Kwiaty i kwiatki IwonkiD
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lut 2012, o 12:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiaty i kwiatki IwonkiD
Iwonko to racja -vanilia to storczyk-pięknie Ci rośnie,moje zdechły ,mam zamiar znów nabyć,ale wtedy zgłosze się do Ciebie po instrukcje obsługi
Moja nieuleczalna choroba, cz.2
poszukuję ,sprzedam
Miłość Boga nie polega na tym,żeby chronić nas przed nieszczęściem ,ale na tym,że obiecuje być przy nas ,kiedy nas dotknie
poszukuję ,sprzedam
Miłość Boga nie polega na tym,żeby chronić nas przed nieszczęściem ,ale na tym,że obiecuje być przy nas ,kiedy nas dotknie
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Ha,ha,też miałam pochwalić wanilię.A tu czytam hoja ,zbaraniałam,ale myślę-pewnie jednak hoja jakaś-podobna do wanili .Tyle jest tych hoi I australis i kerii i publikalyx -poczuły wiosnę .Gratuluję.Moje hoje też się budzą i nawet na lacunosie pączuszki się produkują .W zimie opadały,może teraz donoszą
Pięknie hojki przyrastają, a na pierwszym planie mamy storczyka vanilię variegatę .
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
No właśnie dlatego ja zgłupiałam. Tak mi się wydawało, że to jest Vanilia, ale wiem, że to storczyk.
A Iwonka napisała, że hoja no to sobie myślę, jaka ładna a ja jej nie znam. A ja przecież wszystko co takie ładne listki ma
Iwonko gratuluję, bo Vanilia rośnie Ci naprawdę pięknie. W jakim masz ją podłożu i na jakiej rośnie wystawie (pd, wsch...)
A Iwonka napisała, że hoja no to sobie myślę, jaka ładna a ja jej nie znam. A ja przecież wszystko co takie ładne listki ma
Iwonko gratuluję, bo Vanilia rośnie Ci naprawdę pięknie. W jakim masz ją podłożu i na jakiej rośnie wystawie (pd, wsch...)
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- IkaD
- 1000p
- Od: 12 cze 2012, o 10:06
A to dobre a ja przez tyle miesięcy żyłam w nieświadomości co mam pokazywałam kiedyś wszystkie i były podpisane i też nikt się nie ściął mam pięknego storczyka i to jakiego ekskluzywnego dzięki dziewczynki
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Witaj Ja zakładam kącik kwiatowy i przeglądam forum. Twoje azalie są piękne. W jakis sposób je się rozmnaża?IkaD pisze:Witam wszystkich użytkowników forum,miłośniczki i miłośników kwiatów i innych roślin
Jestem tu nowa ale kwiaty uprawiam od lat i rozmnażam z mniejszym lub większym powodzeniem.
Z biegiem lat zakochuję się w coraz to nowszych odmianach kwiatów doniczkowych ,natomiast te ogrodowe trochę poszły na bok od kiedy zaczęłam 5 lat temu hodować kury a w ubiegłym roku też kaczki.
Szukając informacji o Sundavilli trafiłam tutaj i czytałam Was oraz podziwiałam fotki Waszych pięknych kwiatów od jakiegoś już czasu. W końcu zdecydowałam się i ja pokazać moje kwiatki.
Na początek azalie
Styczniowe azalie
Uploaded with ImageShack.us
- IkaD
- 1000p
Witaj Wolusiu kochanie dziękuję w imieniu azalii .. ja rozmnażałam je w ubiegłym roku i gdzies znalazłam taki przepis ;;uciąc kawalek ok 10 cm pędu już zdrewniałego i,oberwać dolne listki na wys 2cm i delikatnie zeskrobaś z tego odcinka korę ,zanurzyć w ukorzeniaczu do półzdrewniałych sadzonek ,otrzepac nadmiar ukorzeniacza i sadzić do wilgotnego przewiewnego podłoża ,ja nakryłam woreczkiem z dziurkami i pilnowałam ,żeby cały czas było wilgotne a nie mokre podłoze.Ukorzeniły sie wszystkie POWODZENIA
- agnieszka_
- 1000p
- Od: 21 gru 2012, o 18:54
Super ,że ci rośliny rosną . Mnie najbardziej to właśnie cieszy jak widać że rosną
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Iwonko, widać że twoje kwiatki już wiosnę poczuły pięknie Ci rosną
- IkaD
- 1000p
Tak Teresko a na nowości zapraszam kochanie do drugiej części a tę część .. proszę administrację o zamknięcie
a 2 część jest tutaj http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=62526
a 2 część jest tutaj http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=62526