Kawon ( arbuz ) - część 2
- piotrek7725
- 200p
- Od: 20 cze 2012, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kawon ( arbuz ) - część 2
Sandro ja mam nasiona Złota Wolicy póki co ale będę mieć jeszcze czegoś z "czerwonym środkiem" i normalną zielona skórką. Dorzucę jeszcze melony melba i cos jeszcze znajdę szczegóły na PW ustalimy ;-)
- bioy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 maja 2012, o 12:04
Ja mam nasiona "Sugar Baby", oraz melona "Oliwin.
Chętnie się wymienię, proszę o kontakt na PW
Chętnie się wymienię, proszę o kontakt na PW
Pozdrawiam, Jacek
- elusia57
- 100p
- Od: 10 lip 2012, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kurczę, jak to robicie że takie macie wspaniałe plony. Mnie nigdy jeszcze arbuzy nie urosły takie wielkie.
Pozdrawiam Elżbieta
-
- 200p
- Od: 30 cze 2011, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale to się samo takie robi. Wystarczy dobrze przygotowana ziemia, dobrze przygotowane sadzonki, pilnowanie podlewania i nawożenia.
- piotrek7725
- 200p
Dokładnie jak już będę po zbiorach to wszystko podsumuję. Wszystko co dobre i co złe
Jedno tylko mnie męczy, nie mogę albo nie umiem wyhodować dobrej rozsady, tylko co jest tego przyczyną? Wielu wstawiało zdjęcia pięknej rozsady w której już był wykształcony pęd a u mnie rozsada hamuje na 3-4 liściach właściwych i dalej nie rośnie, nie każda sadzonka jest piękna zielona ale ma przebarwienia, żółte przebarwienia, nic cudnego, rozsadę hodowałem w tunelu wysiew początkiem kwietnia i po ok 2-4 tyg osiągała 4 liście właściwe i dalej nic, była w tunelu dodatkowo na noc okrywana 2-3 warstwami białej agro ale to nic nie dawało. Ziemi używałem uniwersalnej wysiewałem do wielodoniczek komórki w nich miały ok 5x5 wys ok7, może to za mało? może system korzeniowy nie miał już jak się dalej rozwijać? Niech ktoś sporządzi takie podsumowanie co do hodowania dobrej ładnej zdrowej rozsady ujmie wszystko co robił aby taka wyprodukować, podlewanie, temperatura, chemia, wielkość donic, używana ziemia, etc.
Jedno tylko mnie męczy, nie mogę albo nie umiem wyhodować dobrej rozsady, tylko co jest tego przyczyną? Wielu wstawiało zdjęcia pięknej rozsady w której już był wykształcony pęd a u mnie rozsada hamuje na 3-4 liściach właściwych i dalej nie rośnie, nie każda sadzonka jest piękna zielona ale ma przebarwienia, żółte przebarwienia, nic cudnego, rozsadę hodowałem w tunelu wysiew początkiem kwietnia i po ok 2-4 tyg osiągała 4 liście właściwe i dalej nic, była w tunelu dodatkowo na noc okrywana 2-3 warstwami białej agro ale to nic nie dawało. Ziemi używałem uniwersalnej wysiewałem do wielodoniczek komórki w nich miały ok 5x5 wys ok7, może to za mało? może system korzeniowy nie miał już jak się dalej rozwijać? Niech ktoś sporządzi takie podsumowanie co do hodowania dobrej ładnej zdrowej rozsady ujmie wszystko co robił aby taka wyprodukować, podlewanie, temperatura, chemia, wielkość donic, używana ziemia, etc.
- Suppa
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
To może być wina podłoża, lub co bardziej prawdopodobne - temperatury. Nocami mogły mieć za zimno, co skutecznie hamowało wzrost. Arbuzy mają wysokie wymagania cieplne
U mnie już dawno po arbuzach, ale trzymam jeszcze 3 sztuki w piwnicy, zerwane około 20 lipca. Pod koniec sierpnia przekroiłem jednego z nich, smakował wyśmienicie Ciekawe, czy pozostałe równie dobrze zniosły przechowywanie.
U mnie już dawno po arbuzach, ale trzymam jeszcze 3 sztuki w piwnicy, zerwane około 20 lipca. Pod koniec sierpnia przekroiłem jednego z nich, smakował wyśmienicie Ciekawe, czy pozostałe równie dobrze zniosły przechowywanie.
Pozdrawiam, Maciek.
- piotrek7725
- 200p
I bądź tu mądry jak w końcu wygląda bingo?
Bo co jedno to skórka inna...:
Bo co jedno to skórka inna...:
-
- 200p
- Od: 30 cze 2011, o 14:14
zdjęcia są na moje oko tak: 1 bingo 2 crimson sweet 3 nie mam pojęcia. Ale nie mam pojęcia jakie nasiona są wewnątrz.
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
dobre!piotrek7725 pisze:I bądź tu mądry jak w końcu wygląda bingo?
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
1. Rosario
2. Crimsson
3. Bingo
2. Crimsson
3. Bingo
- Suppa
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
Też stawiam na nr 3, u mnie był jasny, trochę podłużny i bez pasów
Pozdrawiam, Maciek.
- monimg
- 500p
- Od: 13 lut 2012, o 13:16
Witam, mój arbuz także smakował wyśmienicie, niestety nie można było się nim objeść. Popatrzcie sami
Myślałam, że nic z niego nie będzie. Tak sobie postanowiłam go rozkroić a tu taka niespodzianka
Myślałam, że nic z niego nie będzie. Tak sobie postanowiłam go rozkroić a tu taka niespodzianka
monimg w tamtym roku tez tylko takie miałam .
W tym roku jednego większego, chociaż jednego . Ważył 2,800 gram.
Ale nie był do końca dojrzały, pospieszyłam się.
W tym roku jednego większego, chociaż jednego . Ważył 2,800 gram.
Ale nie był do końca dojrzały, pospieszyłam się.