Kawon (arbuz) - część 11
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 12 kwie 2020, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kawon (arbuz) - część 11
To co na wadze to Giant mam też większe ale klodike czekam jeszcze rośnie . Dużo zawiązków takich jak piłka do pingponga , mam nadzieję że wreszcie zrobi się ciepło w nocy bo szl....
mnie trafia jak powoli rosną w tym roku
mnie trafia jak powoli rosną w tym roku
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- Krzysztof_18
- 200p
- Od: 29 mar 2020, o 11:48
U mnie właśnie tak gęsto nie jest ale jakieś tam zawiązki są ;) Wczoraj poszedł kristalon w korzeń i zobaczymy może coś lepiej ruszy ;)
Wszystko jest trucizną decyduje tylko dawka.
-
- Od: 12 lis 2019, o 10:27
Zerwałem dziś arbuza bo wydawał głuchy dźwięk przy pukaniu i zawiązał się na początku czerwca. Niestety nie był dojrzały W środku zaczynał dopiero się różowieć.
Pozdrawiam Paweł
-
- Od: 22 lip 2015, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
wokan pisze: W tym roku wszystko może być przesunięte z uwagi na niskie temperatury.
- Krzysztof_18
- 200p
- Od: 29 mar 2020, o 11:48
Wszystko jest trucizną decyduje tylko dawka.
-
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
Złoto Wolicy naturalnie ma żółtawe liście, ale to na końcu jest spowodowane jakąś chorobą lub niedoborem. Jeśli żółkną dolne liście rośliny, to może być to niedobór azotu.
U mnie pojawiła się fuzarioza, dziś wyrwałem jeden krzak. Odmiana Ledi. No cóż powiedzieć, za rok na pewno ograniczam uprawę, jeśli nie znajdę nowego miejsca. Ograniczę się też co do odmian i raczej nie będę już tego tak pilnował. Miałem nawet myśl, że posieję po prostu mix. Jak na razie, to jestem zadowolony najbardziej z odmiany Złoto Wolicy, dobrze, że mam jej więcej w tym roku. Za rok postaram się, aby wszystkie krzaki były szczepione, wtedy mógłbym mieć tyle co w tym roku Bardzo widoczne jest to, gdzie arbuzy rosną 3 rok pod rząd, a gdzie drugi rok. Różnica jest kolosalna na korzyść tych, co miejsce pod nie jest dwuletnie. Później postaram się wrzucić zdjęcia.
U mnie pojawiła się fuzarioza, dziś wyrwałem jeden krzak. Odmiana Ledi. No cóż powiedzieć, za rok na pewno ograniczam uprawę, jeśli nie znajdę nowego miejsca. Ograniczę się też co do odmian i raczej nie będę już tego tak pilnował. Miałem nawet myśl, że posieję po prostu mix. Jak na razie, to jestem zadowolony najbardziej z odmiany Złoto Wolicy, dobrze, że mam jej więcej w tym roku. Za rok postaram się, aby wszystkie krzaki były szczepione, wtedy mógłbym mieć tyle co w tym roku Bardzo widoczne jest to, gdzie arbuzy rosną 3 rok pod rząd, a gdzie drugi rok. Różnica jest kolosalna na korzyść tych, co miejsce pod nie jest dwuletnie. Później postaram się wrzucić zdjęcia.
-
-
- Od: 22 lip 2015, o 21:39
Moje Ledi. Szkoda Masz więcej tej odmiany? Bo owoce ma bardzo duże i fajne.--julian-- pisze:U mnie pojawiła się fuzarioza, dziś wyrwałem jeden krzak. Odmiana Ledi.
A jak "ciemna" AliBaba? Owocuje? Bo u mnie coś nie za bardzo jeszcze chce, a jak jest owoc to na razie nie przypomina tego co było rok temu.
Jak na razie u mnie niezawodne jest Asahi - sporo owoców się zawiązało. Reszta wolniej się rozpędza. Ale pędy wyłażą już poza agro.
Asahi:
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
-
wokan powinienem mieć, bo sadziłem co najmniej 2 sztuki z odmiany. Jutro sprawdzę jak wygląda ta ciemna AliBaba, ale z tego co mi się przypomina, to rośnie ona właśnie w tym miejscu, gdzie wszystkie sadzonki słabo rosną. Za rok to miejsce muszę przeznaczyć pod inne warzywa, a jesienią wysieję gorczycę, żeby ziemię trochę odkazić.