Adenium (róża pustyni) cz.4
- onectica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Adenium (róża pustyni) cz.4
no tak, ale to dotyczy już większych roślinek, wyczytałam, że siewki powinny mieć na odwrót.
No nic, znów pewnie będzie trzeba zrobic taki manewr jak przy wysiewie - pół tak, pół tak
a posiane, Janku, w pudełku po margarynie, nie w żadnym naparstku
No nic, znów pewnie będzie trzeba zrobic taki manewr jak przy wysiewie - pół tak, pół tak
a posiane, Janku, w pudełku po margarynie, nie w żadnym naparstku
- masik
- 1000p
- Od: 4 wrz 2012, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Pudełko po margarynie jest chyba nawet głębsze niż moje pojemniczki po danonkach, a moje adeniaczki mają się całkiem nieźle. Co niektóre mają już nawet imiona nadane im przez mojego M. bo fajne grubsony się z nich zrobiły....
- jang
- 500p
- Od: 11 paź 2012, o 10:07
- Kontakt:
No przecie pudełko po margarynie też ma przynajmniej 5 cm wysokości czyli tyle (lub więcej) co doniczkopalety (wielodoniczki jak kto woli) a przecież tyle tu zdjęć w tej sadze o grubaskach jak sobie ślicznie rosną w takich mini doniczkachonectica pisze:a posiane, Janku, w pudełku po margarynie, nie w żadnym naparstku
Pozdrawiam, Jan
Mój zielony parapecik - serdecznie zapraszam
- onectica
prawdę mówiąc nigdy nie widziałam takich palet na oczy, a moje pudełka wypełnione są do 3/4 wysokości, a połowa z tego, to kamyczki drenażowejang pisze:No przecie pudełko po margarynie też ma przynajmniej 5 cm wysokości czyli tyle (lub więcej) co doniczkopalety
ale ok, skoro mówicie, że dobrze jest, to się nie czepiam i śpię spokojnie
- jang
- 500p
- Od: 11 paź 2012, o 10:07
- Kontakt:
Lucy, Lucyonectica pisze: prawdę mówiąc nigdy nie widziałam takich palet na oczy,
Proszę http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 8#p2872868 jedno z bardzo wielu w tym temacie (ostatnie u dołu w tym poście do którego podałem wyżej linka), średnica około 1,5 do 2,5 cm i wysokość 5 lub 5,5 cm. Zresztą wejdź na allecośtam lub wrzuć do wujka google - doniczkopaleta lub wielodoniczka a zobaczysz
ew. dosyp z 1/2 cm do 1cm podłoża u góry i tyleonectica pisze: a moje pudełka wypełnione są do 3/4 wysokości, a połowa z tego, to kamyczki drenażowe
ale ok, skoro mówicie, że dobrze jest, to się nie czepiam i śpię spokojnie
Pozdrawiam, Jan
- onectica
oj dobra już, dobra, źle się wyraziłam - w naturze nie widziałam, a na zdjęciu to nie to samo co w ręku
zostawiam więc jak jest i się nie przejmuję, skoro wyszły to dadzą radę! dzięki za wszystkie (p)odpowiedzi
tak właśnie myślałam, tym bardziej, że przy wysiewie nie przykrywałam niczym, a doczytałam, że niektórzy tak radzą
Do następnej częśći wątku zapraszamy TUTAJ
zostawiam więc jak jest i się nie przejmuję, skoro wyszły to dadzą radę! dzięki za wszystkie (p)odpowiedzi
tak właśnie myślałam, tym bardziej, że przy wysiewie nie przykrywałam niczym, a doczytałam, że niektórzy tak radzą
Do następnej częśći wątku zapraszamy TUTAJ