Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 2
Michale, ale tych ziemniaków to będzie sporo, zawsze tyle sadzisz? będziesz sadził pod skibę , bo chyba nie ręcznie
Jak Ci może tak aparat przekłamać te tulipany, one wyglądają na dwukolorowe
Zachód ciekawy, u mnie zachody nieciekawe
Napracowałeś się nieźle! Wesołych Świąt dla Ciebie i rodziców
Jak Ci może tak aparat przekłamać te tulipany, one wyglądają na dwukolorowe
Zachód ciekawy, u mnie zachody nieciekawe
Napracowałeś się nieźle! Wesołych Świąt dla Ciebie i rodziców
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Barbarko To palecznik, inaczej zwany trupie palce.
Marysiu Wszystko muszę sadzić ręcznie bo już nie chcę sąsiada fatygować, chyba w przyszły czwartek wsadzę albo środę, rok temu miałem 2 poletka, teraz będą 3 bo ziemniaki do 2 lutego wszystkie zjadłem. Co do tulipanów to one w rzeczywiśtości są soczysto żółte z czerwonymi paskami a na zdjęciu jakieś takie kremowe. Dziękuję za życzenia , przekażę i składam od nas wszystkiego najlepszego na nadchodzącą Wielkanoc dla Was;:196
Marysiu Wszystko muszę sadzić ręcznie bo już nie chcę sąsiada fatygować, chyba w przyszły czwartek wsadzę albo środę, rok temu miałem 2 poletka, teraz będą 3 bo ziemniaki do 2 lutego wszystkie zjadłem. Co do tulipanów to one w rzeczywiśtości są soczysto żółte z czerwonymi paskami a na zdjęciu jakieś takie kremowe. Dziękuję za życzenia , przekażę i składam od nas wszystkiego najlepszego na nadchodzącą Wielkanoc dla Was;:196
- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Nie znam, ale już się dokształciłam - ciekawy krzew, nie marznie Ci?
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- Darmokot
Nie marznie ale rośnie w najcieplejszej części ogrodu, zasłonięty od wiatrów i ocieplany słomą, jednak ostatnie 2 zimy nie przyniosły mrozów poniżej -17 i chyba nawet ocieplanie było zbędne. Już nie mogę się doczekać niebieskich strąków a w tym roku może będzie miał bo ma coś takiego jak kwiatki.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Narobiłeś się, ale będzie efekt tej pracy, kiedy siądziesz do obiadu U mnie wschodzi rzodkiewka i sałata, co mnie ogromnie cieszy. Cebulę ciągle wyjmują z ziemi jakieś ptaki, dobrze, że nie tak masowo jak w zeszłym roku. Moje koty w ogóle się nie starają zarobić na swoje utrzymanie Nornice założyły sobie miasteczko na rabacie irysowej
Podczas ostatniego przymrozku drzewa owocowe były jeszcze schowane w pąkach, mam nadzieję, że to je uchroniło przed zmarznięciem. Było tylko -4. Śliwie pękają pączki i chyba dziś zakwitną pierwsze kwiaty, teraz ma być już ciepło
Najlepsze życzenia dla Ciebie, Twojej rodziny, kotów i ogrodu
Podczas ostatniego przymrozku drzewa owocowe były jeszcze schowane w pąkach, mam nadzieję, że to je uchroniło przed zmarznięciem. Było tylko -4. Śliwie pękają pączki i chyba dziś zakwitną pierwsze kwiaty, teraz ma być już ciepło
Najlepsze życzenia dla Ciebie, Twojej rodziny, kotów i ogrodu
Wesołych i pogodnych Świąt
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Podziwiam szafirki pełne i uczę się od Ciebie dostrzegać piękno Radosnych, pogodnych świąt w rodzinnej atmosferze
- Darmokot
Ewa W dalszym ciągu nie mam sałaty posianej ale teraz to nawet nie myślę o wyjściu na dwór, jest takie wietrzysko , że tylko obserwuję co pierwsze przeleci za oknem, drzewo , wiadro, kot, krzak...Idzie deszcz od Rzeszowa i bardzo szybko się przemieszcza. Na szczęście zdążyłem posadzić dary od Dorotki z Dorkowa i wyrwać dzienną porcję mleczy. Topola Serotina Aurea żyje Teraz jeszcze czekam na topolę Aurea i judaszowca choć z niego chyba już nic nie będzie. Aralia też od korzenia raczej nie odbije Ptaki chyba tylko da się ręcznie odstraszać, moje też nie chcą ich gonić. Dziękuję za życzenia i odwzajemniam
Gosiu Dziękuję, wszystkiego najlepszego!
Wolusia Dziękuję za miłe słowa i życzenia Udanej Wielkanocy!
W ogrodzie zakwita pierwsza żurawka
Fałszywe tulipany w świetle dziennym
Wiosna na całego w sadzie
A to dowód na wichurę
Gosiu Dziękuję, wszystkiego najlepszego!
Wolusia Dziękuję za miłe słowa i życzenia Udanej Wielkanocy!
W ogrodzie zakwita pierwsza żurawka
Fałszywe tulipany w świetle dziennym
Wiosna na całego w sadzie
A to dowód na wichurę
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Fajnie, że magnolia żyje, choć musisz nieźle się natrudzić, by stworzyć jej właściwe warunki glebowe
Zastanawiałem się, gdzie te ziemniaki sadzisz, a Ty sprytnie - między drzewkami Więc można mieć i sad, i pole ziemniaków w jednym
U mnie też wieje (połamało mi alstromerię kwitnącą) ale jednocześnie bardzo ciepło więc fajnie się robiło w ogrodzie.
Zastanawiałem się, gdzie te ziemniaki sadzisz, a Ty sprytnie - między drzewkami Więc można mieć i sad, i pole ziemniaków w jednym
U mnie też wieje (połamało mi alstromerię kwitnącą) ale jednocześnie bardzo ciepło więc fajnie się robiło w ogrodzie.
- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Witaj Michał...
Wiosna już piękne widoki u Ciebie maluje... Aż muszę poczytać o tej Magnolii parasolowatej...
Cieszę, się, żeś zadowolony z kwiatuszków...
Moje zakupione roślinki, jeszcze nie posadzone, nie dałam rady, ale nic im nie będzie... Posadzę po świętach...
Serdeczności zostawiam...
Wiosna już piękne widoki u Ciebie maluje... Aż muszę poczytać o tej Magnolii parasolowatej...
Cieszę, się, żeś zadowolony z kwiatuszków...
Moje zakupione roślinki, jeszcze nie posadzone, nie dałam rady, ale nic im nie będzie... Posadzę po świętach...
Serdeczności zostawiam...
Witam , bardzo fajnie relacjonujesz wydarzenia ze swojego ogrodu jestem w trakcie oglądania pierwszego wątku, najbardziej urzekła mnie twoja kocia rodzina musisz mieć wesoło z tyloma kotami. Ja miałam dwa, ale niestety w tym tygodniu jeden kot poszedł na wycieczkę i już nie wrócił,strasznie mi go szkoda.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie tak nie wiało Pogoda w sobotę i niedzielę była bardzo przyjemna, śniadanie w ogrodzie Jutro planuję dzień porządków na rabatach, liczę na to, że deszcz się dziś wypada
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Michałku, jakbyś kiedyś dzielił floksy wysokie, różowe, to pamiętaj o mnie, proszę. Ostróżki od Ciebie spisują się świetnie i pewnie będzie spektakl.
Pole pod ziemniaki fachowo zaorane, oj jakbym tak chciała mieć choć kawałek pod warzywnik tak fachowo zrobiony...
Pole pod ziemniaki fachowo zaorane, oj jakbym tak chciała mieć choć kawałek pod warzywnik tak fachowo zrobiony...