Rośliny domowe, tarasowe i ogrodowe u Anki cz. 2
- Pelidea
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2013, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rośliny domowe, tarasowe i ogrodowe u Anki cz. 2
Niesamowity!
Szczęśliwego Nowego Roku!
Szczęśliwego Nowego Roku!
Aniu!...... zachorowałam na "Fiery Furnace. " Jest prześliczny.
A ja zachorowałam na Rim of Fire. Po prostu bajeczny. Cieszy, zwłaszcza w tej szarej porze roku.
Ten cytrynowy i jeszcze do tego pełny oleander jest niesamowity
- mimoza55
- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku
Przez przypadek Aniu, wpadłam do Twego wątku i jak zobaczyłam te piękne Hibiskusy, to dostałam oczopląsów
Muszę się przyznać, że takie kolorki widziałam pierwszy raz . Miałam czerwonego pełnego i pomarańczowego , duże drzewka
ale kwiatów miały mało a Twój cytrynowy ma więcej kwiatów niż liści ,jakich dopalaczy używasz
Przez przypadek Aniu, wpadłam do Twego wątku i jak zobaczyłam te piękne Hibiskusy, to dostałam oczopląsów
Muszę się przyznać, że takie kolorki widziałam pierwszy raz . Miałam czerwonego pełnego i pomarańczowego , duże drzewka
ale kwiatów miały mało a Twój cytrynowy ma więcej kwiatów niż liści ,jakich dopalaczy używasz
-
- Od: 29 sie 2013, o 08:23
mimoza55 - latem stosuję nawozy do surfinii, a jesienią i wiosną wywar z pokrzywy. Nie nawożę tylko w listopadzie i grudniu.
Początkowo nie przepadałam za hibiskusami, bo denerwowało mnie to że kwitły jeden dzień. Jednak po jakimś czasie zaobserwowałam, że pojedynczy kwiatek potrafi kwitnąć nawet do 5 dni, tak było u mojego Apollo. Teraz już nie ma znaczenia ile kwitną, bo przy większej ilości roślin, kwiaty mam prawie co dzień i to przez cały rok. Kwitły nawet w listopadzie i grudniu. Mają tak piękne kolory i wbrew pozorom, wcale nie potrzebują tak dużo słońca. Lepiej kwitły mi w mieszkaniu w okresie jesienno -zimowym, niż latem na słonecznym i upalnym balkonie.
Początkowo nie przepadałam za hibiskusami, bo denerwowało mnie to że kwitły jeden dzień. Jednak po jakimś czasie zaobserwowałam, że pojedynczy kwiatek potrafi kwitnąć nawet do 5 dni, tak było u mojego Apollo. Teraz już nie ma znaczenia ile kwitną, bo przy większej ilości roślin, kwiaty mam prawie co dzień i to przez cały rok. Kwitły nawet w listopadzie i grudniu. Mają tak piękne kolory i wbrew pozorom, wcale nie potrzebują tak dużo słońca. Lepiej kwitły mi w mieszkaniu w okresie jesienno -zimowym, niż latem na słonecznym i upalnym balkonie.
- mimoza55
- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Aniu, moje hibiskusy, były już dużymi drzewkami i nie mogłam ich dłużej trzymać w mieszkaniu wiec znalazłam dla nich nowe lokum.
Siostrzeniec wybudował domek, On lubi kwiaty wiec chętnie je zaadoptował a ja przerzuciłam się na storczyki, znacznie mniej zajmuje miejsca.
Ale jak zobaczyłam Twoje cudeńka to nie jestem pewna czy nie zakupię kolejnego hibiskuska.
Siostrzeniec wybudował domek, On lubi kwiaty wiec chętnie je zaadoptował a ja przerzuciłam się na storczyki, znacznie mniej zajmuje miejsca.
Ale jak zobaczyłam Twoje cudeńka to nie jestem pewna czy nie zakupię kolejnego hibiskuska.
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Aniu,piękne hibiskusy.Gratuluję.I ołownik też piękniutki.Masz 'zielone' łapki
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Cudowne, słoneczne kolory
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- stefcia
- 500p
- Od: 2 gru 2012, o 18:08
Ale uroczy Boiled Sweet.
Mi się marzy eksperyment z wysianiem hibiskusów , ale nie wiem gdzie kupić nasionka , bo w necie nic nie znalazłam
Mi się marzy eksperyment z wysianiem hibiskusów , ale nie wiem gdzie kupić nasionka , bo w necie nic nie znalazłam
-
- Od: 29 sie 2013, o 08:23
Stefcia - Jak chwilkę zaczekasz, to będę miała nasionka hibiskusów. Zapraszam do sekcji ofert lub przez pw.Iwona
W tej chwili u mnie kiełkują nasionka hibiskusa India Ink ( mamuśka) x Creole Lady
W tej chwili u mnie kiełkują nasionka hibiskusa India Ink ( mamuśka) x Creole Lady
- Maciek13
- Od: 9 cze 2017, o 21:38
Piękny ten hipek