kaLo, miej litość dla amatora , please wszyscy straszą ZZ, a ja niestety doświadczenia w uprawie nie mam. Pytam, czy mam się martwić,bo właśnie nie chcę , aby na krzaku został tylko jeden zdrowy liść... Pomidory mam na balkonie w donicach, skrzynkach i pojemnikach i nie chciałabym, aby mi całą uprawę szlag trafił. Chyba lepiej zareagować wcześniej niż za póżno....kaLo pisze:almera hurrraaaa !!! Sukces, ale pinformuj nas jak zostanie jeden zdrowy na krzaku, wtedy będziemy sia zastanawiać .
xnicram Możesz im pomóc dając jeść . Makrofoska U nadaje się może do paproci ale nie do pomidorów
(przeczytaj jaki ma skład). Poza tym same suplementy. Jakby Pudzian jadł tylko jarmuż i witaminy to by tak nie wygladał i nie miał tyle siły.
Pomidory-choroby i szkodniki cz.17
-
- 50p
- Od: 25 kwie 2018, o 21:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidory-choroby i szkodniki cz.17
viewtopic.php?uid=71467&f=36&t=106199&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie ma dla mnie róznicy czy początkujący czy stary forumowicz. Zasady dla wszystkich są jednakowe. Przede wszystkim należy odrobinę poczytać wątki bo na niemal wszystkie zadawane dotąd pytania padły już odpowiedzi i to w ciągu ostatnich 2 tygodni.
Jeżeli tak się niepokoisz, to czemu po zadaniu pytania 29 cze 2018 o 21:49 szukasz odpowiedzi dopiero dzisiaj rano ? Hę?
Jeżeli tak się niepokoisz, to czemu po zadaniu pytania 29 cze 2018 o 21:49 szukasz odpowiedzi dopiero dzisiaj rano ? Hę?
Witam, mam pytanie nie znalazłam na forum co to może być, ale od wczoraj po pojawieniu się pierwszych owocków na pomidorkach koktajlowych - zaczęły występować takie dziwne białe kropki na liściach. Przeszperałam internet , ale akurat podobieństw na innych zdjęciach nigdzie nie widzę. Widać je dopiero jak jest słoneczko. Czy to jakieś niedobory? Gotuję właśnie wywar z czosnku czy to wystarczy, by to się nie rozprzestrzeniło? O ile to jakaś choroba?
-
- 200p
- Od: 11 lip 2014, o 12:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Może to po mocnym deszczu uszkodzenia mechaniczne.
Mam tę moc - Sylwek
One rosną w domu na parapecie:)
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anetko, przykro mi ale z tak zrobionego zdjęcia nic nie da się wywnioskować.
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Postaram się dostarczyć jutro zdjęcia z aparatu wyraźniejsze. Pod słońce niestety trudno się robi fotki. Być może to moja nadwrażliwość, ale wolę upewnić się, że nic im nie jest. I tak dzięki za odpowiedzi:)
edit
edit
Ostatnio zmieniony 2 lip 2018, o 19:45 przez jokaer, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: połączenie postów
Powód: połączenie postów
Przepraszam ze tak późno odpisuje. Na niektórych owocach sa zmiany. Następne krzaki zostały zarażone pomimo oprysku miedzianem i IF. Nie wiem co dalej robić wyrwałem już polowe pomidorów.whitedame pisze:fabo21 a na owocach są jakieś zmiany?
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Powinieneś wstawić fotki tych opomidorów. Przekroje przez zmiany chorobowe też by się przydały.
Kolejna część wątku jest tu viewtopic.php?f=42&t=106551&start=0
Kolejna część wątku jest tu viewtopic.php?f=42&t=106551&start=0