Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2013, o 19:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie?
Iza, zamierzałam utopić ten jaskrawy róż w białej lobelii, ale ta niestety nie dopisała ze wschodami i dochowałam się jednej sztuki. Posadziłam ją ze smagliczką i czekam na efekt. Ale pomysł z euphorbią też dobry, zapisuję w kajecie na przyszły rok.
Nieśmiało, skromnie, balkonowo... Zapraszam!
Pozdrawiam Alicja
Pozdrawiam Alicja
-
Nawet bardzo...
Czy u Was osteospermum kwitnie normalnie? Ja coś nie mam szczęścia do tych kwiatów i szybko gubią pączki, powtarzają co prawda kwitnienie późnym latem, ale do tego czasu mam dziurawe kompozycje..
Czy u Was osteospermum kwitnie normalnie? Ja coś nie mam szczęścia do tych kwiatów i szybko gubią pączki, powtarzają co prawda kwitnienie późnym latem, ale do tego czasu mam dziurawe kompozycje..
- Agnieszka Gie
- 100p
- Od: 15 maja 2008, o 16:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alicjo, zestaw bardzo udany. Gratuluję.
Powiedz proszę czy Twoja kompozycja ma dużo słońca w ciągu dnia? Czy ją nawozisz? Jeżeli tak to czym?
Mi nie udała się ani szałwia, ani million bells. Nawożę regularnie Plantonem i już nie wiem co jeszcze mogłabym zrobić. Może zmienię im miejsce.
Powiedz proszę czy Twoja kompozycja ma dużo słońca w ciągu dnia? Czy ją nawozisz? Jeżeli tak to czym?
Mi nie udała się ani szałwia, ani million bells. Nawożę regularnie Plantonem i już nie wiem co jeszcze mogłabym zrobić. Może zmienię im miejsce.
Kasiu u mnie osteo też ma przerwy, niestety.
Agnieszko balkon mam od południa więc słońca mają sporo, aczkolwiek stoją pod ścianą, która najszybciej daje cień. Nawożę raz w tygodniu nawozem Agrecol bodajże.
Agnieszko balkon mam od południa więc słońca mają sporo, aczkolwiek stoją pod ścianą, która najszybciej daje cień. Nawożę raz w tygodniu nawozem Agrecol bodajże.
Nieśmiało, skromnie, balkonowo... Zapraszam!
Pozdrawiam Alicja
Pozdrawiam Alicja
Moja werbena wreszcie odkryła swoje powołanie i zaczęła zwisać. Miło z jej strony, bo groziła nam odcięciem światła w kuchni.
Tymofilia w tym roku mizerna - czuje się, że ma za mało słońca. O lobelii najlepiej zapomnieć. Duet kobea&czubatka ma się natomiast dobrze. Kobeę przystrzygam, żeby nie zarosła okna, ale niedługo wstawię jej linki, żeby mogła wspiąć się w górę.
Tymofilia w tym roku mizerna - czuje się, że ma za mało słońca. O lobelii najlepiej zapomnieć. Duet kobea&czubatka ma się natomiast dobrze. Kobeę przystrzygam, żeby nie zarosła okna, ale niedługo wstawię jej linki, żeby mogła wspiąć się w górę.
-
- 100p
- Od: 25 cze 2012, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasia, u mnie osteo padło... było w donicy z petuniami i jak się dowiedziałam później, najprawdopodobniej je przelałam..
Pozdrawiam, Anna
-
- 100p
Nowe zakupy - dalie
i jeszcze raz pozostałe, już ładnie się krzewią:)
i mój ostatni zakup - lawenda, czekam na pierwsze kwiaty:)
i żaba:)
i jeszcze raz pozostałe, już ładnie się krzewią:)
i mój ostatni zakup - lawenda, czekam na pierwsze kwiaty:)
i żaba:)
Pozdrawiam, Anna
-
Aniu, dalie śliczne, gdzie takie dostałaś? U mnie na bazarku lichutko już bardzo, a kwiaciarnie liczą sobie sporo za kwiaty w doniczkach.
A propos osteospermum jeszcze, to co roku obiecuję sobie, że nie kupię, bo przecież nie jestem z niego do końca zadowolona, ale jak widzę te przeurocze "stokrotki" to nie mogę się powstrzymać. Tym bardziej, że mają świetne kolory.
A propos osteospermum jeszcze, to co roku obiecuję sobie, że nie kupię, bo przecież nie jestem z niego do końca zadowolona, ale jak widzę te przeurocze "stokrotki" to nie mogę się powstrzymać. Tym bardziej, że mają świetne kolory.
Po tegorocznych doświadczeniach wpadłam w uzależnienie od czubatki. Jak to się stało, że wcześniej o niej nie wiedziałam?
Okazało się też , że werbena wymaga lepszych nawozów i większych pojemników, niż te, które oferowałam jej w zeszłym roku. Znacznie lepiej kwitnie.
Okazało się też , że werbena wymaga lepszych nawozów i większych pojemników, niż te, które oferowałam jej w zeszłym roku. Znacznie lepiej kwitnie.
-
- 100p
- Od: 16 mar 2009, o 13:12
- Kontakt:
Piękne te czubatki - kupiłaś sadzonki, czy z nasionek?
Ania
-
- 100p
Kasiu, dalie kupiłam na ryneczku, i na pewno nie od handlarza:) Zapłaciłam śmieszne pieniądze 3 zł za te drobne i 4 zł za te olbrzymie.
Pozdrawiam, Anna