Doniczkowce u Szarotki cz. 2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Doniczkowce u Szarotki cz. 2

Post »

Kasiu ja to chyba za stara na zmianę przyzwyczajeń. Ale dobrych rad chętnie posłucham. :;230 Wiem Kasiu, że Ty nie możesz, dlatego ja się cieszę, że taką możliwość mam. ;:196
Agnieszko kiedy wieczorem rozmawiałam z moim M przez telefon to nawet słówkiem nie pisnęłam o tym malowaniu, bo dopiero by mi się dostało, a tak, kiedy przyjedzie na Święta to postawię go przed faktem dokonanym i wtedy to sobie może gadać.
Teresko to się ciesz, że masz się kim wyręczyć, bo kto wie czy się później nie "zbiesi". :;230 Moi faceci to jeśli mają wybór to wolą za mnie zwierzęta oporządzić, a ja wtedy na spokojnie w domu, ale tak jak pisałam wcześniej, mam ich tylko w weekendy. :D
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kiedy po kilku latach małżeństwa wprowadziliśmy się wreszcie do swojego mieszkania, to eM powiedział: teraz zobaczymy, co potrafisz :D
Wzięłam to sobie za bardzo do serca i oprócz tego, że prałam, sprzątałam, gotowałam, to malowałam, naprawiałam żelazka, wieszałam półki...jaka ja głupia byłam ;:223
Dorotko hipeastrum przecudne i całe szczęście, że nie białe, bo te możesz wszędzie kupić, a taki róż, to ze świecą szukać ;:333
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22

Post »

A nie lepiej było usiąść i powiedzieć..no kochanie teraz proszę zrób to i to, bo tylko ty zrobisz to tak że będę zadowolona...i poczekać spokojnie..z książka albo przy laptopie.. :;230
Awatar użytkownika
Agaciu
500p
500p
Od: 24 paź 2012, o 17:20

Post »

labka1 pisze:A nie lepiej było usiąść i powiedzieć..no kochanie teraz proszę zrób to i to, bo tylko ty zrobisz to tak że będę zadowolona...i poczekać spokojnie..z książka albo przy laptopie.. :;230
u mnie to nie przejdzie - za bardzo lubię remonty i te sprawy - prędzej on usiądzie z laptopem a ja w czapeczce z gazety i wałkiem w jednej ręce a wiadrem z puszką w drugiej będę latać (naokoło mojego kochanego eMa) :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam - Agnieszka
Moje "chwaściory" doniczkowe :)
Z innej beczki Pogaduchy u Magduchy
szarotka66
1000p
1000p

Post »

Witam miłych gości w ten pracowity dzień. :;230 Melduję posłusznie, że pokoik odmalowany, lekko ogarnięty, a jutro reszta sprzątania. Jestem z siebie dumna. Trochę mi to zeszło, ale dlatego, że w tzw międzyczasie musiałam jak zwykle oporządzić zwierzynę. :D Za to obiadu dziś nie robiłam , bo mięsko zostało od wczoraj, a ziemniaki to już teściowa ugotowała. Zresztą i tak nie zdążyłam zjeść. Ale kolację to już o czasie pochłonęłam (dosłownie) aż mnie żołądek rozbolał. ;:223
Nadwyżki z domu i ogrodu
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bravo..gratuluję rozsądku... ;:14
Ale dobrze ,że chociaż jedno skończyłaś i wcale się dziwię,że jesteś z siebie zadowolona..dla mnie jestes bohaterka ;:63
szarotka66
1000p
1000p

Post »

Dziś przy okazji przerzedzania roślin w akwarium - kilka fotek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nadwyżki z domu i ogrodu
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Dorotko fajne akwarium ;:138 szkoda, że ja na takie rzeczy nie mogę sobie pozwolić ;:145 mało miejsca ;:145
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Dorotko wiedziałam, że hodujesz zwierzątka, ale nie wiedziałam, że także rybki :D Ach pieknie wygląda takie akwarium. Mam wrażenie, że lepiej pooglądać takie rybki jak seriale w tv - akcja szybciej się toczy i dla oczu zdrowsze ;:215
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Nolinko, żebyś wiedziała że ciekawsze. Sama mam dwa akwaria i świetnie się przy nichrelaksuję :tan
Dorotko, fajne masz akwa ;:138
Awatar użytkownika
Agaciu
500p
500p
Od: 24 paź 2012, o 17:20

Post »

Akwa śliczne i do tego zarybione fajnie :) a roślinki żywiutkie - u mnie glonojad lubi wyżerać mimo iż ma wszystkiego pod dostatkiem - takie jego hobby jak widać :) a z akwarystycznej roślinności to nurzaniec mi się najgorzej trzyma a u ciebie po prostu rewelacja - też bym chciała mieć tak go dużo ;:202
Pozdrawiam - Agnieszka
Moje "chwaściory" doniczkowe :)
Z innej beczki Pogaduchy u Magduchy
szarotka66
1000p
1000p

Post »

To akwarium to rzeczywiście lepsze niż relanium. :D Jak na taką ilość ryb to jest trochę za małe, ale chłopaki już kombinują aby jak najszybciej kupić większe. Z roślin wodnych to właśnie nurzańca musieliśmy przerzedzić, bo pierwotnie posadzony w rogu akwarium w ciągu pół roku rozrósł się na 50 cm i zasłaniał połowę frontu.
Zwierząt ci u mnie dostatek, można powiedzieć. Na dodatek mój (a jakże) starszy syn zlitował się nad tym oto osobnikiem (tu dobiera się do wiaderka z karmą):
Obrazek
No i jeszcze mam coś takiego: :;230
Obrazek
Nadwyżki z domu i ogrodu
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To ostatnie to jakaś indyczka? No super..będzie smaczliwa... :tan
Ja lubię akwaria ale oglądać u kogoś..a rybki wole łapać na wędkę... :;230 na łonie przyrody...ale mi myśli wylatują, a tu zima trzyma...i raczej do końca daleko? ;:173

Dorotko..u Ciebie to faktycznie fauna i flora przeróżna...można robić kącik instruktażowy dla małolatów..tych z miasta oczywiscie, co to krowy nie widzieli.. :tan
Za to dorastając w takim otoczeniu dzieci lepiej się rozwijają a ludzie stają się lepsi... ;:196
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

labka1 pisze:Dorotko..u Ciebie to faktycznie fauna i flora przeróżna...można robić kącik instruktażowy dla małolatów..tych z miasta oczywiscie, co to krowy nie widzieli.. :tan
Za to dorastając w takim otoczeniu dzieci lepiej się rozwijają a ludzie stają się lepsi... ;:196
Kasiu, masz rację, lepsi się staja bo mają mniej czasu na głupoty, przyjdzie taki malolat do domu w bloku to hop przed kompa albo telewizor, a przy takiej urozmaiconej faunie i florze (jeśli jeszcze ktoś jest w domu) to zada mu zaraz obowiazki to przynieś to wynieś , temu daj jeść , temu wynieś pić... a jeszcze lekcje i wieczorem pada na twarz... zamiast na disco szaleć... :;230 :;230

a swoja drogą Kasiu nocny marek jesteś ;:7
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Dorotko czyżby indyczka na Święta? ;:224 Kociak wygląda jakby zaraz miał wpaśc do tego wiaderka. ;:306
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”