogrodzie
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Wandziu,jak bedziesz miała chwilę wolną pokaż nam swoje trawki,bo kupiłas ich trochę ostatnio.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Imponująca irysowa koekcja . Jestem pod wrazeniem . Ja mam tylko 4 kolory ,ale gdzie miałabym to wszystko posadzić . Również uwielbiam liliowce tylo to miejsce Gdyby chociaż chciały sie zgrać z kwitnacymi różami [chodzi o irysy ]
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Jule, no i właśnie o to chodzi, że mają te liście fajne. Nie kwitną, ale zdobią. Oby wszystkie rośliny tak chciały.
Andrzejek, vertigo , dzięki
Zeniu, no coś ty. Jaka irysowa depresja? Jak ja bym miała za każdym razem się dołować, jak coś zobaczę, czego nie mam, to już bym chyba dawno z FO zrezygnowała. Ja na przykład mam tylko jeden powojnik, a bardzo bym chciała mieć dużo. A one u mnie nijak nie chcą. Ech...
Majeczko, no już lepiej nie gadaj, że mjejsca nie masz. Kto jak kto, ale ty to masz tego trawnika całkiem sporo. I kępa irysów by ci się przydała. Nie samą różą człowiek żyje.
Halinko, no niestety, jest tak jak mówisz. Irysy gliny nie lubią. Przynajmniej moje piaski im odpowiadają. Ale nawet nie wiesz, jak ja bym chciała mieć trochę gliny u siebie. Zbieram ją do wiaderka i przywożę do ogródka, żeby choć trochę wodę zatrzymać.
Małgocha, na nowej stronce pokażę trawki.
Jakuch, no niestety irysy z różami się nie zgrają z kwitnieniem. Ale za to skracają czas oczekiwania na te nasze różyczki. Z takich większych kwiatów to właśnie irysy rozpoczynają sezon kwitnienia w ogrodach. Cztery irysy, jeśli rozrosną się w duże kępy, to wcale nie tak mało. Czasem lepiej wygląda dużo takich samych irysów niż kilka różnych, ale pojedynczych.
Andrzejek, vertigo , dzięki
Zeniu, no coś ty. Jaka irysowa depresja? Jak ja bym miała za każdym razem się dołować, jak coś zobaczę, czego nie mam, to już bym chyba dawno z FO zrezygnowała. Ja na przykład mam tylko jeden powojnik, a bardzo bym chciała mieć dużo. A one u mnie nijak nie chcą. Ech...
Majeczko, no już lepiej nie gadaj, że mjejsca nie masz. Kto jak kto, ale ty to masz tego trawnika całkiem sporo. I kępa irysów by ci się przydała. Nie samą różą człowiek żyje.
Halinko, no niestety, jest tak jak mówisz. Irysy gliny nie lubią. Przynajmniej moje piaski im odpowiadają. Ale nawet nie wiesz, jak ja bym chciała mieć trochę gliny u siebie. Zbieram ją do wiaderka i przywożę do ogródka, żeby choć trochę wodę zatrzymać.
Małgocha, na nowej stronce pokażę trawki.
Jakuch, no niestety irysy z różami się nie zgrają z kwitnieniem. Ale za to skracają czas oczekiwania na te nasze różyczki. Z takich większych kwiatów to właśnie irysy rozpoczynają sezon kwitnienia w ogrodach. Cztery irysy, jeśli rozrosną się w duże kępy, to wcale nie tak mało. Czasem lepiej wygląda dużo takich samych irysów niż kilka różnych, ale pojedynczych.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Wandziu mam większe kępki tych irysow,ale tylko 4 kolory . Najpierw zakwitna hiacynty a potem irysy i inne cebulowe a potem dopiero róże