W. o...zwierzętach gospodarczych cz.2

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 gru 2010, o 23:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W. o...zwierzętach gospodarczych cz.2

Post »

Ja mam jedną uwagę merytoryczną ... masz bardzo ładne paznokcie :;230 :;230
A tak na serio, kurnik ekstra klasa ;:138 :tan , zastanawiam się tylko nad tymi kartonami w których kurki maja się nieść, obawiam się że one/kurki ich raz-dwa podziobią tak, że zostaną same strzępy :roll: leprze byłyby drewniane.
chudziak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2010, o 22:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Co do tych kartonów to jeśli będą szybko je niszczyć to zrobimy drewniane.

Paznokcie mam właśnie świeżo zrobione :lol: i odkąd zaczęłam "robić" sobie paznokcie żelowe to jestem bardzo z nich zadowolona dobrze się nimi ryje w ziemi i jednocześnie dobrze wyglądają :lol:
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć wszystkim
Wpisuję się,by nie zgubić wątku,bo jest naprawdę świetny :D
Pozdrawiam
Pozdrawiam Amelia
loeb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2010, o 21:44

Post »

Chudziak fajnie wyszło, ja bym coś położyła na tej podłodze z desek, a już na pewno pod grzędą bo się jej nie doczyścisz.. linoleum np albo coś w tym stylu. Pod grzędą będą się zbierać odchody z nocy, będzie ich więcej niż na reszcie powierzchni kurnika.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

AmeliaL pisze:Cześć wszystkim
Wpisuję się,by nie zgubić wątku,bo jest naprawdę świetny :D
Pozdrawiam
;:138 ja też :wit
Awatar użytkownika
Farmland
200p
200p
Od: 14 mar 2012, o 18:50

Post »

No kurniczek pierwsza klasa. Kury na tym dużym wybiegu na pewno będą w niebo wzięte. Lubią grzebać w takich ściółkach typu suche liście i inne takie. Czekamy na zdjęcia lokatorów kurnika!
"Konserwanty zabijają powoli"
AmeliaL
200p
200p

Post »

Witam ponownie ;:7
Jeszcze nie przebrnęłam przez cały wątek,ale już pochwalę się moimi zwierzakami.
Na dzień dzisiejszy mam 5 dorosłych kurek,koguta i 17 kurczątek( z czego 10 to brojlery),2 kaczory piżmowe(co okazało się niedawno,bo myśleliśmy,że mamy parę),parę kaczek pekinek,4 gąski,młodą królice i 2 jagniątka :D
Jest też pies -sztuk 1,kot-sztuk 1,ale za 2 miesiące przybędzie kolejny i szynszyl,też 1 :D

W czerwcu będziemy dokupywać kurki i perliki,może też ze 2 indyki.Chcemy też kupić kozę :wink:

Pozdrawiam
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
iwona1974
100p
100p
Od: 21 lis 2012, o 21:54

Post »

hura!znalazłam ten fotosik ;:138 ,teraz robię obiadek,ale potem popróbuję coś wkleić :D .
Chudziaczko-kurnik pierwsza klasa,naprawdę piękny :wink: ,kurki będą miały super warunki i jajka murowane.Paznokietków także ci zazdroszczę,ja od tej roboty w polu mam ciągle poniszczone,muszę mieć króciutkie,bo jakbym drapnęła jakąś krówkę,to pewno kopniak murowany :;230 .
Nadal cierpliwie czekamy na szanownego p.doktora :evil: ,i pomalutku szlag nas trafia...tak to jest gdy jest się zdanym na innych :( .Dziś wielkie pielenie rabatek pod domem,miało być roboty na godzinkę,a ryję tam od9rano i końca nie widać :shock: .

-- 24 maja 2013, o 11:14 --

Cześć Amelko!ha!w końcu nie jestem nowa :wink: .Forum jest naprawdę super,każdy jest tu miły i poradzi...(szczególnie beztalenciom komputerowym) :lol: .
AmeliaL
200p
200p

Post »

Hejka Iwonka ;:7
No ja kurcze,za beztalencie komputerowe się nie uważałam,ale na próbie wstawienia tu fotek poległam.
Wlazłam na fotosik,zaznaczyłam co tam ktoś powyżej kazał,ale nie pojawia mi się w ogóle funkcja przeglądania moich zdjęć coby je na fotosik wstawić.I nie wiem dlaczego?

Ale bardzo chętnie mogę podać link do mojego profilu ze zdjęciami na Garnku :D Jeśli by ktoś chciał zobaczyć mój zwierzyniec.
A tu będę cały czas próbować wstawić jakieś fotki.
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AmeliaL no to masz inwentarz, nieezłyy ;:138 :tan Czekamy na fotki!! Klatki na szynszyli będą stały w pomieszczeniu czy na dworze?

Iwonko z tymi wetami to tak już jest, rozmawialiśmy już na ten temat, ręce opadają :evil: Mój szanowny wet ostatnio znowu mnie zaskoczył ;:14 a myślałam, że już nic mnie nie zdziwi co dotyczy jego osoby :;230

Otóż jedna z nowych kózek ma zapalenie wymion, daliśmy jeden antybiotyk dostrzykowo, nie pomógł, daliśmy inny, nie pomógł, dzwonie i mówię, że coś jest nie tak, że badania jakieś przydało by się zrobić, bo żadnych oczywiście nie robił!!! No to Szanowny Panie łaskawie przyjechali, zbadał mleko na zapalenie, oczywiście wyniki pozytywne ( a jak mogło być inaczej, jak mleko koloru jaskrawo czerwonego), zrobił mądrą minę i powiedział coś, po czym myślałam że go zatłukę: No tak, zapalenie jest, sam już nie wiem co robić, trzeba czekać, bo to przejdzie lub nie przejdzie." ;:oj :evil: ;:14 No i co Wy na to?! Ale to jeszcze nie wszystko, powiedziałam mu, że mamy stado zarejestrowane, jesteśmy oficjalnie producentami żywności rolnej, mieszkamy na terenie jego zasięgu weterynaryjnego i że trzeba zrobić badania, bo przecież nie zrobie z takiego mleka a ni sera a ni jogurtu. A teraz dobrze że siedzicie, bo ja wtedy akurat stałam a po tym jak usłyszałam jego odpowiedź to musiałam usiąść na pniaczek :;230 Półserio, półżartem powiedział: Niedługo będą truskawki, to można dodawać do jogurtu i nie będzie widać krwi. ;:202 Taki oto żartowniś z naszego weta, kupiłam maść na zapalenia, doje, masuje i nacieram kózke 3 razy dziennie, zobaczymy co z tego wyjdzie. Szukam zioła ostrożeń, ponoć pomaga w zapaleniach wymion, koleżanka - forumka obiecała wysłać to sobie posadzę, ewentualnie zobaczę jak wygląda i może gdzieś już u mnie rośnie :roll: Fuuch ... wygadałam się, wyżaliłam się ... idę dalej robić pierogi ;:306
Awatar użytkownika
BRZOSKWINKA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 18:10

Post »

AmeliaL pisze:Hejka Iwonka ;:7
No ja kurcze,za beztalencie komputerowe się nie uważałam,ale na próbie wstawienia tu fotek poległam.
Wlazłam na fotosik,zaznaczyłam co tam ktoś powyżej kazał,ale nie pojawia mi się w ogóle funkcja przeglądania moich zdjęć coby je na fotosik wstawić.I nie wiem dlaczego?
Jest taki klawisz Przeglądaj i jak się naciśnie to odsyła do zasobów komputera i tam trzeba wynaleźć swoje zdjęcia. Masz to?

Obrazek

wtedy dwa razy klikasz na wybrane zdjęcie i sam ładuje. Na forum zdjęcie wpierw pojawia się w formie adresu, dopiero po zatwierdzeniu/wysłaniu odpowiedzi pojawia się fota.
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
chudziak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2010, o 22:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lokatorki przyjechały. MójŚlubny pojechał na rynek i przywiózł 10 kurek . Na razie nie chcą wyjść na dwór.

Obrazek

Obrazek

Zastanawiam się tylko czy np ta nie jest drugiej młodości bo ma taki dobrze wykształcony grzebień :roll: .

Obrazek
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A no jest ten grzebień jakiś dziwnie duży :roll: , nie wiem co to oznacza i chętnie się dowiem. Zaraz może jaki spec od kurek nam wytłumaczy :wink:
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”