U Wiśni
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: U Wiśni
Jak już się zdecydujesz pokazać kilka ze swoich roślin to naprawdę jest na co patrzeć. Bardzo ładnie wyglądają Twoje tillandsie, widać, że potrafisz o nie prawidłowo zadbać.
Podobają mi się!
Podobają mi się!
Ależ się mnożą , prawdziwy żłobek, a nawet przedszkole u Ciebie. Nie podejmuję się liczenia odrostów, może to i dobrze, bo z koniem miałabym kłopot .
To bardzo fajne, jak pojawiają się młode, a szczególnie w przypadku oplątw, bo sam przyrost dorosłych roślin jest ledwie zauważalny.
To bardzo fajne, jak pojawiają się młode, a szczególnie w przypadku oplątw, bo sam przyrost dorosłych roślin jest ledwie zauważalny.
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Łał, gratuluję tak mnogiego przychówku tak z ciekawości, po jakim czasie można oddzielić młode od rośliny matecznej?
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
Dziękuję Wam bardzo. Natalia, młode odrosty oddzielam gdy... same odpadną W innym przypadku raczej ich nie ruszam. Chociaż literatura mówi, że można oddzielać, gdy młoda roślina jest 1/3 wielkości rośliny dorosłej.
W ogrodzie tylko chryzantema:
Jedna z oplątw pokazała kwiatuszki:
A specjalnie dla Basi moja kolekcja sansewierii, których jest aż całe cztery
A teraz biegnę pooglądać, co się w Waszych wątkach dzieje
W ogrodzie tylko chryzantema:
Jedna z oplątw pokazała kwiatuszki:
A specjalnie dla Basi moja kolekcja sansewierii, których jest aż całe cztery
A teraz biegnę pooglądać, co się w Waszych wątkach dzieje
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
- hen_s
Kolekcja sansewierii... Nieduża, ale godna uwagi bo rośliny ciekawe.
"Całe cztery" sansevierie fajne, mam nadzieję, że to początek .
Ale oplątwa jak się postarała .
Ale oplątwa jak się postarała .
-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
Dzień dobry,
powoli budzę się z zimowego snu. Mam na ten rok mocne postanowienie nadrobienia wszelkich zaległości roślinnych. A jest tego sporo, bo moje zaniedbywanie roślin odbiło się na nich bardzo: w roślinach doniczkowych na razie udało mi się zwalczyć mszyce, walczę jeszcze z przędziorkiem na krotonie, wełnowcami na kaktusach i choć czekam z utęsknieniem na zimę (nadal, u mnie zero śniegu, zero mrozu), generalnie staram się ze wszystkim dotrwać do wiosny. Mam też w planach reanimację ogródka, a właściwie terenu, który powinien nim być.
Na razie zakwitło kilka zwartnic, następne w drodze, niedługo będą też storczyki. Te dwie grupy roślin trzymają się u mnie dość dobrze, muszę je tylko w tym roku trochę podkarmić.
Życzę wszystkim udanego roślinnego sezonu 2020
powoli budzę się z zimowego snu. Mam na ten rok mocne postanowienie nadrobienia wszelkich zaległości roślinnych. A jest tego sporo, bo moje zaniedbywanie roślin odbiło się na nich bardzo: w roślinach doniczkowych na razie udało mi się zwalczyć mszyce, walczę jeszcze z przędziorkiem na krotonie, wełnowcami na kaktusach i choć czekam z utęsknieniem na zimę (nadal, u mnie zero śniegu, zero mrozu), generalnie staram się ze wszystkim dotrwać do wiosny. Mam też w planach reanimację ogródka, a właściwie terenu, który powinien nim być.
Na razie zakwitło kilka zwartnic, następne w drodze, niedługo będą też storczyki. Te dwie grupy roślin trzymają się u mnie dość dobrze, muszę je tylko w tym roku trochę podkarmić.
Życzę wszystkim udanego roślinnego sezonu 2020
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
U Wiśni (roślinkowy mix)
- hen_s
Kwiaty doskonałe.
Więcej takich widoków proszę - i znacznie mniej przestojów chciałbym. Tutaj zawsze przecież można zobaczyć rośliny oraz kwiaty ładne i bardzo ładne.
Również dla Ciebie realizacji ambitnych planów oraz udanego sezonu wraz z podziękowaniem za te od Ciebie życzę.
Więcej takich widoków proszę - i znacznie mniej przestojów chciałbym. Tutaj zawsze przecież można zobaczyć rośliny oraz kwiaty ładne i bardzo ładne.
Również dla Ciebie realizacji ambitnych planów oraz udanego sezonu wraz z podziękowaniem za te od Ciebie życzę.
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Przepiękne kwitnienia powiedz czego używałaś na mszyce?
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
Piękny zbiorek zwartnic . Moje jeszcze w piwnicy, bo wszystkie parapety zajęte.
Ta pełna jest urocza Pozostałe też mają swój urok , jak zaokrąglone płatki kwiatów
------------------------
pozdrawiam Lucyna.
------------------------
pozdrawiam Lucyna.