Canna - Paciorecznik cz.2
- drozd
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Canna - Paciorecznik cz.2
Mareczku. Moje lobelie są już dwa tygodnie pod folią. Ładnie już podrosły.Pewnie po niedzieli będę wysadzał do ogrodu, bo mi potrzebne miejsce pod folią na nowe rośliny. Kanny jeszcze w tym tygodniu przeniosę na przyczepkę i na noce pojadą do garażu.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- NITKA
- 1000p
- Od: 29 sie 2010, o 11:30
Januszu, witam cieplutko>
No niestety póki co - nie..
Wiem, że się tak nie robi, ale odgarnęłam dzisiaj troszkę ziemi z tej doniczki, żeby zobaczyć czy jest w ogóle sens czekać i nasionko było w takim samym stadium jak je tam wrzucałam.., może trochę nie spęczniało, ale nic wiecej. Nie wiem, czy coś z tego będzie.., ogromna szkoda.
Canny zostały mi cztery, ale mają się dobrze, chociaż tak sobie myśle, że może się do Tesco przejadę.

Wiem, że się tak nie robi, ale odgarnęłam dzisiaj troszkę ziemi z tej doniczki, żeby zobaczyć czy jest w ogóle sens czekać i nasionko było w takim samym stadium jak je tam wrzucałam.., może trochę nie spęczniało, ale nic wiecej. Nie wiem, czy coś z tego będzie.., ogromna szkoda.

Canny zostały mi cztery, ale mają się dobrze, chociaż tak sobie myśle, że może się do Tesco przejadę.

pozdrawiam, Anita
- drozd
Anitko. Lobelię sieje się nie przykrywając ziemią(na wierzchu) Wystarczy tylko trochę wcisnąć w ziemię i przykryć folią, by ziemia nie wysychała. Długo schodzi ok 2 tygodni.
Z kannami w TESKO uważaj, bo są bardzo wysuszone- sprawdzaj- przynajmniej tak jest u nas.
Z kannami w TESKO uważaj, bo są bardzo wysuszone- sprawdzaj- przynajmniej tak jest u nas.
- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15
U mnie w Tesco były Canny po 7zł ale Janusz ma rację ciekawie to one nie wyglądały , naprawdę długo wybierałam i tych u których było widać jakieś oznaki życia było niewiele - musisz dobrze patrzeć i macać , macać.... 

- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
7 zł to dużo ja kupiłam w zwykłym ogrodniczym po 3,50 ładne kłącza, czasami te "promocje" w supermarketach zwyczajnie się nie opłacają
Janusz czy przesyłka doszła już z garden.....?, Czy widać już coś na pozostałych Pinkach?
Pozdrawiam. Ewa
- NITKA
- 1000p
W ogrodniczym w mojej okolicy nie ma Cann
, niestety. Moje wysiewane z nasionek chyba raczej w tym roku nie zakwitną, więc chciałam kupić kilka karp. Będę dobrze macać
Januszu, no przecież ja zawsze muszę coś wymyśleć..
, chociaż 'przylądkową' też przysypałam i wykiełkowała bez problemu. Nic, to nie poddaje się. 

Januszu, no przecież ja zawsze muszę coś wymyśleć..

pozdrawiam, Anita
- drozd
Ewuniu. Jeszcze nie przyszła przesyłka. Jutro albo po jutrze -tak powiadamiali. Już mam dość tych pinków jak jeszcze to przyjdzie podobne to wyp..... wszystko na kompost.
Anitko. Nie pisałem Ci o sposobie wysiewu, bo było na torebce. Może wykiełkują ale później.
Anitko. Nie pisałem Ci o sposobie wysiewu, bo było na torebce. Może wykiełkują ale później.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janusz! Tylko się nie denerwuj!!!
Wszystkie "pinki" do kartona i do Poznania 
Canny w Auchanie były po 5,50 i kłącza były świeże z wychodzącymi kiełkami. Ale tylko 2 rodzaje - właśnie "Lucifer" i coś żółtego w ciapki, ale nie wzięłam. W Tesco nie bywam, bo mi nie po drodze.

Canny w Auchanie były po 5,50 i kłącza były świeże z wychodzącymi kiełkami. Ale tylko 2 rodzaje - właśnie "Lucifer" i coś żółtego w ciapki, ale nie wzięłam. W Tesco nie bywam, bo mi nie po drodze.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- drozd
Miłko na Targi Poznańskie to trochę za wcześnie 

Janusz
Jak u mnie nie wyjdzie pink Sunburst też dam sobie spokój. Zakończę swoje kany na tych co mam . mam białą ,żółtą ,pomarańczową, łososiową ,czerwoną,koralową i inne w cętki i w kropki. Mnie wystarczy te co mam. Już mnie powoli wykańczają
przed południem balkon, na wieczór do domu
nie mam ich gdzie trzymać,a trochę się uzbierało( 6 skrzynek 60 cm + 10 doniczek)- jak na blokowe warunki to zdecydowanie za dużo .Mąż spogląda na mnie jak na "przeciętną inaczej "
Człowiek jak połknie bakcyla to głupieje
wczoraj jeszcze zamówiłam liliowce
- a wciąż czekam na sporą ilość żurawek i host
.
nawet nie wiem czy do komunii córci zdążę to wszystko wysadzić w ogrodzie
Od dziś szlaban na roślinki
Jak u mnie nie wyjdzie pink Sunburst też dam sobie spokój. Zakończę swoje kany na tych co mam . mam białą ,żółtą ,pomarańczową, łososiową ,czerwoną,koralową i inne w cętki i w kropki. Mnie wystarczy te co mam. Już mnie powoli wykańczają

Człowiek jak połknie bakcyla to głupieje

nawet nie wiem czy do komunii córci zdążę to wszystko wysadzić w ogrodzie

Od dziś szlaban na roślinki
Pozdrawiam. Ewa
- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15
Obiecanki-cacanki , ja dziś kupiłam Cleopatrę i Alaskę 

- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
- NITKA
- 1000p
Januszu, no oczywiście nie przeczytałam, co na etykiecie było napisane..
Przestawiłam w b.ciepłe miejsce i czekam cierpliwie.

Przestawiłam w b.ciepłe miejsce i czekam cierpliwie.

pozdrawiam, Anita
-
- 500p
- Od: 10 mar 2011, o 16:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje canny są już całe dnie i noce na dworze (w doniczkach), co prawda nie mam odmianowych ale same bezimienne. Urosły im po dwa liścia, a jak będą przymrozki to zabiorę je do domu.
- drozd
Ewuniu. Bina dobrze powiedziała' Obiecanki -cacanki" a szlaban, a szlaban wciąż otworzony. Ja też w tym roku rekord pobiję. Trzymałem się w granicach setki a teraz będzie ze 150 i jeszcze 6 w drodze Ponad to 8 liliowców za170 zł Ufff...
Anitko Bądź dobrej myśli, może się przebiją a jak nie lubliniacy pomogą.
Misiaczku. Noce są jeszcze zdradliwe. Nad ranem mogą wystąpić niespodziewane przymrozki.
Anitko Bądź dobrej myśli, może się przebiją a jak nie lubliniacy pomogą.
Misiaczku. Noce są jeszcze zdradliwe. Nad ranem mogą wystąpić niespodziewane przymrozki.