Kwiaty i kwiatki IwonkiD

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
izabela14
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2012, o 12:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiaty i kwiatki IwonkiD

Post »

Iwonko to racja -vanilia to storczyk-pięknie Ci rośnie,moje zdechły :( ,mam zamiar znów nabyć,ale wtedy zgłosze się do Ciebie po instrukcje obsługi ;:224 :lol:
Moja nieuleczalna choroba, cz.2
poszukuję ,sprzedam
Miłość Boga nie polega na tym,żeby chronić nas przed nieszczęściem ,ale na tym,że obiecuje być przy nas ,kiedy nas dotknie
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Ha,ha,też miałam pochwalić wanilię.A tu czytam hoja ;:oj ,zbaraniałam,ale myślę-pewnie jednak hoja jakaś-podobna do wanili :wink: .Tyle jest tych hoi ;:173 I australis i kerii i publikalyx -poczuły wiosnę ;:138 .Gratuluję.Moje hoje też się budzą i nawet na lacunosie pączuszki się produkują ;:224 :tan.W zimie opadały,może teraz donoszą :wink:
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie hojki przyrastają, a na pierwszym planie mamy storczyka vanilię variegatę :wit .
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

No właśnie dlatego ja zgłupiałam. ;:306 Tak mi się wydawało, że to jest Vanilia, ale wiem, że to storczyk.
A Iwonka napisała, że hoja no to sobie myślę, jaka ładna ;:oj a ja jej nie znam. A ja przecież wszystko co takie ładne listki ma ;:167
Iwonko gratuluję, bo Vanilia rośnie Ci naprawdę pięknie. ;:180 W jakim masz ją podłożu i na jakiej rośnie wystawie (pd, wsch...) :?:
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p
Od: 12 cze 2012, o 10:06

Post »

;:182 :;230 ;:306 :;230 A to dobre ;:306 a ja przez tyle miesięcy żyłam w nieświadomości co mam :;230 pokazywałam kiedyś wszystkie i były podpisane i też nikt się nie ściął :;230 mam pięknego storczyka i to jakiego ekskluzywnego :heja :;230 dzięki dziewczynki ;:196
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

IkaD pisze:Witam wszystkich użytkowników forum,miłośniczki i miłośników kwiatów i innych roślin :)
Jestem tu nowa ale kwiaty uprawiam od lat i rozmnażam z mniejszym lub większym powodzeniem.
Z biegiem lat zakochuję się w coraz to nowszych odmianach kwiatów doniczkowych ,natomiast te ogrodowe trochę poszły na bok od kiedy zaczęłam 5 lat temu hodować kury a w ubiegłym roku też kaczki. :D
Szukając informacji o Sundavilli trafiłam tutaj i czytałam Was oraz podziwiałam fotki Waszych pięknych kwiatów od jakiegoś już czasu. W końcu zdecydowałam się i ja pokazać moje kwiatki.
Na początek azalie :)

Styczniowe azalie
Obrazek

Uploaded with ImageShack.usObrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Uploaded with ImageShack.usObrazek

Obrazek

Witaj :) Ja zakładam kącik kwiatowy i przeglądam forum. Twoje azalie są piękne. W jakis sposób je się rozmnaża?
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p

Post »

Witaj Wolusiu :wit kochanie dziękuję w imieniu azalii .. ja rozmnażałam je w ubiegłym roku i gdzies znalazłam taki przepis ;;uciąc kawalek ok 10 cm pędu już zdrewniałego i,oberwać dolne listki na wys 2cm i delikatnie zeskrobaś z tego odcinka korę ,zanurzyć w ukorzeniaczu do półzdrewniałych sadzonek ,otrzepac nadmiar ukorzeniacza i sadzić do wilgotnego przewiewnego podłoża ,ja nakryłam woreczkiem z dziurkami i pilnowałam ,żeby cały czas było wilgotne a nie mokre podłoze.Ukorzeniły sie wszystkie :) POWODZENIA :)
Awatar użytkownika
agnieszka_
1000p
1000p
Od: 21 gru 2012, o 18:54

Post »

Super ,że ci rośliny rosną . Mnie najbardziej to właśnie cieszy jak widać że rosną ;:108
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Iwonko, widać że twoje kwiatki już wiosnę poczuły ;:138 pięknie Ci rosną ;:138
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p

Post »

Tak Teresko :) a na nowości zapraszam kochanie do drugiej części a tę część .. proszę administrację o zamknięcie :)
a 2 część jest tutaj http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=62526
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”