Taki - sobie ogród cz.6
- duju
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Taki - sobie ogród cz.6
Miłko, przepiękne dalie Ślicznie wyglądają, ale pracy z nimi nie zazdroszczę, oby się dobrze przechowały. Ile masz karp? ;)
Pozdrawiam - Justyna
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Miłko . Takie widoki po ogrodowej przerwie napawają optymizmem . Dziękuję Ci za ten optymizm, który mi podarowałaś . Przepiękne i kolorowe dalie . Cudnie je fotografujesz . Pozdrawiam i słoneczka życzę .
- Black Rose
- Od: 5 cze 2017, o 15:19
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Miłeczko, ale ta pierwsza to chyba nie Creme de Cassis, ale Cafe Au Lait. Przepraszam, że się wymądrzam (niczym jajko mądrzejsze od kury), ale tyle tych zdjęć daliowych oglądam, że już się z nimi nieco zaznajomiłam wirtualnie.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Dzięki Wandziu! Już poprawiłam!
Black Rose! To skromna, ale piękna dalia. Ma ciemne ulistnienie, co jest jej dodatkowym atutem . Niestety tu na zdjęciu liści nie widać Dość stara odmiana, o ile pamiętam
Ewelina!Dziękuję Ci Kochana! Miód na serce! Ciesze się , że podobają Ci się dalie na fotografiach. Dzięki za pozdrowienia i życzenia! To tez mnie nastraja optymistycznie
Justynko! Tak! Są przepiękne, każda z osobna! Niestety w zasadzie "były", bo już wszystkie wykopane. Nie wiem ile ich jest. Policzę później, ale ok 150 odmian. Muszę przystopować
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i miłe słowa!
Na dziś:
Black Rose! To skromna, ale piękna dalia. Ma ciemne ulistnienie, co jest jej dodatkowym atutem . Niestety tu na zdjęciu liści nie widać Dość stara odmiana, o ile pamiętam
Ewelina!Dziękuję Ci Kochana! Miód na serce! Ciesze się , że podobają Ci się dalie na fotografiach. Dzięki za pozdrowienia i życzenia! To tez mnie nastraja optymistycznie
Justynko! Tak! Są przepiękne, każda z osobna! Niestety w zasadzie "były", bo już wszystkie wykopane. Nie wiem ile ich jest. Policzę później, ale ok 150 odmian. Muszę przystopować
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i miłe słowa!
Na dziś:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
'Ellen Huston' ma ciemne liście? To już ją sobie zapisuję! Nie licząc anemonowych dalii bordowolistnych jest niezwykle mało (u mnie tylko dwie).
- takasobie
Nie do końca takie bardzo ciemne, ale ciemniejsze niż wszystkie inne. ta zieleń jest muśnięta brązem. Ładnie to wygląda. Nie pamiętam, czy jest do podziału, ale przypomnij się na wiosnę!
Dalie i kanny wykopane i schowane. Zobaczę je na przedwiośniu, jak będę robić przegląd. Pozostają tylko wspomnienia i plany na przyszły sezon.
Planów nie mam. No może liczę na odtworzenie kilku odmian za którymi się stęskniłam. Marzę o odzyskaniu dalii Spassmacher i może jeszcze kilku innych. Ale to na wiosnę pomyślę. Teraz zasłużony odpoczynek! No nie do końca, bo prac porządkowych jest sporo w ogrodzie. Ale przy suchej i bezśnieżnej zimie uda mi się to zrobić, a jak będzie śnieżna, to tym bardziej nie będę się przejmować!
Na dziś:
Dalie i kanny wykopane i schowane. Zobaczę je na przedwiośniu, jak będę robić przegląd. Pozostają tylko wspomnienia i plany na przyszły sezon.
Planów nie mam. No może liczę na odtworzenie kilku odmian za którymi się stęskniłam. Marzę o odzyskaniu dalii Spassmacher i może jeszcze kilku innych. Ale to na wiosnę pomyślę. Teraz zasłużony odpoczynek! No nie do końca, bo prac porządkowych jest sporo w ogrodzie. Ale przy suchej i bezśnieżnej zimie uda mi się to zrobić, a jak będzie śnieżna, to tym bardziej nie będę się przejmować!
Na dziś:
Miłka
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
'Spassmacher' zapisuję dla Ciebie.
Nie wiem czy Cię zaskoczę ale ja byłem zaskoczony, gdy dowiedziałem się, że z moich dalii odmiana od Ciebie 'Take Off' ma największy potencjał florystyczny w kategorii - bukiety ślubne! Muszę wykorzystać ten potencjał w przyszłości
Nie wiem czy Cię zaskoczę ale ja byłem zaskoczony, gdy dowiedziałem się, że z moich dalii odmiana od Ciebie 'Take Off' ma największy potencjał florystyczny w kategorii - bukiety ślubne! Muszę wykorzystać ten potencjał w przyszłości
- takasobie
Florku! W zeszłym roku dałam dalii Take Off poczesne miejsce i była oszałamiająca. Fociłam ją do końca sezonu, a kwiaty miała piękne. W tym roku chyba jej nie pasiło miejsce więc muszę jej dać lepsze miejsce w przyszłym sezonie.
Ciesze się, że masz Spassmacher, bo uwielbiam jej pokrój, kształt kwiatów i kolor. Coś w sobie ma!
Zostawiam kilka jesiennych kadrów:
Ciesze się, że masz Spassmacher, bo uwielbiam jej pokrój, kształt kwiatów i kolor. Coś w sobie ma!
Zostawiam kilka jesiennych kadrów:
Miłka
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Miłka, coraz lepsze te fotki robisz Niesamowite oko
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U Ciebie jesień jeszcze ślicznie kolorowa
- Black Rose
- Od: 5 cze 2017, o 15:19
Fantastyczne zdjęcia. Fenomenalne. Nie wiem, ile razy oglądałam
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
- LadyK
- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Fajne te lampiony, dają klimat. Na Twoich fotkach wciąż zaczarowany ogród. Srebrniki judasza u mnie nie chcą wschodzić a może nasionka słabe. Szkoda, że sezon dobiega końca.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"