Moje ukwiecone parapety cz. II
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje ukwiecone parapety cz. II
Mireczko niestety niewiele, a właściwie to prawie nic. U mnie szczyt kwitnienia przypadł w tym roku zimą co mnie nawet ucieszyło ze względu na szarzyzne na dworze.
Mam co prawda kilka zdjęć w aparacie ale brak czasu na wygranie zdjęć.
Obecnie kwitnie u mnie kilka z tych co już pokazywałam no i zaczyna kwitnąć bc. Yellow Bird.
A tak w ogóle to naszło mnie na zakupy roślin do ogrodu, nawet trzy storczyki kupiłam. Czekam na poprawę pogody bo mam jakieś 20 roślin do posadzenia a kolejne 20 przyjdzie w tym tygodniu.
Mam co prawda kilka zdjęć w aparacie ale brak czasu na wygranie zdjęć.
Obecnie kwitnie u mnie kilka z tych co już pokazywałam no i zaczyna kwitnąć bc. Yellow Bird.
A tak w ogóle to naszło mnie na zakupy roślin do ogrodu, nawet trzy storczyki kupiłam. Czekam na poprawę pogody bo mam jakieś 20 roślin do posadzenia a kolejne 20 przyjdzie w tym tygodniu.
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu pochwal się w moim ogrodowym co kupiłaś. Jeżeli mi się rozrosną jeżowki to mogę podesłać i czosnek ozdobny jutro napiszę nazwę
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
Kasiu, Twój wątek jest tak bogaty w kwitnienia, że poczekamy cierpliwie na kolejny "rzut".
Póki co jest się czym zachwycać
A prace w ogrodzi, to pomimo trudu wielka przyjemność. Ja kocham grzebać łapkami w ziemi, ale mam niestety tylko skrzynki na balkonie do zagospodarowania...
Póki co jest się czym zachwycać
A prace w ogrodzi, to pomimo trudu wielka przyjemność. Ja kocham grzebać łapkami w ziemi, ale mam niestety tylko skrzynki na balkonie do zagospodarowania...
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
-
Kasiu jak zawsze warto poczekać na kwitnienia u Ciebie, pierwsze to jakaś neofinetia ?
Gdzie trzymasz (na jakim oknie) ile razy przelewasz i jak nawozisz , że zakwitł Ci Leptotes (chyba ,że źle rozpoznałam ?)
Mój faworyt d. trantuanii (zamówiłam ale nie było )
Na 3 zdjęciu - promenea ?
Gdzie trzymasz (na jakim oknie) ile razy przelewasz i jak nawozisz , że zakwitł Ci Leptotes (chyba ,że źle rozpoznałam ?)
Mój faworyt d. trantuanii (zamówiłam ale nie było )
Na 3 zdjęciu - promenea ?
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
-
Rany, znów zapuscilam wątek. Mireczko to pierwsze to neofinetia falcata x rhynchostylis coelestis.
Tak to leptotes nic specjalnego z nim nie robiłam podlewany raz w tygodniu nieźle przesuszany w związku z tym między podlewaniami, ponieważ rośnie na podkladce.
Nawożony jak mi się przypomni. Zimę spędził na strychu południowe okno i chłód, może to spowodowało kwitnienia u niego nie wiem.
Na trzecim zdjęciu promenea.
Mam kilka zdjęć do wstawienia ale musiałabym odpalić kompa a teraz nie mam czasu więc zdjęcia będą w innym terminie.
Może razem z kwitnacymi neofinetiami które po 2 tygodniowym pobycie w szklarni rozszalaly się z pączkami i jest ich sporo. Jeśli nic się nie wydarzy w pogodzie to będzie niezły las roznokolorowych kwiatów. Już się nie mogę doczekać bo to moje ulubione storczyki.
Tak to leptotes nic specjalnego z nim nie robiłam podlewany raz w tygodniu nieźle przesuszany w związku z tym między podlewaniami, ponieważ rośnie na podkladce.
Nawożony jak mi się przypomni. Zimę spędził na strychu południowe okno i chłód, może to spowodowało kwitnienia u niego nie wiem.
Na trzecim zdjęciu promenea.
Mam kilka zdjęć do wstawienia ale musiałabym odpalić kompa a teraz nie mam czasu więc zdjęcia będą w innym terminie.
Może razem z kwitnacymi neofinetiami które po 2 tygodniowym pobycie w szklarni rozszalaly się z pączkami i jest ich sporo. Jeśli nic się nie wydarzy w pogodzie to będzie niezły las roznokolorowych kwiatów. Już się nie mogę doczekać bo to moje ulubione storczyki.
-
Ja tez z niecierpliwością czekam na zapowiedziane kwitnienia,z pewnością będzie co oglądać.
Odnośnie Leptotesa , to latem tez przelewałaś raz na tydzień , bo ja swojego przelewam codziennie bez względu na porę roku i to chyba błąd w uprawie, teraz ma dużo słoneczka a zima wisi przy szybie więc w miarę chłodno.
Odnośnie Leptotesa , to latem tez przelewałaś raz na tydzień , bo ja swojego przelewam codziennie bez względu na porę roku i to chyba błąd w uprawie, teraz ma dużo słoneczka a zima wisi przy szybie więc w miarę chłodno.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
-
Mirko, tak latem też raz na tydzień. On ma taką poduche ze spagnum wokół korzonkow więc ta wilgoć utrzymuje się trochę. W upały to może między podlewaniami dostał trochę wody ze spryskiwacza i to wszystko.
Kasiu, ja tam kocham najbardziej twoje Dendrobia. A D. trantuani wyjątkowo
'Kurczaki' D. harveyanum bardzo obficie Ci kwitną. U mnie w domu nawet osoby obojętne uległy urokowi tych rozczapierzonych fryzurek
'Kurczaki' D. harveyanum bardzo obficie Ci kwitną. U mnie w domu nawet osoby obojętne uległy urokowi tych rozczapierzonych fryzurek
Pozdrawiam, Joanna
Kasiu, urocze Neofinetie ! Na tym pierwszym zdjęciu ustawiłaś je w kolorach tęczy
Piękne, delikatne, ulotne....
Piękne, delikatne, ulotne....
Pozdrawiam, Joanna
- zabkamarta
- Od: 1 maja 2017, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lubie jak jest dużo kwiatów na storczyku a tu taka ładna "chmurka" kwiatowa. Muszę poczytać o ich uprawie czy jest trudna