Zielone Skarbeczki - KamilaB
- nolina
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielone Skarbeczki - KamilaB
O jajku Ferak będzie miał kwiatki mam też cztery sztuki ,ale w moich warunkach nie doczekam się takiego szczęścia
Trzymam je dla cierni, które są pięknejak dla mnie
Trzymam je dla cierni, które są pięknejak dla mnie
- Nadzieja
- Od: 3 sty 2012, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wspaniale. Czekam na kwiaty Feraka. Pozostałe kwitnienia super
- Paula15
- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Od dłuższego czasu przeglądam Twój wątek, ale jakoś nie odważyłam się napisać Masz cudowne rośliny, a jeszcze dzięki Twoim zdjęciom wątek ogląda się praktycznie jednym tchem
- bool
- Od: 26 lip 2010, o 22:49
- Kontakt:
Jakoś umknął mi ten wątek, nie wiedzieć czemu... Świetny Ferocactus, lubię kaktusy z takim kolorem naskórka
A w jakim stadium są pąki dziś? Pozdrawiam!
A w jakim stadium są pąki dziś? Pozdrawiam!
Trochę zaniedbałam mój wątek, ale przyroda wokół zaczęła mnie wyprzedzać i musiałam opanować trochę niesforne towarzystwo. Teraz to już do października ogródkowy młyn mnie czeka
Przemek Widzisz, nie tak zupełnie rozmijamy się w zainteresowaniach
Mateusz Oj tam, nie tak znowu długo z 15 lat i zakwitnie, minie jak z bicza strzelił.
Zuzka Coś w twoim guście też znajdę. Postaram się obfocić matucany ale one jeszcze nawet pąków nie mają więc na razie takie biedaczki siedzą
Magda Nie pozbywaj się go za żadne skarby ! Dla mnie jeden z ładniejszych i jak widać można się doczekać kwiatów w dość krótkim czasie /jakieś 15 lat / wydaje mi się, że on nie ma więcej niż 20 cm średnicy.
Maryjan Dziękuję, tak jak napisałam Magdzie ok 20 cm ale wydaje mi się, że czym jest większy tym szybciej rośnie
Henryku Dziękuję
Małgosiu Doczekasz, spokojnie
Kasiu Powolutku pypcie rosną, więc na kwiatki jeszcze poczekamy, ale pąki są już na drugim feraku
Paula Matko...ja nie gryzę. Dzięki ogromne, że odwiedzasz mój wątek mam nadzieję, że kolejne roślinki też Ci się spodobają
Bool pączki feraka bardzo powoli się rozwijają, w wolnej chwili pstryknę ale do kwiatków to jeszcze kilka tygodni czekania.
A u mnie fossulaki dalej szaleją ale dzisiaj gwiazdami będą moje księżniczki, które dopiero zaczynają się rozkręcać
mammillaria microhelia
mammillaria moelleriana
mammillaria lasiacantha
mammillaria hahniana
mammillaria prolifera
mammillaria supertexta
Przemek Widzisz, nie tak zupełnie rozmijamy się w zainteresowaniach
Mateusz Oj tam, nie tak znowu długo z 15 lat i zakwitnie, minie jak z bicza strzelił.
Zuzka Coś w twoim guście też znajdę. Postaram się obfocić matucany ale one jeszcze nawet pąków nie mają więc na razie takie biedaczki siedzą
Magda Nie pozbywaj się go za żadne skarby ! Dla mnie jeden z ładniejszych i jak widać można się doczekać kwiatów w dość krótkim czasie /jakieś 15 lat / wydaje mi się, że on nie ma więcej niż 20 cm średnicy.
Maryjan Dziękuję, tak jak napisałam Magdzie ok 20 cm ale wydaje mi się, że czym jest większy tym szybciej rośnie
Henryku Dziękuję
Małgosiu Doczekasz, spokojnie
Kasiu Powolutku pypcie rosną, więc na kwiatki jeszcze poczekamy, ale pąki są już na drugim feraku
Paula Matko...ja nie gryzę. Dzięki ogromne, że odwiedzasz mój wątek mam nadzieję, że kolejne roślinki też Ci się spodobają
Bool pączki feraka bardzo powoli się rozwijają, w wolnej chwili pstryknę ale do kwiatków to jeszcze kilka tygodni czekania.
A u mnie fossulaki dalej szaleją ale dzisiaj gwiazdami będą moje księżniczki, które dopiero zaczynają się rozkręcać
mammillaria microhelia
mammillaria moelleriana
mammillaria lasiacantha
mammillaria hahniana
mammillaria prolifera
mammillaria supertexta
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 20 lut 2013, o 17:43
Chyba mnie zatkało Pięknie te kłujce kwitną,widać że są w świetnej formie
Pozdrawiam Krzysiek
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Kamila , prawdziwe ksieżniczki
M.hahnianka- moja ulubiona
M. lasiacantha -super, ile ma kwiatków wygląda zjawiskowo jak odpadnie przy zmianie doniczki jakiś kawałek to ja chętnie KUPIĘ
M. microhelia ...od dawna mi się podoba ,fajny kontrast czarnych cierni z różowymi kwiatkami
M. moelleriana ,wianuszek cudowny.
M.hahnianka- moja ulubiona
M. lasiacantha -super, ile ma kwiatków wygląda zjawiskowo jak odpadnie przy zmianie doniczki jakiś kawałek to ja chętnie KUPIĘ
M. microhelia ...od dawna mi się podoba ,fajny kontrast czarnych cierni z różowymi kwiatkami
M. moelleriana ,wianuszek cudowny.
- mCm86
- Od: 26 mar 2012, o 21:23
Mammillaria lasiacantha Emotka "padł trupem" coraz bardziej pożądana! Padłem trupem, to fakt... Ale na szczęście żyję
Mammillaria supertexta na drugim miejscu w robieniu DUŻEGO wrażenia na mnie
Reszta też cudna. Ale najbardziej podobają mi się te dwie
Mammillaria supertexta na drugim miejscu w robieniu DUŻEGO wrażenia na mnie
Reszta też cudna. Ale najbardziej podobają mi się te dwie
szczęka mi opadła na klawiaturę mammillaria lasiacantha pięknie ukwiecona, wpisałam ją na listę chciejstw, kępka mammillaria microhelia też rewelacyjna a mammillaria prolifera już do mnie jedzie .
Wszystkie kawiatki na mammiliarkach cudo
Wszystkie kawiatki na mammiliarkach cudo
Pozdrawiam Marzena
Moje kaktusy i sukulenty
Moje kaktusy i sukulenty
- przemo1413
- Od: 22 mar 2011, o 16:34
- Kontakt:
- Martada
- Od: 17 mar 2013, o 19:34
Kamilo uczta dla moich oczu
Piękne wszystkie a każda przecież tak inna.
Nawet nie jestem w stanie wybrać tej która jest dla mnie naj...
Ciernie, kwiaty, włosy, kontrasty i pastele to mnie kręci w mamilarkach bo niby jeden rodzaj a zawiera w sobie to wszystko
Masz cudne rośliny i umiesz to pokazać
Piękne wszystkie a każda przecież tak inna.
Nawet nie jestem w stanie wybrać tej która jest dla mnie naj...
Ciernie, kwiaty, włosy, kontrasty i pastele to mnie kręci w mamilarkach bo niby jeden rodzaj a zawiera w sobie to wszystko
Masz cudne rośliny i umiesz to pokazać
- sokolica
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
Kamila, Ty jak już się pojawisz... Cudne zdjęcia, pięknie kwitnących roślin! Tyle tyle mogę powiedzieć.