W. o...zwierzętach gospodarczych cz.2
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W. o...zwierzętach gospodarczych cz.2
Ale fajne!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Teraz poszłam jeszcze raz się im przyjrzeć ta z ostatniego zdjęcia ma ten grzebień najokazalszy reszta ma mniejsze a Sussex'y mają zdecydowanie maleńkie . Na razie nie dziwię się ,że siedzą w kurniku bo stress to raz -są u nas od 4 godzin dopiero a w dodatku na dworze leje.
Jakaś zniosła już jajko raczej niewielkie .
Jakaś zniosła już jajko raczej niewielkie .
- iwona1974
- 100p
- Od: 21 lis 2012, o 21:54
chudziaczko,kurki przepiękne ,a duży grzebyk to według mnie oznacza,że kurka starsza,ale taki czerwoniutki-na pewno się niesie.No,może troszkę się zestresuje tą przeprowadzką,ale niesie się na pewno,reszta kurek,które widać młodsza,ale też niedługo jajeczka dadzą .
Romaszko,nie podoba mi się ta barwa mleka,zapalenie wymienia to zazwyczaj żółtawe mleko,z grudkami lub wręcz o konsystencji budyniu.Wygląda na to,że kózka dostała kopniaka w wymię od koleżanki,popękały naczynka i wywiązało się z tego zapalenie.Jeśli masz wycelowany antybiotyk to dobrze,ja czasem podaję na takie zapalenie streptomycynę,ma szerokie spektrum działania,dużo bakterii zabija i co najważniejsze zdajać często,do ostatniej kropli,pomasować całe wymię i postarać się zdoić do końca,nawet5razy dziennie.Tak robię z moimi krówciami,myślę że u kózki na tym samym to polega.
A pan doktor raczył nas w końcu zaszczycić wizytą,na szczęście krowy zdrowe,nic złego się nie dzieje.A ten Twój to rzeczywiście wszelkie rekordy idiotyzmu pobija! .
Pozdrawiam was kochani,muszę lacieć doić moje pieszczochy
Romaszko,nie podoba mi się ta barwa mleka,zapalenie wymienia to zazwyczaj żółtawe mleko,z grudkami lub wręcz o konsystencji budyniu.Wygląda na to,że kózka dostała kopniaka w wymię od koleżanki,popękały naczynka i wywiązało się z tego zapalenie.Jeśli masz wycelowany antybiotyk to dobrze,ja czasem podaję na takie zapalenie streptomycynę,ma szerokie spektrum działania,dużo bakterii zabija i co najważniejsze zdajać często,do ostatniej kropli,pomasować całe wymię i postarać się zdoić do końca,nawet5razy dziennie.Tak robię z moimi krówciami,myślę że u kózki na tym samym to polega.
A pan doktor raczył nas w końcu zaszczycić wizytą,na szczęście krowy zdrowe,nic złego się nie dzieje.A ten Twój to rzeczywiście wszelkie rekordy idiotyzmu pobija! .
Pozdrawiam was kochani,muszę lacieć doić moje pieszczochy
- romaszka
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko a ta streptomycyna to w zastrzykach czy tabletkach? Można ja kupić bez recepty?
- mr25ur
- Od: 10 lis 2011, o 19:53
chudziak Kurnik ekstra, nioski piękne, te czerwone kury mają faktycznie takie grzebienie wielkie, a intensywny czerwony kolor jak powiadają, świadczy że kura niesie i jest zdrowa, w sumie to mam bardzo podobne stadko. Ps po ile te kury były? Bo mają pewnie więcej jak 6 miesięcy?
Opryski pod wieczór, i nigdy gdy kwitnie!!!
-
Były po 25 złoty + poidło gratis . Myślę ,że te białe Sussexy są młodsze pewnie mają z 5 miesięcy a ta wyglądająca na najstarszą ponoć ok 7 miesięcy .
Gdybym pojechała osobiście to bym się dokładnie wypytała
Gdybym pojechała osobiście to bym się dokładnie wypytała
- iwona1974
- 100p
Romaszko streptomycyna jest z zastrzykach dowymieniowych takich z miękką końcówką,na pewno wiesz o jaki chodzi ,a na b.mocny stan zapalny dobra jest enrofloksacyna,daje się ją 1 raz dziennie przez 2-3dni,koniecznie pamiętaj o karencji na mleko,nie można go pić przez określony na opakowaniu czas,zazwyczaj 5-7 dni.Nieraz można je podawać cielętom,ale ja tego nie robię-wylewam na obornik,żeby kotki się tego nie napiłyromaszka pisze:Iwonko a ta streptomycyna to w zastrzykach czy tabletkach? Można ja kupić sbez recepty?
- iwona1974
- 100p
A może mi ktoś podpowie jak ustawić avatar? ,próbowaliśmy na wszelkie sposoby i nic .Zm
niejszaliśmy piksele itp.i...nic ,ja już oczopląsu dostaję,za dużo tego jak na mnie .
niejszaliśmy piksele itp.i...nic ,ja już oczopląsu dostaję,za dużo tego jak na mnie .
-
Fajne Mućki masz - a grzędę też fajną sobie znalazły te Twoje kury .
Co do avatara to może za duży plik chcecie wstawić i dlatego "nie wchodzi".
Co do avatara to może za duży plik chcecie wstawić i dlatego "nie wchodzi".
No to i ja próbuje coś wstawić
Moje owieczki
Uploaded with ImageShack.us
Udało się Pół dnia się z tym męczyłam,ale na Fotosiku po prostu nie wyświetlał mi się ten "przycisk" Przeglądaj.
Moje owieczki
Udało się Pół dnia się z tym męczyłam,ale na Fotosiku po prostu nie wyświetlał mi się ten "przycisk" Przeglądaj.
Pozdrawiam Amelia
Ałła
Szynszyla mamy jednego,a raczej jedną.To pupilka dzieci i trzymamy ją w domu.
Co do wetów,to za wiele dobrego też powiedzieć nie mogę.Mój kaczor zachorował na mykoplazmoze,miał pianę w oczach,a wet nie miał pojęcia co ptaku dolega.
W sumie to się nie dziwię,dawniej nikt się ptactwem zbytnio nie przejmował,co miało żyć żyło,a co było słabe i chore musiało zdechnąć.Dlatego i weci niezbyt się znają na ptasich chorobach.
BRZOSKWINKA
Dziękuję ślicznie za próby pomocy
chudziak
Bardzo fajnie zrobiony kurnik.I lokatorki super,najbardziej podobają mi się te białe.
Iwona
Krówek zazdroszczę(tak pozytywnie).A kurki całkiem jak moje
Co do avatara,tyle razy zmniejszałam zdjęcie,aż w końcu weszło.
Teraz troszkę moich zdjęć.
Kury,kaczki i kawałek wybiegu.W tle widać furteczkę,która prowadzi na resztę wybiegu.
O,tutaj właśnie
I kaczory piżmowe,które miały być parą,a nie są
Szynszyla mamy jednego,a raczej jedną.To pupilka dzieci i trzymamy ją w domu.
Co do wetów,to za wiele dobrego też powiedzieć nie mogę.Mój kaczor zachorował na mykoplazmoze,miał pianę w oczach,a wet nie miał pojęcia co ptaku dolega.
W sumie to się nie dziwię,dawniej nikt się ptactwem zbytnio nie przejmował,co miało żyć żyło,a co było słabe i chore musiało zdechnąć.Dlatego i weci niezbyt się znają na ptasich chorobach.
BRZOSKWINKA
Dziękuję ślicznie za próby pomocy
chudziak
Bardzo fajnie zrobiony kurnik.I lokatorki super,najbardziej podobają mi się te białe.
Iwona
Krówek zazdroszczę(tak pozytywnie).A kurki całkiem jak moje
Co do avatara,tyle razy zmniejszałam zdjęcie,aż w końcu weszło.
Teraz troszkę moich zdjęć.
Kury,kaczki i kawałek wybiegu.W tle widać furteczkę,która prowadzi na resztę wybiegu.
O,tutaj właśnie
I kaczory piżmowe,które miały być parą,a nie są
Pozdrawiam Amelia
Jest jeszcze kwoka z podłożonymi kurczątkami
I gąski
Kot,pies i królica to już może innym razem.
Pozdrawiam
I gąski
Kot,pies i królica to już może innym razem.
Pozdrawiam
Pozdrawiam Amelia