Prawie Wiosna w Familokowym
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Prawie Wiosna w Familokowym
Niestety zrobiło się baaardzo zimno ,ale już w południe było nawet przyjemnie .Kwiaty Muzykantów w takim samym stadium .Jeśli dalej będzie tak chłodno to trzeba się brać za przesadzanie róż ."Znawcy" zapowiadają w połowie października zimnicę brrrrr, a róże powinny się jeszcze ukorzenić na nowym miejscu .Sama nie wiem co myśleć .Chryzantemy dopiero co mają pąki ochhh gdyby jeszcze było trochę złotej polskiej jesieni
DOROTKO w realu cudny ten kwiatek chociaż mały .Ma jakieś 5-6 cm .Marcinki dopiero zbierają sie do kwitnienia i gdyby parę dni poświeciło słoneczko byłoby cudnie kwieciście
HELU u mnie na paru różach mnóstwo pąków ,ale czy zdążą się otworzyć nie wiem .Trochę szkoda ,bo dopiero pod jesień róża zaczęła szaleć
JADZIU masz rację ,ze jesienne kwiaty są równie piękne .Dzisiaj zerwałam synowej bukiet z astrów i rozchodników .Niech ma trochę kwiecia w domu
TOSIA w realu ładniejsze i jak na razie wytrzymałe na deszcz to ważne .Kurcze to aż niemożliwe że Angela jeszcze w donicy
DOROTKO w realu cudny ten kwiatek chociaż mały .Ma jakieś 5-6 cm .Marcinki dopiero zbierają sie do kwitnienia i gdyby parę dni poświeciło słoneczko byłoby cudnie kwieciście
HELU u mnie na paru różach mnóstwo pąków ,ale czy zdążą się otworzyć nie wiem .Trochę szkoda ,bo dopiero pod jesień róża zaczęła szaleć
JADZIU masz rację ,ze jesienne kwiaty są równie piękne .Dzisiaj zerwałam synowej bukiet z astrów i rozchodników .Niech ma trochę kwiecia w domu
TOSIA w realu ładniejsze i jak na razie wytrzymałe na deszcz to ważne .Kurcze to aż niemożliwe że Angela jeszcze w donicy
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Oj , śliczniutka ta Burgund - w kroplach deszczu - niczym odziana w brylanty .
Też mam trochę do wsadzenia ... pięć róż w doniczkach , cztery przesadzić - bo mi nie pasują pod względem kompozycji kolorystycznej i rodzajowej .... ale sobie myślę - znów mi zeżre nornica przed zimą ...może zaczekam do wiosny ?
Mam jeszcze do wsadzenia cisa , ketmię syryjską , primule , trzmieliny ukorzenione i najgorsza robota - podzielić liliowce ...Kiedy ja to zrobię - nie wiem , bo zimnica się zrobiła . Trzeba się brać już za sadzonki pelargonii, by na drugi rok zdobiły balkony .
Moje trzy chryzantemy mają maleńkie pączusie ...ani koloru nawet nie widać ...jedynie ruda i bordowa kwitną ...ale nic im nie powinno być ...przecież do listopada zdążą .
Buziaki
Też mam trochę do wsadzenia ... pięć róż w doniczkach , cztery przesadzić - bo mi nie pasują pod względem kompozycji kolorystycznej i rodzajowej .... ale sobie myślę - znów mi zeżre nornica przed zimą ...może zaczekam do wiosny ?
Mam jeszcze do wsadzenia cisa , ketmię syryjską , primule , trzmieliny ukorzenione i najgorsza robota - podzielić liliowce ...Kiedy ja to zrobię - nie wiem , bo zimnica się zrobiła . Trzeba się brać już za sadzonki pelargonii, by na drugi rok zdobiły balkony .
Moje trzy chryzantemy mają maleńkie pączusie ...ani koloru nawet nie widać ...jedynie ruda i bordowa kwitną ...ale nic im nie powinno być ...przecież do listopada zdążą .
Buziaki
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu już jestem wyspana no to i skrobię, piękne te twoje podopieczne. Opis dokładny, ja już na starość nie nie dam rady tek zapamiętać tak ciężkiego nazewnictwa , Kiedy sadzisz czosnek
- JAKUCH
IRENKO chyba dopiero w na początku października, bo jak patrzyłam na kalendarz tak wyszło .22 i 23 były dni na sadzenie ,ale czasu nie było a i pogoda pod zdechłym psem Kiedy wykopujemy różę ????? masz już dla niej miejsce ??????
JAGÓDKO Burgundzik to jedna z pierwszych róż w moim ogródku potem była Friesia i Gloria dei,a potem juz cała reszta U mnie na razie tylko moja stara chryzantema kwitnie .Żółte mają już kolor ,ale trochę to potrwa zanim pokażą kwiaty .Sadzonki pelargonii robię dopiero wiosną, ale mam tylko te stojące , bo nie miałabym ich gdzie trzymać .Nowych fotek brak, bo nawet nie byłam dzisiaj w ogródku
Moja cudna Pinky Winky
Limelight od Irenki
JAGÓDKO Burgundzik to jedna z pierwszych róż w moim ogródku potem była Friesia i Gloria dei,a potem juz cała reszta U mnie na razie tylko moja stara chryzantema kwitnie .Żółte mają już kolor ,ale trochę to potrwa zanim pokażą kwiaty .Sadzonki pelargonii robię dopiero wiosną, ale mam tylko te stojące , bo nie miałabym ich gdzie trzymać .Nowych fotek brak, bo nawet nie byłam dzisiaj w ogródku
Moja cudna Pinky Winky
Limelight od Irenki
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Nawet nie pamiętam kiedy Ci ją dałam ale cieszę się że już ci zakwitła.A może byś wpadła u mnie teraz opieka , Mikołaj już chory po dwóch tygodniach w przedszkolu. Też tą datę widziałam do sadzenia czosnku ale grządka nie przygotowana i ten brak czasu a dziadek już posadził.
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu róże masz śliczne ale PINKY WINKY może skraść serce jest cudna
Pozdrawiam cieplutko bo na dworze zimno
Pozdrawiam cieplutko bo na dworze zimno
- JAKUCH
TERENIU Pinky Winky dostałam jednego roku na urodziny od moich forumowych psiapsiółek W tym roku cuuuuudnie sie przebarwiła i podoba mi sie właśnie taka niziutka. Zanim pokaże kwiaty to w nogach ma posadzone przylaszczki, żurawki i hostę White Feather. Niestety nie jestem z tej hosty zadowolona.
IRENKO w ubiegłym roku dostałam od Ciebie tę sadzonkę Ja posadzę czosnek między różami i truskawkami bo nie mam gdzie
IRENKO w ubiegłym roku dostałam od Ciebie tę sadzonkę Ja posadzę czosnek między różami i truskawkami bo nie mam gdzie
- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Witaj Jadziu będę sadzić pnącą róże Sympatie ,tylko nie wiem czy poczekać do wiosny
czy lepiej już teraz,doradź Jadziu
czy lepiej już teraz,doradź Jadziu
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Jadziu w tym roku hortensje o tej porze roku nie wyglądają atrakcyjnie u mnie, czy i ty odniosłaś takie wrażenie?
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Jadziu Pinky Winky i u mnie pięknie kwitnie:)
Czosnek chciałabym posadzić,ale jeszcze tego nigdy nie próbowałam.Możesz napisać coś więcej np jaki rodzaj jest najlepszy?
Czosnek chciałabym posadzić,ale jeszcze tego nigdy nie próbowałam.Możesz napisać coś więcej np jaki rodzaj jest najlepszy?
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Jadziu cieszę się bo pooglądam na żywo wszystkie pięknoty i 'żółtka'
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
No Jadziu piękne masz róże i cudne hortensje.W moim guście.
- JAKUCH
HANNO
MARYSIU już się cieszę tylko kiedy .Żółtek ma 2 pączki to chyba otworzy je specjalnie na Twoje odwiedziny
ANIU czosnek albo mam swój albo już 2 sezon kupiłam od pewnego pana .Najlepiej nasz polski i najlepiej jak największe główki ,bo wtedy ząbki są duże. Potrzebuje zasobnej gleby średnio wilgotnej .Przekopana z przekompostowanym obornikiem czy kompostem .Sadzić jak piszą fachowcy na gł. 5 cm .Ja w ubiegłym sezonie sadziłam głębiej dlatego ,że bałam sie ,żeby zbyt szybko nie wykiełkował, a sadziłam 22 września .Jeśli wykiełkuje może zmarznąć w srogie zimy bez pokrywy śnieżnej .Wyrosły dorodne główki, a bardzo późno chyba dopiero w kwietniu pokazały sie szczypiory
AGUSIU na swoje hortensje nie narzekam, bo ładnie sie przebarwiły jak ogrodowe tak i bukietowe- Grandiflora , Pinky Winky czy Limelight .Jeszcze nigdy tak cudnie nie wyglądały
STASIU wiesz ,ze ja przeważnie sadzę róże jesienią .Fakt ,ze róże sadzone wiosną szybciej się aklimatyzują i szybciej zakwitają ,ale jak dasz jej porządny kopczyk to przetrwa bez uszczerbku
MARYSIU już się cieszę tylko kiedy .Żółtek ma 2 pączki to chyba otworzy je specjalnie na Twoje odwiedziny
ANIU czosnek albo mam swój albo już 2 sezon kupiłam od pewnego pana .Najlepiej nasz polski i najlepiej jak największe główki ,bo wtedy ząbki są duże. Potrzebuje zasobnej gleby średnio wilgotnej .Przekopana z przekompostowanym obornikiem czy kompostem .Sadzić jak piszą fachowcy na gł. 5 cm .Ja w ubiegłym sezonie sadziłam głębiej dlatego ,że bałam sie ,żeby zbyt szybko nie wykiełkował, a sadziłam 22 września .Jeśli wykiełkuje może zmarznąć w srogie zimy bez pokrywy śnieżnej .Wyrosły dorodne główki, a bardzo późno chyba dopiero w kwietniu pokazały sie szczypiory
AGUSIU na swoje hortensje nie narzekam, bo ładnie sie przebarwiły jak ogrodowe tak i bukietowe- Grandiflora , Pinky Winky czy Limelight .Jeszcze nigdy tak cudnie nie wyglądały
STASIU wiesz ,ze ja przeważnie sadzę róże jesienią .Fakt ,ze róże sadzone wiosną szybciej się aklimatyzują i szybciej zakwitają ,ale jak dasz jej porządny kopczyk to przetrwa bez uszczerbku