Rodzinny ogródeczek :)
- Jatra
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Rodzinny ogródeczek :)
e-genia
Margo2 oczywiście ,że powiększam kosztem trawnika , blisko domu już się nie da , ale sporo miejsca mam za ogrodzeniem 5 arów , więc jeśli tylko sił i zdrowia starczy to wiosną ruszam w teren .
becia123 nie brakuje zajęć , w domu śmieją się ze mnie ,że dobrze że dzień jest krótki i o 16 jestem w domu ,i dziecko chore w domu ,bo inaczej wracałabym po 22 .
ewaidc1198Ewuniu bardzo jest mi miło się cieszę ,ze sprawiłam ci tyle radości .Ludzie boja sie ścinania czubków ale to sprzyja ładnemu krzewieniu i na jesieni nie mamy jednego patyczka z trzema kwiatkami tylko piękny krzak z obfitym kwitnieniem .
Jeszcze kwitna
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Witaj Jatra
W Twoim ogrodzie dłuuuugo sobie pobuszowałam. jest śliczny,BAJKOWY.
Też lubię w ogrodzie kamień i drewno.
A jeśli chodzi o chryzantemy - to są piękności, a ja jestem chora
- ewaidc1198
- 200p
- Od: 21 cze 2006, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Teresko! dawno juz Cię miałam zapytać co to za stokrotkowa, czerwona piękność ze złotym oczkiem przewija sie na Twoich fotografiach? Ja też chcę taka proszę!
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
No po prostu pięknie, co tu dużo mówić....... o tej porze roku prawie nie spotyka się tak niesamowicie barwnych i radosnych ogrodów Jestem oczarowana i zachwycona
- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Nie no muszę posadzić sobie na drugi rok chryzantemy, bo pusto już u mnie
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tereniu, cudne te Twoje pejzaże z chryzantem... Kiedys pod cmentarzem leżała taka hołda chryzantem... no ale nie pasowało zbierać, chociaż wszystkie były już na smietnik wywalone.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
O rany 5 arów
Przecież to kawał ziemi.
Ja czasem marzę o większym ogordzie, ale czasem jak się natyram to nawet się cieszę że większego nie mam, bo chyba nie dałabym rady.
Przecież to kawał ziemi.
Ja czasem marzę o większym ogordzie, ale czasem jak się natyram to nawet się cieszę że większego nie mam, bo chyba nie dałabym rady.
- Jatra
- Kontakt:
Witajcie serdecznie w ten mrożny poranek .
Wybaczcie ,ze tak długo nie odpisywałam ale mam ciężko chore dziecko i tak biegam od lekarza do lekarza , korzystając z tego,że córka jeszcze śpi , a ja nie mogę dodzwonić się do przychodni postanowiłam tak szybko Was odwiedzić bo tęskno mi bardzo za Wami .
ewunia7 bardzo mi miło , cieszę sie że do mnie zawitałaś i ,że mój ogród zrobił miłe wrażenie na Tobie .
ewaidc1198 Ewuniu to jest mój nowy nabytek nie wiem czy przezimuje ale jest urocza i do tej pory kwitnie bo jest pózna odmianą , wiele osób mi się o nią już pyta .
Wiosną się okaże czy przezimowała czy nie , niestety nie mam miejsca by ja przechować na parapetach już królują fiołki ,a piwnicy nie mam więc musi pozostać na dworze .
AGNESS dziękuję ,a jestem szczęśliwa widząc takie widoki za oknem i miłe słowa od Ciebie .
Rewi dziękuję ,jeśli ich nie masz to koniecznie, odmienia całkowicie Twój ogród.
kropelka
no tak już sobie wyobrażam zdziwione mimy ludzi patrzących jak zbierasz , ale znalezione nie kradzione
Margo2 tak 5 arów rosnie tam trawa bo dawniej było tam pastwisko ,ale teraz mamy mniej owieczek więc jest kawałkiem bezużytecznym i tam zaplanowałam powiększyć swój ogródek .Posadzić liliowce , róże irysy i różne jeszcze roślinki na , które przed domem nie mam miejsca .
Już sobie wyobrażam mnie na wiosnę ze szpadlem ,a potem rehabilitacja ale cóż nie robi sie dla naszych roślin ,no cóż ponoć jestem uparta i często mi odbiera rozum jeśli chodzi o prace ogrodowe
Z ważywszy na fakt iż już jest mróz ,a ma być jeszcze większy i chryzantemy już przestana kwitnąć ,postanowiłam więc pokazać Wam co jeszcze u mnie jeszcze kwitnie z chryzantem .
Wczoraj jeszcze było tak :
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Bardzo fajne te rurkowate chryzantemy.
Czyli na nowym miejscu chcesz trochę urozmaicić rośliny.
Ale chryzantemy też tam się znajdą?
Czyli na nowym miejscu chcesz trochę urozmaicić rośliny.
Ale chryzantemy też tam się znajdą?
- Jatra
- Kontakt:
Margo2 Witaj ,tak koniecznie muszę powiększyć ogród o nowe rośliny, mam w planie polankę różaną w tym roku mi ich dużo wymarzło , a to sa moje kolejne ukochane kwiaty .Koniecznie dużo liliowców i irysów myślę ,że będzie im na nowym miejscu dobrze bo jest to miejsce bardzo słoneczne od rana do wieczora słonko .
Pytasz się czy będą tam chryzantemy Po części one już tam są ,zapoczątkowały ten kawałek w tamtym roku , ale w tym już zabrakło mi zdrowia na zrywanie skarpy .
Na pierwszym zdjęciu widać ten kawałek jak zaczynałam , posadziłam w pierwszej kolejności chryzantemy i za nimi z tyłu czeka mnie praca na wiosnę .
W tym roku juz wyglądało tak
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Tereniu... przecudne chryzantemowe pola... Wspaniałe widoczki, aż się wierzyć nie chce, że jescze masz tak kolorowo...
Pozdrowienia i życzenia zdrowia dla Córki
Pozdrowienia i życzenia zdrowia dla Córki
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
O rany jakie łany.... jakie piękne równiutkie kule....no jak cudnie..... no brak mi słów
- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Takie łany chryzantem Tereniu aż się serce raduję piękne są
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA