Moje oczko w głowie cz. 9
- Arkadius121
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje oczko w głowie cz. 9
Witam Cię Tereniu po wakacjach
U Ciebie jak zwykle,pięknie i kolorowo.Ten Twój ogród to kwitnący raj.
Pozdrawiam.
U Ciebie jak zwykle,pięknie i kolorowo.Ten Twój ogród to kwitnący raj.
Pozdrawiam.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tereniu, nareszcie dobre wieści. Cieszę się, że doczekałaś się porządnego podlania działki.
Piękne te niebieskie kwiatki. Co tak ładnie kwitnie?
Podoba mi się również Twój nachyłek. Może da się nasionka z niego zebrać.....
Zdrówka życzę.
Piękne te niebieskie kwiatki. Co tak ładnie kwitnie?
Podoba mi się również Twój nachyłek. Może da się nasionka z niego zebrać.....
Zdrówka życzę.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam serdecznie miłych gości
Cieszę się bo codziennie troszkę podlewa i roślinki nareszcie się napiły do woli ale zrobiło się strasznie zimno , dzisiaj odczuwalna tylko osiem stopni .
Wczoraj cały dzień na działce - sprzątałam , przesadzałam ale już nie podlewałam
Ewuniu jak ja się cieszę że podlewa mi działeczkę
To niebieskie to Psianka - szafirowa burza , jest piękna tylko do przechowania przez zimę . Jak masz gdzie to patyczki do ukorzenienia mogę podesłać jak przekwitnie .
Tereniu działka tak wygląda dzięki temu ze codziennie rano i popołudniami podlewałam - już miałam tego dosyć ale w końcu podlało .
Rośliny nie kwitną tak jak powinny ale dobre i to .
Dziękuję za pozdrowienia i posyłam
Ewuniu u mnie jest podobnie , nawet nie zawiązują nasion a ja czasem nawet nie zdążę im zdjęcia zrobić
U mnie Marcinki już powolutku zaczynają kwitnąć .
O chryzantemach pomyślimy
Witaj Arku
Jak miło ze zajrzałeś dziękuję za miłe słowa .
Dziękuję , pozdrawiam i idę zobaczyć gdzie tym razem odpoczywałeś i co zwiedzałeś
Lucynko naprawdę to są dobre wieści a nawet bardzo dobre - trzy miesiące bez deszczu przy takich upałach to szok i dla mnie i dla roślinek .
To niebieskie to Psianka fioletowa burza .
Pewnie że zbiorę nasionka z tego nachyłka
Bardzo dziękuję i również dla Was życzę dużo zdrówka
Cieszę się bo codziennie troszkę podlewa i roślinki nareszcie się napiły do woli ale zrobiło się strasznie zimno , dzisiaj odczuwalna tylko osiem stopni .
Wczoraj cały dzień na działce - sprzątałam , przesadzałam ale już nie podlewałam
Ewuniu jak ja się cieszę że podlewa mi działeczkę
To niebieskie to Psianka - szafirowa burza , jest piękna tylko do przechowania przez zimę . Jak masz gdzie to patyczki do ukorzenienia mogę podesłać jak przekwitnie .
Tereniu działka tak wygląda dzięki temu ze codziennie rano i popołudniami podlewałam - już miałam tego dosyć ale w końcu podlało .
Rośliny nie kwitną tak jak powinny ale dobre i to .
Dziękuję za pozdrowienia i posyłam
Ewuniu u mnie jest podobnie , nawet nie zawiązują nasion a ja czasem nawet nie zdążę im zdjęcia zrobić
U mnie Marcinki już powolutku zaczynają kwitnąć .
O chryzantemach pomyślimy
Witaj Arku
Jak miło ze zajrzałeś dziękuję za miłe słowa .
Dziękuję , pozdrawiam i idę zobaczyć gdzie tym razem odpoczywałeś i co zwiedzałeś
Lucynko naprawdę to są dobre wieści a nawet bardzo dobre - trzy miesiące bez deszczu przy takich upałach to szok i dla mnie i dla roślinek .
To niebieskie to Psianka fioletowa burza .
Pewnie że zbiorę nasionka z tego nachyłka
Bardzo dziękuję i również dla Was życzę dużo zdrówka
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj kochana Tereniu
Cieszę się ,że w końcu rośliki dostały porządny zastrzyk deszczu ,a Ty sobie odpoczniesz od podlewania teraz zostało Ci tylko podziwianie
Rózyczke tę różową to mam od Ciebie i ślicznie kwitnie .
Ładniutki ten psiankowaty krzaczek o niebieskich kwiatuszkach jak go zimujesz ?
A na ostatnim zdjeciu te kolorowe listki ? śliczne
Zdróweczka i radości z działeczki byś już nie musiała podlewać
Cieszę się ,że w końcu rośliki dostały porządny zastrzyk deszczu ,a Ty sobie odpoczniesz od podlewania teraz zostało Ci tylko podziwianie
Rózyczke tę różową to mam od Ciebie i ślicznie kwitnie .
Ładniutki ten psiankowaty krzaczek o niebieskich kwiatuszkach jak go zimujesz ?
A na ostatnim zdjeciu te kolorowe listki ? śliczne
Zdróweczka i radości z działeczki byś już nie musiała podlewać
Pozdrawiam Alicja
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Tereniu u Ciebie już kwitną jesienne astry moje jeszcze śpią i nie myślą o kwitnieniu masz też dorodne słoneczniki .Oj będa miały co wydziobywać skrzydlaci pomocnicy. Dzisiaj znów lekko podlewa
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tereniu, ciekawe masz roślinki, takie kolorowe maja listki. Dziwaczki, cleome- kiedyś też je miałam, same się siały i wyrastały co roku, ale mnie przeszkadzały te samosiejki, to tak tępiłam, ze aż wyzbyłam się do zera i nie mam ich od kilku lat.
U mnie też teraz pada praktycznie każdego dnia, a ja śmigam z wiadrami z deszczówką, bo pojemniki ciągle się przelewają... A jak potrzebny był deszcz w maju, czerwcu to ani kropli nie było.
U mnie też teraz pada praktycznie każdego dnia, a ja śmigam z wiadrami z deszczówką, bo pojemniki ciągle się przelewają... A jak potrzebny był deszcz w maju, czerwcu to ani kropli nie było.
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Tereniu Zbierzesz mi nasiona z pstrokatego dziwaczka? Miałem kiedyś takiego ale wsiąkł.
- TerDob
Kochani dzisiaj cały dzień leniuchowałam , trochę poczytałam , pospałam bo pogoda była barowa i zimno .
Witaj Alu !!
Może to dziwne ale nie wiedziałam wczoraj co robić tak się przyzwyczaiłam do tego podlewania
Alu pracy mam multum bo cały czas tylko podlewałam i nic więcej nie robiłam bo się nie dało to teraz muszę narobić
Psiankę przechowuję w piwnicy a jak nie ma miejsca to w pokoju , trochę trudno bo jest duża ale szkoda żeby się zniszczyła .
Na ostatnim zdjęciu to rdest - śliczny tylko nie wiem jak będzie zimą czy muszę go okrywać , muszę dopytać ofiarodawczyni
ale na razie nalało sporo to podlewanie odpada a za życzenia bardzo dziękuję
Jadziu tak już zaczynają swój pokaz Michałki , sa to nowo posadzone te stare jeszcze też nie myślą o kwitnieniu . Słoneczniki teraz tak ruszyły po tym pierwszym deszczu i niedługo do nieba sięgną a były takie marniutkie
U mnie też podlewa i dlatego urlop od działki .
Mariolu te kolorowe listki to rdest Dziwaczki przechowuję w piwnicy i wiosną wysadzam a te co się wysieją też pozwalam im rosnąć chyba że bardzo przeszkadzają to wtedy usuwam .
Ja mam takie beczki dwie i mam podłączone węże - odkręcam kran i leci powolutku woda , choć w tym roku nie miałam co spuszczać czasami też wiadrami nosze .
Ja i teraz się cieszę z tego ze roślinki podlane solidnie
Michał zbiorę na pewno tylko się przypomnij potem
Witaj Alu !!
Może to dziwne ale nie wiedziałam wczoraj co robić tak się przyzwyczaiłam do tego podlewania
Alu pracy mam multum bo cały czas tylko podlewałam i nic więcej nie robiłam bo się nie dało to teraz muszę narobić
Psiankę przechowuję w piwnicy a jak nie ma miejsca to w pokoju , trochę trudno bo jest duża ale szkoda żeby się zniszczyła .
Na ostatnim zdjęciu to rdest - śliczny tylko nie wiem jak będzie zimą czy muszę go okrywać , muszę dopytać ofiarodawczyni
ale na razie nalało sporo to podlewanie odpada a za życzenia bardzo dziękuję
Jadziu tak już zaczynają swój pokaz Michałki , sa to nowo posadzone te stare jeszcze też nie myślą o kwitnieniu . Słoneczniki teraz tak ruszyły po tym pierwszym deszczu i niedługo do nieba sięgną a były takie marniutkie
U mnie też podlewa i dlatego urlop od działki .
Mariolu te kolorowe listki to rdest Dziwaczki przechowuję w piwnicy i wiosną wysadzam a te co się wysieją też pozwalam im rosnąć chyba że bardzo przeszkadzają to wtedy usuwam .
Ja mam takie beczki dwie i mam podłączone węże - odkręcam kran i leci powolutku woda , choć w tym roku nie miałam co spuszczać czasami też wiadrami nosze .
Ja i teraz się cieszę z tego ze roślinki podlane solidnie
Michał zbiorę na pewno tylko się przypomnij potem
- alicjad31
Tereniu sliczne te białe kwiatuszki na pierwszym zdjeciu .
Zresztą wszystko u Ciebie piękne
Miłego dnia
Miłego dnia
Pozdrawiam Alicja
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Jak one się nazywają? Mam w donicy i ładnie się prezentują od majaalicjad31 pisze:Tereniu sliczne te białe kwiatuszki na pierwszym zdjeciu .
Miłego dnia
- TerDob
Alu na pierwszym zdjęciu to powojnik bylinowy Mandżurski - powinien bardzo długo kwitnąć ale miał w tym roku za sucho mimo podlewania .
Bardzo Ci dziękuję i tez życzę wszystkiego najlepszego a przede wszystkim zdrówka
Michał to powojnik Mandżurski - masz go ode mnie ??
Bardzo Ci dziękuję i tez życzę wszystkiego najlepszego a przede wszystkim zdrówka
Michał to powojnik Mandżurski - masz go ode mnie ??
- alicjad31
Tereniu czy na ostatnim zdjeciu to fasolnik egipski ?
Chryzantemy
Chryzantemy
Pozdrawiam Alicja
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
U Ciebie to dopiero jesień , Tereniu!
Tyle chryzantem już w pełnym rozkwicie!
I wszystkie takie ładne!
Prawdopodobnie długotrwałe suche lato dało im do myślenia i wymyśliły, że skoro deszcz je moczy, to musi już być jesień, a więc czas na kwiat.
Zdrówka życzę.
Tyle chryzantem już w pełnym rozkwicie!
I wszystkie takie ładne!
Prawdopodobnie długotrwałe suche lato dało im do myślenia i wymyśliły, że skoro deszcz je moczy, to musi już być jesień, a więc czas na kwiat.
Zdrówka życzę.
Pozdrawiam. Lucyna