Pomidory pod folią cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidorowy szał podfoliowy cz.2
Ja mam Pikusia pod daszkiem i pierwsze owoce miałam w połowie lipca, gdy pozostałe odmiany na początku sierpnia. Tylko Malachitowa Szkatułka załapała się jeszcze na końcówkę lipca.
Moje nowe imię Szansa 
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."

"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To obstawiam,że wczesnością dorównuje rudemu,u mnie malachitowa szkatułka zaczęła dojrzewać z dziesięć dni po rudym.Dzięki za odpowiedż,pikuś w przyszłym roku ma u mnie pewną miejscówkę. 

Też miałam Pikusia w tym roku i zostaje na następny, bo dobrze wiązał, smaczny, brak piętki, u mnie wcześniejszy od rudego.
Miałam tylko dwa krzaki, owoce jednakowe na obu, drobniejsze na górnych gronach, delikatne w smaku, łatwo odchodząca skórka, nie reagował na upały.
Miałam tylko dwa krzaki, owoce jednakowe na obu, drobniejsze na górnych gronach, delikatne w smaku, łatwo odchodząca skórka, nie reagował na upały.
Pozdrawiam
Dziękuje za propozycje.Faworyt pisze:Samsu:
Aga z malinowych byłby Faworyt i Oslinye ushi którego miałem w tym roku pierwszy raz i jest smaczny.
Nasiona Faworyta mam od dawna, tylko co roku miejsca dla niego brakuje. Muszę go wreszcie wysiać. A na uszy może uda się zapolować na AWN.
Aga
-
- 1000p
- Od: 26 sty 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Skąd wytrzasnęliście tego Pikusia? Wujek g.... nie zna 

- besia
- Od: 28 maja 2014, o 18:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja Pikusia nie mam .
Tak fajnie piszecie o tym pomidorku , na akcję powinien być wysłany , skoro pod tą nazwą funkcjonował w zeszłym roku . Jeśli nie będzie go na akcji , przyjdzie go szukać na własną rękę.
Tak fajnie piszecie o tym pomidorku , na akcję powinien być wysłany , skoro pod tą nazwą funkcjonował w zeszłym roku . Jeśli nie będzie go na akcji , przyjdzie go szukać na własną rękę.

Pozdrawiam, Beata.
Beatka, a Tobie tylko Pikusia do kolekcji brakuje?
A co powiesz na Faqworyta z Pikusiem, czy Faworyta już testowałaś?

A co powiesz na Faqworyta z Pikusiem, czy Faworyta już testowałaś?
- besia
Faworyta już testowałam , ale Pikusia jeszcze nie .
Od tego czytania o odmianach pomidorów taki mętlik mi się w głowie zrobił , że sama już nie wiem co bym jeszcze potestowała .
Od tego czytania o odmianach pomidorów taki mętlik mi się w głowie zrobił , że sama już nie wiem co bym jeszcze potestowała .

Pozdrawiam, Beata.
I co powiesz o tym faworycie, smakował Ci ? Wszyscy tak go zachwalają, jest się czym zachwycać?
- besia
Elu
Faworyt mi smakował , ale w nawale smaków innych pomidorów nie powalił mnie . Jak na mój klimat , jest ciut za późny , owoce u mnie nie były szczególnie duże , a ja lubię duże pomidory .
Pierwszy owoc smakował mi najbardziej , z innymi było odwrotnie .
Zostaje u mnie na przyszły sezon , muszę go lepiej przetestować
-- 7 wrz 2015, o 12:07 --
I jeszcze zapomniałam dopisać , że będę go testowała razem z Pikusiem
Podobno Pikuś jest dość wczesny , więc rywalizacja może być bardzo emocjonująca .
Żeby się lepiej chowały , posadzę przy nich aksamitki
Faworyt mi smakował , ale w nawale smaków innych pomidorów nie powalił mnie . Jak na mój klimat , jest ciut za późny , owoce u mnie nie były szczególnie duże , a ja lubię duże pomidory .

Zostaje u mnie na przyszły sezon , muszę go lepiej przetestować

-- 7 wrz 2015, o 12:07 --
I jeszcze zapomniałam dopisać , że będę go testowała razem z Pikusiem

Podobno Pikuś jest dość wczesny , więc rywalizacja może być bardzo emocjonująca .

Żeby się lepiej chowały , posadzę przy nich aksamitki

Pozdrawiam, Beata.
Besia z dużych pomidorów polecę Ci "Bawole Serce Kasencji". Już wiem skąd ta nazwa.
Pięknie wyglądają owoce na krzaku. Poza tym smak bardzo dobry, jak dla mnie idealna konsystencja pomidora. Mięsisto-soczysta. Słabo wiązał, ale w tym roku wszystko o dużych gabarytach słabo mi wiązało. U mnie jest pewniakiem na przyszły rok.
Pikuś przy Bawolim jest wielkościowo średniakiem.
Kolejna część wątku jest tu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=42&t=89878

Pięknie wyglądają owoce na krzaku. Poza tym smak bardzo dobry, jak dla mnie idealna konsystencja pomidora. Mięsisto-soczysta. Słabo wiązał, ale w tym roku wszystko o dużych gabarytach słabo mi wiązało. U mnie jest pewniakiem na przyszły rok.
Pikuś przy Bawolim jest wielkościowo średniakiem.
Kolejna część wątku jest tu

Aga